nov uporabnik
pozabljeno geslo
RSS Izola.infoIzola.info na TwitterjuIzola.info na Facebooku
Izola.info 
Novice Napovednik Imenik Placi Ustanove Izolani Podjetja Gostinstvo Turizem Vpis
Petek, 23. November 2012
Večer ljudskih glasbil iz širnega sveta v besedi in zvoku
Večkrat je človeku dovolj večernega medijskega pompa in nakladanja akterjev politične scene, ki prihajajo iz domačih tv ekranov. Če imamo srečo, se ravno takrat ponudi priložnost, da večer preživimo v sproščenem družabnem okolju. To priložnost smo lahko izkoristili v četrtek, ko sta v mali dvorani izolskega kulturnega doma gostovala multiinstrumentalista Danijela Jerković in Alojz Studen – Luj, ki sta s pomočjo besede in zvoka predstavila svojo bogato zbirko ljudskih glasbil.
Izola.info > Kultura > Fotoreportaža Kulturni dom
Ponedeljek, 12. November 2012
Proti Kopru zmaga na tribunah, proti Ormožu do novih točk
Za izolskimi rokometaši je razburljiv teden, v kateremu so se najprej v obalnem derbiju dobro kosali z »bogatimi« sosedi iz Kopra, nato pa ob koncu tedna prišli do pomembne zmage proti ekipi iz Ormoža. K dobrim predstavam so pripomogli tudi izolski navijači, ki so še posebej na tekmi proti Cimosu, pripravili pravi navijaški spektakel.
Izola.info > Šport > Fotoreportaža RD Istrabenz Plini
Sreda, 31. Oktober 2012
V Salsaverde so se poklonili umetniški zapuščini Marka Butine
V izolski galeriji Salsaverde so včeraj odprli razstavo pokojnega umetnika in likovnega pedagoga Marka Butine, ki se sam ni želel umeščati v nobeno umetniško gibanje ali smer, saj so njegova dela vsebovala tako elemente nadrealizma, kakor tudi abstraktnega slikarstva in modernizma. Ob otvoritvi razstave, ki nosi ime »Tudi jaz sem slikar«, je obiskovalcem fragmente iz umetnikovega življenja in ustvarjanja predstavila žena, Miljana Butina Smrdel.
Izola.info > Kultura > Fotoreportaža Galerija Salsaverde
Ponedeljek, 29. Oktober 2012
Prepričljiv povratek Loudspeaker Alliance v izolskem Hangarju
Nastop »alternativne« glasbene skupine je v Izoli po prenehanju delovanja kultnega podbelvederskega Shoto Kluba sila redek pojav. V soboto smo imeli v Hangarju priložnost prisluhniti odličnemu koncertu vipavske zasedbe Loudspeaker Alliance, ki se po kadrovski, pa tudi zvočni reformaciji, vrača na slovenske klubske odre.
Izola.info > Družba > Fotoreportaža Hangar
Petek, 26. Oktober 2012
Obeleženje 800. obletnice prve izolske javne šole s predsednikom Danilom Türkom
S slovesnostjo v cerkvici sv. Katarine na Gregorčičevi ulici sta Občina Izola in Italijanska samoupravna narodna skupnost Izola danes obeležili 800. obletnico prve javne šole v Izoli. Na proslavi sta pomembnost obeleženja poudarila župan Igor Kolenc in Silvanu Sau, kot slavnostni govornik pa je zbrane nagovoril slovenski predsednik dr. Danilo Türk, ki je nato slovesno odkril prenovljeno spominsko ploščo v spomin na ustanovitev prve gimnazije leta 1794.
Izola.info > Družba > Fotoreportaža Bivša italijanska šola
Četrtek, 25. Oktober 2012
Med kičem, umetnostjo in resničnostjo Barbare Jurkovšek
V izolski galeriji Insula smo bili včeraj priča odprtju zelo zanimive in po svoje nenavadne razstave »Between Kitsch, Art & Reality«, mlade avtorice Barbare Jurkovšek. Čeprav Barbara prihaja iz Ljubljane, jo je galerist Dejan Mehmedovič predstavil kot izolsko avtorico, saj v zadnjem obdobju živi in dela tudi v Izoli. Razstava, ki jo je zares vredno obiskati, bo v Insuli na ogled do 15. novembra.
Izola.info > Kultura > Fotoreportaža Galerija Insula
Ponedeljek, 22. Oktober 2012
Izolani v zadnjih sekundah ob dragoceno točko
Izolski rokometaši so v pomembni domači tekmi proti direktnim konkurentom za obstanek v ligi oddali točko. Izolani so po minimalnem zaostanku, v drugem polčasu zaigrali podjetnejše, a se jim je zmaga izmuznila v zadnjih sekundah, ko je za delitev točk (20:20) zadel Kalabić. V soboto rokometaše RD Istrabenz plini čaka gostovanje v Mariboru, nato pa že sledi domači derbi s Koprom.
