nov uporabnik
pozabljeno geslo
RSS Izola.infoIzola.info na TwitterjuIzola.info na Facebooku
Izola.info 
Novice Napovednik Imenik Placi Ustanove Izolani Podjetja Gostinstvo Turizem Vpis
Petek, 7. Avgust 2015
Bodo ugodna stanovanja zamajala obalni nepremičninski trg?
Slabe tri mesece po odkupu izolske soseske Livade njeni novi lastniki - Delavska hranilnica storitve, portoroški Gasspar naložbe in koprski Grafist - urejajo še zadnje podrobnosti pred prodajo stanovanj, ki se bo začela še pred koncem meseca. Stanovanja, za katera že sprejemajo rezervacije, bodo lahko vseljiva še pred koncem leta, nizka odkupna cena in ugodni pogoji kreditiranja pa bi utegnili dodobra zamajati obalni nepremičninski trg.
Regional Obala > Družba Izola
Petek, 7. Avgust 2015
Na sprehajalni poti med Koprom in Izolo najdemo vse
Je že res, da je po odprtju predora Markovec obalna cesta med Koprom in Izolo občutno manj prometna, kar pa ne drži za sprehajalno pot ob morju. Tam se znajde vse, od sprehajalcev, tekačev, rolkarjev, kolesarjev in skuteristov, mamice z otroškimi vozički so tam kakopak redke. Da bi kaos na poti rešili, bi morali spremeniti cestno prometne predpise ali pa, kot že napovedujeta župana, zapreti vsaj en krak ceste.
Regional Obala > Okolje Izola
Petek, 7. Avgust 2015
Po klancu navzdol kar 130 kilometrov na uro
Radar, ki so ga v Izoli postavili med Simonovim zalivom in Belvederjem, žanje prve sadove. Tako v številu prekrškarjev, ki jih je vedno manj, kot tudi v občinski blagajni, kamor se je iz naslova kazni v mesecu in pol zneslo več za več kot tisoč kazni.
Regional Obala > Kronika Izola
Torek, 4. Avgust 2015
V Izoli turistov ne manjka
V Izoli so v mesecu juliju realizirali približno 64.000 nočitev, kar je za 6 % več kot v enakem obdobju lani. V mesec avgust vstopajo z nekaj novostmi, zaključili pa ga bodo z Ribiškim praznikom - Mala barka. Trend rasti nočitev, ki ga v Izoli beležijo že od začetka letošnjega leta, se v nadaljuje tudi v času poletne sezone, ki je v polnem teku.
Regional Obala > Turizem Izola
Sobota, 1. Avgust 2015
Gradnja izolskega krožišča se bo zavlekla
Koprska gradbena inšpekcija je odredila prekinitev del na navezavi s hitre ceste Koper – Izola na novo krožišče na Industrijski cesti v Izoli, pišejo Primorske novice. V gradbenem dovoljenju namreč krožišče sploh ni predvideno.
Regional Obala > Okolje Izola
Četrtek, 30. Julij 2015
Ura parkiranja najdražja v Piranu, sledita Izola in Koper
S preureditvijo parkirišča za koprsko tržnico in uvedbo plačilnega režima, ki je z desetimi evri na mesec za domačine bolj ali manj simboličen, je koprska občina pristopila k ureditvi problematike parkirišča, na katerem je bilo parkiranje sicer brezplačno, vendar ni zagotavljalo pretirane varnosti za jeklene konjičke.
Regional Obala > Družba Izola
Ponedeljek, 27. Julij 2015
Pijan Izolan hotel voziti avtobus
Nalsednja spada v kategorijo saj ne more biti res pa je. Policisti poročajo o nenavadnem dogodku, ki se je včeraj popoldan pripetil v Izoli. Kot so sporočili s Policijske uprave Koper je včeraj popoldan voznik avtobusa v Izoli na pomoč poklical može v modrem, ker eden od potnikov ni hotel zapustiti avtobusa, ampak je vinjen hotel sesti za volan.
