nov uporabnik
pozabljeno geslo
RSS Izola.infoIzola.info na TwitterjuIzola.info na Facebooku
Izola.info 
Novice Napovednik Imenik Placi Ustanove Izolani Podjetja Gostinstvo Turizem Vpis
Četrtek, 14. Februar 2013
Izolani na obalnem rokometnem derbiju zapustili odličen vtis
Obalni rokometni derbi med Koprom in Izolo je postregel z dobro rokometno predstavo in odličnim navijaškim vzdušjem, za katerega sta poskrbeli domača navijaška skupina in izolski Ribari, ki so na tekmo pripotovali kar s »trolo«. Izolski rokometaši so se predvsem v prvem polčasu dobro kosali z renominiranimi nasprotniki, ki so za končno zmago 30:26 morali iz rokava potegniti prav vse svoje adute, na čelu z odločilnimi obrambami reprezentančnega vratarja Gorazda Škofa.
Izola.info > Šport > Fotoreportaža RD Istrabenz Plini
Petek, 8. Februar 2013
Rokometaši pokleknili v končnici
Izolski rokometaši so v sredo gostili Mariborčane, ki so v prejšnjem krogu šokirali sosede iz Kopra. Tudi iz drugega zaporednega obalnega gostovanja se Mariborčani vračajo s polnim izplenom, čeprav je večji del tekme kazalo, da bo zmaga ostala doma. V dramatični končnici je Izolanom zmanjkalo tudi nekaj športne sreče, ki je v tako izenačenih dvobojih vselej dobrodošla.
Izola.info > Šport > Fotoreportaža RD Istrabenz Plini
Četrtek, 7. Februar 2013
V Kulturnem domu podelili priznanja za športne dosežke v letu 2012
Medtem ko so športni navijači po vseh koncih Slovenije, pred malimi ekrani spremljali povratek Srečka Katanca na trenersko klop slovenske nogometne reprezentance, je v izolskem Kulturnem domu potekala podelitev priznanj za športne dosežke v letu 2012.
Izola.info > Šport > Fotoreportaža Kulturni dom
Nedelja, 3. Februar 2013
Plesni studio Erato je zanetil ERvolucijo
Plesalke izolskega plesnega studia Erato so v soboto v kulturnem domu predstavile svojo najnovejšo produkcijo sodobnega plesa, ki se skriva za pomenljivim imenom ERvolucija. Predstava je navdušila izolsko občinstvo, ki se ob plesnih nastopih studia Erato vselej odzove na povabilo, k čemur prav gotovo pripomore dejstvo, da ima sodobni ples v Izoli skoraj 30-letno tradicijo.
Izola.info > Kultura > Fotoreportaža KUD Erato
Sreda, 26. December 2012
Tudi Izola je praznično oživela
Lično okrašeno mesto samo po sebi še ne prinese čarov prazničnega vzdušja. Za to so na prvem mestu potrebni ljudje, ki se v zadnjih dnevih iztekajočega leta družijo ob primernih prireditvah in z dobro voljo ustvarjajo magičnost decembrskih utrinkov. Prazničnega utripa v Izoli do sedaj še ni bilo zaznati ravno na pretek, a bo v naslednjih dneh ob prihajajočih prireditvah v okviru Decembrske Zmrzali v Ljubljanski ulici in otroškem programu v Parku Pietra Coppa prav gotovo drugače.
Izola.info > Družba > Fotoreportaža Izola
Nedelja, 23. December 2012
Praznični koncert Pihalnega orkestra Izola z legendarnim Otom Pestnerjem
V Izoli smo letošnji dan slovenske samostojnosti in enotnosti počastili že v soboto, ko je v do zadnjega kotička napolnjenem Kulturnem domu, nastopil Pihalni orkester Izola. Kot gost večera se je izolskim glasbenikom na odru pridružil zimzeleni Oto Pestner.
Izola.info > Družba > Fotoreportaža Kulturni dom | Pihalni Orkester
Sobota, 8. December 2012
Izola se je prebudila v zasneženo jutro
Napovedi meteorologov so se uresničile in v sobotno jutro se je Izola prebudila v snegu. Ker snežna idila v Izoli vedno prinese nekaj tiste zimske »čarobnosti«, so se zasnežene izolske poti hitro napolnile z zimskimi sprehajalci. Najbolj navdušeni so bili seveda najmlajši, čeprav tudi »veliki« niso skrivali svojega zadovoljstva.
