nov uporabnik
pozabljeno geslo
RSS Izola.infoIzola.info na TwitterjuIzola.info na Facebooku
Izola.info 
Novice Napovednik Imenik Placi Ustanove Izolani Podjetja Gostinstvo Turizem Vpis
Petek, 9. December 2011
Veliki izzivi jubilejnega 20. Eurofesta
Prihodnje leto se bo v Izoli in Kopru odvijal že jubilejni dvajseti Eurofest - festival rokometa, za katerega si organizatorji kljub težkim gospodarskim razmeram želijo, da bi bil nekaj posebnega.
Primorska.info > Šport Izola
Četrtek, 8. December 2011
Kolenc: Smo na dobri poti
Na današnji novinarski konferenci sta župan Občine Izola Igor Kolenc in direktor izolske komunale Denis Bele orisala realizirane projekte, ki sta jih občina in javno podjetje uspela uresničiti v prvem letu Kolenčevega županovanja.
Primorska.info > Politika Občina Izola
Torek, 6. December 2011
Prehospitalna enota naj bi se iz Izole v Koper selila v petek
Vodstvo Zdravstvenega doma (ZD) Koper vztraja pri selitvi prehospitalne enote iz Izole v Koper. Selitev naj bi se po besedah direktorja ZD Koper Matevža Ravnikarja zgodila v petek. Pri tem Ravnikar brani strokovnost odločitve in zagotavlja, da se dostopni čas do Izole in Pirana ne bo bistveno podaljšal. Selitev je na Obali naletela na močan odpor.
Primorska.info > Zdravstvo Splošna bolnišnica
Sobota, 3. December 2011
Danes v avstralskem Perthu začetek SP v jadranju
Kot prve izmed enajstčlanske slovenske odprave se bodo na regatna polja podale Vesna Dekleva Paoli, Katarina Kerševan in Lena Koter v dvobojevanju. Ta trojica je tudi kot zadnja izmed Slovencev prispela v Avstralijo. V razredu finn se bosta merila Vasilij Žbogar in Gašper Vinčec, ki ju prvi regatni dan čaka v ponedeljek. V razredu 470 bosta nastopili dve posadki, Tina Mrak in Teja Černe ter Mitja Mikulin in Sebastian Prinčič, v razredu laser pa bosta tekmovala Karlo Hmeljak in Luka Domjan
Primorska.info > Šport Vasilij Žbogar
Torek, 29. November 2011
Pobuda za ureditev javnega prometa do izolske bolnišnice
Direktor Splošne bolnišnice Izola in župani vseh treh obalnih mest so sprožili pobudo, s katero bi bila zagotovljena pogostejša frekvenca prevozov do bolnišnice. V okviru iskanja celostne rešitve prometne ureditve ob Splošni bolnišnici Izola je direktor bolnišnice, Jani Dernič v preteklem tednu sklical sestanek, na katerega so bili vabljeni župani treh obalnih občin in predstavnik ministrstva za promet, s ciljem izboljšanja dostopnosti Splošne bolnišnice Izola z javnim prevozom.
Primorska.info > Zdravstvo Splošna bolnišnica
Četrtek, 24. November 2011
Še danes mogoče zahtevati glasovanje po pošti
Volivci, ki bodo na dan predčasnih državnozborskih volitev 4. decembra v bolnišnici, zdravilišču, domu za ostarele ali v zaporu, lahko glasujejo po pošti. Zahtevo za takšno glasovanje lahko vložijo še danes.
Primorska.info > Politika Izola
Sobota, 19. November 2011
SDS v Izoli: Ljubljana ne ve, kaj je dobro za Obalo
V četrtek, 17. novembra, se je v Manziolijevi palači v občini Izola odvijala okrogla miza na temo Gospodarski razvoj, inovativnost ter ustvarjanje novih delovnih mest. Gostje okrogle mize so bili prof.dr.Žiga Turk, profesor na univerzi v Ljubljani, nekdanji minister za razvoj v vladi RS in generalni sekretar skupine modrecev Evropskega sveta za razmislek o prihodnosti Evrope, Edi Pobega, kandidat Slovenske demokratske stranke za poslanca v občini Izola ter Nevijo Frank, predsednik Primorske regijske koordinacije SDS, ki je vodil okroglo mizo.