Izola.info > Šport > Fotoreportaža RD Istrabenz Plini
Torek, 16. Oktober 2012
Oktoberfest v Hangarju v znamenju rock`n`rolla
V izolskem Hangarju so za oktobrsko dogajanje poskrbeli z nizom koncertov pod skupnim imenom Hangar Oktoberfest. Na uvodnem večeru sta se predstavili zasedbi Still Out in Su-Shine, v soboto pa smo prisluhnili koncertu izolske skupine Stiglitz in obalne zasedbe Toxine.
Izola.info > Družba > Fotoreportaža Hangar | Galerija Apeiron
Ponedeljek, 15. Oktober 2012
Na 40. obletnici prvega filmskega festivala v Izoli
V petek so v izolskem Kinu Odeon s projekcijami enajstih filmov, ki so nastajali v filmskem krožku Zarja, obeležili 40-letnico prvega filmskega festivala v Izoli. Na prireditvi so podelili tudi nagrado »Boris Benčič« za najboljši animirani film letošnjega 48. srečanja najmlajših video in filmskih ustvarjalcev, ki se je prav v petek zaključilo v Izoli.
Izola.info > Kultura > Fotoreportaža Kino Odeon | Koni Steinbacher
Ponedeljek, 8. Oktober 2012
Kojićev gol iz sedmih metrov za novo domače slavje
Izolski rokometaši so v dramatični končnici le uspeli streti goste iz Krškega (25:24) in si tako priborili pomembni točki v lovu za mirnejšim nadaljevanjem prvenstva. Tekmo, v kateri nobena od ekip ni vodila za več kot štiri zadetke, je s hladnokrvnim zaključkom iz sedmih metrov, ob koncu regularnega dela igre odločil Nikola Kojić.
Izola.info > Šport > Fotoreportaža RD Istrabenz Plini
Sreda, 3. Oktober 2012
Darjo je »odkrit« v galeriji Salsaverde
Darij Gregorič ali preprosto Darjo, kakor ga kličejo prijatelji, je eden izmed najbolj plodnih izolskih avtorjev brez lastnega ateljeja. Čeprav je na formalnem nivoju dosegel skorajda vse, kar lahko doseže amaterski umetnik, le redko dobimo priložnost za vpogled v njegov umetniški opus, ki poleg slikarstva grafike, risbe, kolaža, dekolaža in kiparstva, sega še na številna druga področja umetniškega izražanja. V petek so v izolski galeriji Salsaverde razgalili košček njegove ustvarjalne intime.
Izola.info > Kultura > Fotoreportaža Galerija Salsaverde | Darij Gregorič
Ponedeljek, 1. Oktober 2012
Najboljši celovečerec je »Hvala za Sunderland«, največ vesen filmu »Srečen za umret«
S podelitvijo vesen se je včeraj v portoroškem Avditoriju zaključil letošnji 15. Festival slovenskega filma. Vesno za najboljši celovečerec je prejel film režiserja Slobodana Maksimovića »Hvala za Sunderland«, kar pet vesen in nagrada občinstva pa je pripadlo filmu »Srečen za umret« v režiji Matevža Luzarja. Badjurjovo nagrado za življenjsko delo je prejela kostumografka Alenka Bartl.
Izola.info > Kultura > Fotoreportaža Izola
18. Festival slovenskega filma prinaša rekordno bero filmskih užitkov [34 slik]
Fantastična filmska doživetja 11. Kino Otoka [24 slik]
Izola je zopet postala filmsko mesto [43]
Podobe družbene kritike Uroša Weinbergerja na stenah galerije Salsaverde [40]
Izolski rokometaši ostali praznih rok [70]
Marita Narobe predstavlja lastno blagovno znamko »Marita Wrong« [50]
V Portorožu se je pričel lov na vesne [46]
Od Hangarja in Arrigonija do parka, Lonke in Bazilikijade [24]
V Arrigoniju je zadišalo po (naj)boljših letih [86]
Kino Otok v Izolo prinesel poletje in čarobnost filmske umetnosti [28]
10. izvedbo Kino Otoka je odprla družbeno kritična drama Grigris [26]
V Izoli je vse nared za 10. izvedbo filmskega festivala Kino Otok – Isola Cinema [30]
Glasbeni čas Enza Hrovatina se ni ustavil pri Faraonih [38]
Slovenski animirani film se je vrnil v Izolo [34]
Tesna, a pomembna zmaga plavih v boju za obstanek med elito [48]
Na koncertu Pihalnega orkestra Izola [80]