Izola.info > Okolje > Fotoreportaža Izola
Četrtek, 6. December 2012
Prvi protest tudi v Izoli
Številnim mestom po Sloveniji, kjer v zadnjem tednu potekajo protesti, se je danes pridružila tudi Izola. Na Lonki se je nekaj po 17. uri zbralo okoli 50 mirnih protestnikov, na prireditvenem odru pa so razobesili plakate s parolami, ki so bile usmerjene predvsem proti korupciji, tajkunom, aktualni vladi, hkrati pa so pozivali k pravici do dostojnega življenja vseh državljanov.
Izola.info > Družba > Fotoreportaža Izola
Nedelja, 2. December 2012
Izolani v zadnji minuti vstali od mrtvih
Novi trener izolskih rokometašev Borut Hren je v svoji krstni tekmi v vlogi glavnega trenerja debitiral s točko (22:22). Če je bila pred tekmo proti novomeški Krki želja zmaga, so lahko Izolani, po skorajda že izgubljeni tekmi, tudi s točko še kako zadovoljni. Gol za izenačenje Izolanov je nekaj sekund pred koncem tekme dosegel Žiga Smolnik.
Izola.info > Šport > Fotoreportaža RD Istrabenz Plini
Nedelja, 2. December 2012
Izola je praznično osvetljena
Včeraj, točno ob 17. uri, so v Izoli zagorele luči, ki naznanjajo praznični »veseli december«. V okviru tradicionalne prireditve »Prižgimo luči« je izolski župan mag. Igor Kolenc s pomočjo izolskih otrok in zabavnih klovnov, popeljal naše mesto v čas prazničnega decembrskega dogajanja.
Izola.info > Družba > Fotoreportaža Park Pietro Coppo
Sobota, 1. December 2012
Uvod v Primorski pravljični festival s pripovedovalko Anjo Štefan
V izolski Mestni knjižnici se je v četrtek pričel Primorski pravljični festival, ki v izolske decembrske dni že tretje leto prinaša čaroben svet pravljičarstva in pripovedništva. Zgodbe iz ust izvrstnih interpretatorjev pripovednega izročila navdušujejo tako otroke kakor tudi odrasle. Uvod letošnjega festivala, ki je pred tremi leti nastal na pobudo Aljoše Križ, je pripadel pisateljici in raziskovalki pripovednega izročila Anji Štefan, ki je s svojim toplim in živim pristopom očarala obiskovalce.
Izola.info > Kultura > Fotoreportaža Mestna knjižnica
Ponedeljek, 26. November 2012
V Manziolijevi palači obiskovalce navdušil Trio Frank Bridge
V izolski Manziolijevi palači je v okviru glasbenega festivala »FriuliMusicFestival« v petek nastopila zasedba Trio Frank Bridge. Koncert je potekal v sklopu dogodkov ob 930. obletnici izolske župnije sv. Mavra, ki potekajo v organizaciji italijanske narodne skupnosti.
Izola.info > Družba > Fotoreportaža CAN Izola | Manziolijeva palača
18. Festival slovenskega filma prinaša rekordno bero filmskih užitkov [34 slik]
Fantastična filmska doživetja 11. Kino Otoka [24 slik]
Izola je zopet postala filmsko mesto [43]
Podobe družbene kritike Uroša Weinbergerja na stenah galerije Salsaverde [40]
Izolski rokometaši ostali praznih rok [70]
Marita Narobe predstavlja lastno blagovno znamko »Marita Wrong« [50]
V Portorožu se je pričel lov na vesne [46]
Od Hangarja in Arrigonija do parka, Lonke in Bazilikijade [24]
V Arrigoniju je zadišalo po (naj)boljših letih [86]
Kino Otok v Izolo prinesel poletje in čarobnost filmske umetnosti [28]
10. izvedbo Kino Otoka je odprla družbeno kritična drama Grigris [26]
V Izoli je vse nared za 10. izvedbo filmskega festivala Kino Otok – Isola Cinema [30]
Glasbeni čas Enza Hrovatina se ni ustavil pri Faraonih [38]
Slovenski animirani film se je vrnil v Izolo [34]
Tesna, a pomembna zmaga plavih v boju za obstanek med elito [48]
Na koncertu Pihalnega orkestra Izola [80]