Regional Obala > Kronika Izola
Petek, 24. Julij 2015
V Vinjolah si želijo omejitev prometa na cesti čez Malijo
Med poletno turistično sezono vozniki ubirajo takšne in drugačne stran poti na Obali, da bi se izognili gneči na cestah. Bolj obremenjena je tako tudi cesta čez Malijo, prebivalci Vinjol pa se zato bojijo, da bi prišlo do hujših nesreč. Po poročanju Primorskih novic od občine pričakujejo naj ukrepa.
Regional Obala > Družba Izola
Četrtek, 23. Julij 2015
Projekt za pridobitev gradbenega dovoljenja za hitro cesto Jagodje - Lucija se premika
Nadaljevanje pred letošnjo poletno sezono odprtega predora Markovec je izgradnja hitre ceste Jagodje–Lucija, pri kateri so se prvotno zastavljeni termini že zamaknili. Do marca letos naj bi pridobili zemljišča, potrebna za gradnjo odseka, a je Darsu do sedaj uspelo pridobiti približno polovico zemljišč in 11 objektov.
Regional Obala > Okolje Izola
Sreda, 22. Julij 2015
Kako se spopadajo z vročino v SBI?
Z vročino, s katero se sooča te dni Slovenija, na Obali pa se temperature dvignejo še nekoliko višje, se v Splošni bolnišnici Izola dobro spopadajo, vsi prostori so namreč klimatizirani. Prav tako niso zaznali, da bi se obisk pacientov s težavami, ki bi jim botrovale visoke temperature, povečal.
Regional Obala > Zdravstvo Splošna bolnišnica
Nedelja, 19. Julij 2015
Arheološki potopi v Izoli pravi hit
V arheološkem parku Simonov zaliv od junija organizirajo brezplačne arheološke potope z ogledom ostalin iz rimskih časov. Odziv je odličen, tako da so vsi termini do konca avgusta že zasedeni, pravi Mateja Ravnik z Inštituta za dediščino Sredozemlja. Gre za eno od pobud oživljanja arheološkega parka, ki obsega rimsko Villo maritimo in pristanišče.
Regional Obala > Družba Arheološki park
Sobota, 18. Julij 2015
Na ministrstvu morajo predlog o predoru pod Baredi še preučiti
Livio Jakomin in Igor Zajec sta na tiskovni konferenci na povabilo koprskega in izolskega župana predstavila svoj alternativni predlog načrtovani hitri cesti Jagodje – Lucija, s katerim je seznanjena in ga podpira tudi piranska občina. Strokovnjaka sta idejo predstavila na ministrstvu za infrastrukturo, kjer pravijo, da morajo predlog še proučiti.
Regional Obala > Okolje Izola
18. Festival slovenskega filma prinaša rekordno bero filmskih užitkov [34 slik]
Fantastična filmska doživetja 11. Kino Otoka [24 slik]
Izola je zopet postala filmsko mesto [43]
Podobe družbene kritike Uroša Weinbergerja na stenah galerije Salsaverde [40]
Izolski rokometaši ostali praznih rok [70]
Marita Narobe predstavlja lastno blagovno znamko »Marita Wrong« [50]
V Portorožu se je pričel lov na vesne [46]
Od Hangarja in Arrigonija do parka, Lonke in Bazilikijade [24]
V Arrigoniju je zadišalo po (naj)boljših letih [86]
Kino Otok v Izolo prinesel poletje in čarobnost filmske umetnosti [28]
10. izvedbo Kino Otoka je odprla družbeno kritična drama Grigris [26]
V Izoli je vse nared za 10. izvedbo filmskega festivala Kino Otok – Isola Cinema [30]
Glasbeni čas Enza Hrovatina se ni ustavil pri Faraonih [38]
Slovenski animirani film se je vrnil v Izolo [34]
Tesna, a pomembna zmaga plavih v boju za obstanek med elito [48]
Na koncertu Pihalnega orkestra Izola [80]