nov uporabnik
pozabljeno geslo
RSS Izola.infoIzola.info na TwitterjuIzola.info na Facebooku
Izola.info 
Novice Napovednik Imenik Placi Ustanove Izolani Podjetja Gostinstvo Turizem Vpis
Četrtek, 17. September 2015
Odlok na odlok, nasrkajo pa izolski mali kmetje
Predverje izolskega Kulturnega doma je bilo včeraj premajhno za vse, ki so se udeležili pogovora na temo nerešljivih težav v povezavi z legalizacijo obstoječih in novogradnjo objektov, ki služijo njihovemu kmetovanju. Dogodek sicer ni prinesel konkretnih rešitev, je pa pristojnim ponovno nakazal, s kakšnimi težavami se v Izoli srečujejo nekateri obdelovalci zemlje.
Regional Obala > Družba Izola
Ponedeljek, 14. September 2015
Posvet na temo priložnosti v Jadransko-jonski regiji
Občina Izola in poslanec v Evropskem parlamentu, Franc Bogovič prirejata javni posvet o strategiji Evropske unije za Jadransko-jonsko regijo. Posvet bo v ponedeljek, 21. septembra, s pričetkom ob 9.30 v Manziolijevi palači na Manziolijevem trgu 5 v Izoli.
Regional Obala > Družba Izola
Nedelja, 13. September 2015
Diplomatska regata: V Izoli prek 300 gostov
Izola je včeraj že trinajstič zapored gostila tradicionalno diplomatsko regato. Prireditev je tudi letos potekala v športno družbanem duhu, na njej pa so se srečali jadralci, diplomati, politiki in gospodarstveniki, ki so si v sproščenem vzdušju izmenjali mnenja iz izkušnje. Dogajanje s prestižne regate si oglejte v obsežni fotogaleriji.
Regional Obala > Šport Izola
Petek, 11. September 2015
Nova urgenca predvidoma decembra
Do sredine novembra mora biti končana glavna avla z novim vhodom v izolsko bolnišnico, pišejo Primorske novice. Vstop za obiskovalce namreč z decembrom skozi sedanji vhod ne bo več mogoč.
Regional Obala > Zdravstvo Splošna bolnišnica
Sobota, 5. September 2015
Glasbeniki iz Bunkerja v Arrigoni
Letošnji Bunker fest, ta bo v izolskem Arrigoniju na sporedu v petek, 11. septembra, bo predstavil sedem slovenskih glasbenih skupin, njegov namen pa je ponovna obuditev alternativne ponudbe glasbe, saj organizatorji opažajo, da je obalna regija v zadnjem desetletju na tem področju v kulturno-umetniškem krču.
Regional Obala > Družba Izola
Petek, 4. September 2015
Hrvat srebrn: Velik uspeh Izolana v enojcu!
Slovenski veslač Rajko Hrvat je na svetovnem prvenstvu v francoskem Aiguebelettu osvojil srebrno medaljo med lahkimi enojci. Zmagal je Novozelandec Adam Ling, bron je osvojil Srb Miloš Stanojević. Kar tri četrtine proge je najbolje kazalo Stanojeviću, v zadnjem delu pa sta imela v sprintu več moči Ling in Hrvat, ki sta začela zadržano in bila po četrtini nastopa šele na petem in šestem mestu. V drugem delu sta stvari postavila na svoje mesto.
Regional Obala > Šport Izola
Četrtek, 3. September 2015
Izolski rokomet na vse višjem nivoju
Danes so v izolskem Kulturnem domu predstavniki RD Istrabenz plini Izola pripravili novinarsko konferenco, na kateri so javnosti seznanili z dogajanjem v klubu tik pred začetkom nove sezone članske ekipe. Športni kolektiv želijo že dvigujejo na višji nivo organiziranosti, pri čemer pa dajejo vse večji poudarek delu z mladimi.
Regional Obala > Šport RD Istrabenz Plini
Sreda, 26. Avgust 2015
Prihaja Teden Parenzane
Naslednji teden bo praznovala Parenzana, ki je kot Pot zdravja in prijateljstva prejšnji teden zmagala na regijskem natečaju najlepših sprehajalnih poti. Ob 80. obletnici ukinitve železniške proge Parenzane tri istrske občine, skupaj s hrvaškimi partnerji, pripravljajo prireditev Dan Parenzane, v Izoli pa bo sledil še niz dogodkov, poimenovan Teden Parenzane.
Regional Obala > Družba Izola
Sreda, 26. Avgust 2015
V Izoli so že pripravljeni na prvi šolski dan
Tudi letos bo v prvih dneh novega šolskega leta poskrbljeno za varne poti izolskih učencev v šolo. Zanje bodo skrbeli policisti, občinski redarji in izolski upokojenci. Občina Izola poziva vse voznike in ostale udeležence v prometu, naj bodo pozorni na otroke in prilagodijo hitrost vožnje v naseljih.
Regional Obala > Družba Izola
Ponedeljek, 17. Avgust 2015
Na Festivalu slovenskega filma 97 filmov
Na letošnjem 18. festivalu slovenskega filma (FSF) si bo skupaj mogoče ogledati 97 filmov, med katerimi bo 16 celovečernih, 11 srednjemetražnih in 70 kratkometražnih. Za festivalske nagrade se bo potegovalo 63 filmov, ostali bodo prikazani v netekmovalnih sklopih, so sporočili organizatorji. Festival bo v Portorožu potekal od 15. do 20. septembra.
Regional Obala > Kultura Izola
Ponedeljek, 17. Avgust 2015
Investmond prodaja črno gradnjo v Izoli
Kjer bi smelo biti le eno stanovanje, nepremičninska agencija Investmond iz Izole prodaja dve. Edmond Petrovič iz agencije je za Primorske novice povedal, da so oglas objavili le, da bi preverili nepremičninski trg.
Regional Obala > Družba Izola
Četrtek, 13. Avgust 2015
Težave pri vključevanju na hitro cesto proti Izoli
Odprtje predora Markovec med vozniki na Obali ni prineslo samo olajšanja ampak očitno tudi veliko zmede. V komentarjih na našem portalu večkrat zasledimo diskusije o težavah pri iskanju izvoza za obalno cesto v krožišču pri Semedeli. Tokrat smo na uredništvo prejeli video bralca, ki je v posnetek ujel enega takšnih zmedenih voznikov.
Regional Obala > Družba Izola
18. Festival slovenskega filma prinaša rekordno bero filmskih užitkov [34 slik]
Fantastična filmska doživetja 11. Kino Otoka [24 slik]
Izola je zopet postala filmsko mesto [43]
Podobe družbene kritike Uroša Weinbergerja na stenah galerije Salsaverde [40]
Izolski rokometaši ostali praznih rok [70]
Marita Narobe predstavlja lastno blagovno znamko »Marita Wrong« [50]
V Portorožu se je pričel lov na vesne [46]
Od Hangarja in Arrigonija do parka, Lonke in Bazilikijade [24]
V Arrigoniju je zadišalo po (naj)boljših letih [86]
Kino Otok v Izolo prinesel poletje in čarobnost filmske umetnosti [28]
10. izvedbo Kino Otoka je odprla družbeno kritična drama Grigris [26]
V Izoli je vse nared za 10. izvedbo filmskega festivala Kino Otok – Isola Cinema [30]
Glasbeni čas Enza Hrovatina se ni ustavil pri Faraonih [38]
Slovenski animirani film se je vrnil v Izolo [34]
Tesna, a pomembna zmaga plavih v boju za obstanek med elito [48]
Na koncertu Pihalnega orkestra Izola [80]