Primorska.info > Politika Izola
Torek, 15. November 2011
V Izoli že prvi ukrepi zoper črnograditelje
V mesecu novembru sta bili rezultat poostrenega nadzora inšpekcijskih služb na območju občine Izola dve izvršbi s področja gradbene inšpekcije, ena na Maliji in ena v Cetorah.
Primorska.info > Okolje Občina Izola
Ponedeljek, 14. November 2011
Branko Simonovič predstavil kandidaturo za poslanca
Na četrtkovi tiskovni konferenci v Izoli je predsednik območne organizacije DeSUS, Branko Simonovič predstavil svojo kandidaturo za poslanca Državnega zbora. Kot je povedal, je bila zanj odločitev za kandidaturo dejansko preprosta, saj Slovenija in Slovenska Istra potrebuje nov zagon. Nov zagon potrebuje ne le slovensko gospodarstvo, ampak tudi socialna država.
Primorska.info > Politika Izola
Petek, 11. November 2011
Dvojna zmaga Hudalesa v Zagorju
Minulo soboto se je v Zagorju odvijalo že 28. Odprto prvenstvo Slovenije v kickboxingu, na katerem je sodelovalo 8 držav z kar 469 tekmovalci. Med tekmovalci so bili kajpak tudi zelo nadarjeni borci z Obale, izolske barve je tudi tokrat zastopal tekmovalec kluba KiT Jaka Hudales.
Primorska.info > Šport Jaka Hudales
Petek, 28. Oktober 2011
Izola si želi razvoj univerzitetnega kampusa
Ob bližajočih se volitvah za novega rektorja Univerze na Primorskem župan Občine Izola, mag. Igor Kolenc poudarja, da je začrtani projekt izgradnje univerzitetnega kampusa v Livadah za Izolo izjemnega pomena, saj je Občina Izola že pred leti Univerzi na Primorskem odstopila veliko zemljišča z namenom, da se tudi v Izoli razvijajo raziskovalne in izobraževalne vsebine.
Primorska.info > Izobraževanje Izola
Petek, 21. Oktober 2011
Sodišče zavrnilo tožbo Klokočovnika zoper ministrstvo za zdravje
Upravno sodišče v Novi Gorici je zavrnilo tožbo, ki jo je Zavod za kardiovaskularno dejavnost kardiokirurga Tomislava Klokočovnika vložil zoper ministrstvo za zdravje. Predmet tožbe je bila odločba, izdana v upravnem nadzoru nad koncesijo zavoda, s tem pa je odločba postala pravnomočna in izvršljiva, so sporočili z ministrstva za zdravje.
Primorska.info > Zdravstvo Izola
18. Festival slovenskega filma prinaša rekordno bero filmskih užitkov [34 slik]
Fantastična filmska doživetja 11. Kino Otoka [24 slik]
Izola je zopet postala filmsko mesto [43]
Podobe družbene kritike Uroša Weinbergerja na stenah galerije Salsaverde [40]
Izolski rokometaši ostali praznih rok [70]
Marita Narobe predstavlja lastno blagovno znamko »Marita Wrong« [50]
V Portorožu se je pričel lov na vesne [46]
Od Hangarja in Arrigonija do parka, Lonke in Bazilikijade [24]
V Arrigoniju je zadišalo po (naj)boljših letih [86]
Kino Otok v Izolo prinesel poletje in čarobnost filmske umetnosti [28]
10. izvedbo Kino Otoka je odprla družbeno kritična drama Grigris [26]
V Izoli je vse nared za 10. izvedbo filmskega festivala Kino Otok – Isola Cinema [30]
Glasbeni čas Enza Hrovatina se ni ustavil pri Faraonih [38]
Slovenski animirani film se je vrnil v Izolo [34]
Tesna, a pomembna zmaga plavih v boju za obstanek med elito [48]
Na koncertu Pihalnega orkestra Izola [80]