nov uporabnik
pozabljeno geslo
RSS Izola.infoIzola.info na TwitterjuIzola.info na Facebooku
Izola.info 
Novice Napovednik Imenik Placi Ustanove Izolani Podjetja Gostinstvo Turizem Vpis
Sobota, 9. Julij 2011
Zakaj so v Izoli v zadnjem času pogosto brez elektrike
V izolski občini so imeli v zadnjem mesecu številne električne mrke, nazadnje v torek zvečer, ko so se Livade skoraj povsem ovile v temo. Občani pa nam sporočajo, da jim je po mrkih ostalo kup težav z belo tehniko. Obnemeli so jim indukcijski kuhalniki, pečice z digitalno uro pa tudi pametni hladilniki.
Primorske novice > Gospodarstvo Izola
Sobota, 2. Julij 2011
Slovenski ribiči lani ulovili manj rib
Slovenski ribiči so lani iztovorili okoli 764 ton ribiških proizvodov oziroma za 12 odstotkov manj kot leto prej. Zmanjšanje ulova gre na račun ulova rib, medtem ko se je povečal ulov glavonožcev, rakov in školjk, kažejo podatki ministrstva za kmetijstvo, ki jih je povzel državni statistični urad.
Primorska.info > Gospodarstvo Izola
Ponedeljek, 13. Junij 2011
Ribičem denar z neba
Dokler morska meja med Slovenijo in Hrvaško ne bo določena in dokler ne bo stopil v veljavo Sops (sporazum o obmejnem prometu in sodelovanju), slovenski ribiči ne morejo loviti do Vrsarja. Pa čeprav to zgodovinsko pravico, ki izhaja iz skupnega jugoslovanskega ribolovnega območja, po novem priznava tudi EU.
Primorske novice > Gospodarstvo Izola
Sreda, 8. Junij 2011
Poslovil se je izolski dok
Ko se je včeraj v Izoli neuradno začenjal letošnji filmski festival Kino Otok, se je v izolski ladjedelnici prav po filmsko poslavljal dolgoletni spremljevalec izolskega vsakdana. Sloves od ladjedelniškega doka so mnogi Izolani doživljali z mešanimi občutki, saj smo z dokom Izolani, v dobrem in slabem preživeli dobrih 35 let.
Izola.info > Gospodarstvo > Fotoreportaža Izola
Torek, 7. Junij 2011
Izolska marina ima resnega kupca
Enrico Galassi, direktor družb Marinvest in Porting, ki upravljata izolsko marino, je za časnik Dnevnik potrdil, da imajo za nakup marine resnega interesenta, ki že opravlja skrben pregled podjetij. Za nakup naj bi se resno zanimal RAM Invest Igorja Jurija Pogačarja. Galassi napoveduje, da bodo po prodaji marine zapustili Slovenijo.
Primorske novice > Gospodarstvo Marina Izola
Torek, 7. Junij 2011
Slovenskim ribičem priznali zgodovinske pravice
Zgodovinske pravice slovenskih ribičev so postale del evropskega pravnega reda, pravi minister Židan, zato bodo do določitve meje s Hrvaško upravičeni do povračila izpada dohodka. Hrvaška je v pogajanjih pred vstopom v Evropsko unijo zaprla pogajalsko poglavje o ribištvu in naša država je dosegla, da so zgodovinske pravice slovenskih ribičev postale del evropskega pravnega reda.
RTV SLO > Gospodarstvo Izola
Četrtek, 2. Junij 2011
Droga Kolinska ne bo selila proizvodnje iz Slovenije
Kot je prvi mož Atlantica Emil Tedeschi na srečanju z novinarji po včerajšnjem obisku predsednika države Danila Türka v proizvodnem obratu v Mirni, bosta Atlantic in Droga Kolinska še povečevala naložbe v proizvodne zmogljivosti, in sicer glede na potrebe na trgu. Tedeschi je z nakupom Droge Kolinske zelo zadovoljen, saj je bil novi lastnik dobro sprejet tako pri zaposlenih kot tudi v lokalnih skupnostih.
Primorska.info > Gospodarstvo Droga Kolinska
Četrtek, 19. Maj 2011
Pašteta Argeta gre za med
Hrvaška Atlantic grupa oziroma njena slovenska družba Droga Kolinska bo letos s prodajo paštete blagovne znamke Argeta ustvarila več kot 60 milijonov evrov prihodkov, kar je sedem odstotkov več kot lani. Po besedah vodstva gre za odličen rezultat glede na to, da gre za izdelek višjega cenovnega razreda.
Primorske novice > Gospodarstvo Droga Kolinska
Sreda, 11. Maj 2011
Doku so šteti dnevi
Ladjedelniškemu doku so v Izoli šteti dnevi. Turški kupec doka je včeraj vplačal aro, tako da ima Ladjedelnica še do 31. maja čas, da pripravi dok za odhod na Ciper. “Napeto je, časa res ni veliko,” priznava direktor Ladjedelnice Tomaž Jeločnik.
Primorske novice > Gospodarstvo Izola
Sreda, 4. Maj 2011
Delamaris ostaja v Izoli
V Pivki so Hypo Leasing, ki je lastnik zemljišča, na katerem stoji Delamarisov obrat, zaprosili za podaljšanje najemne pogodbe. Nova tovarna za predelavo rib na Kalu pri Pivki bi morala biti po prvotnih načrtih zgrajena že septembra, a se je zataknilo pri papirjih. Pridobili so projektne pogoje za pripravo gradbene dokumentacije, zato računajo, da bo projekt za gradbeno dovoljenje izdelan v dveh mesecih.
Žurnal > Gospodarstvo Delamaris
Ponedeljek, 7. Marec 2011
Poskusili zlorabiti Izolo?
V težkih časih mnoga podjetja iščejo rešitve kako bi prebrodila krizo, tudi z zmanjševanjem stroškov. Po mnenju Občine Izola pa se je eno podjetje odločilo, da bo to storilo na škodo občinskega proračuna.
Podpalmo.si > Gospodarstvo Izola
Ponedeljek, 28. Februar 2011
“Papirologija” upočasnjuje selitev Delamarisa iz Izole v Pivko
Če bi šlo vse gladko po načrtih Pivke perutninarstvo, bi evropska komisarka za ribištvo Maria Damanaki letošnji septembrski obisk v Sloveniji lahko zaokrožila v novem Delamarisu na Kalu pri Pivki. A ne bo tako. Ne zatika se pri Pivčanih, ampak pri pridobivanju dokumentov. Tudi prvi mož Pivke perutninarstvo Janez Rebec je med tistimi, ki kar ne morejo verjeti, da lahko postopki pri nas trajajo tako dolgo.
Primorske novice > Gospodarstvo Delamaris
18. Festival slovenskega filma prinaša rekordno bero filmskih užitkov [34 slik]
Fantastična filmska doživetja 11. Kino Otoka [24 slik]
Izola je zopet postala filmsko mesto [43]
Podobe družbene kritike Uroša Weinbergerja na stenah galerije Salsaverde [40]
Izolski rokometaši ostali praznih rok [70]
Marita Narobe predstavlja lastno blagovno znamko »Marita Wrong« [50]
V Portorožu se je pričel lov na vesne [46]
Od Hangarja in Arrigonija do parka, Lonke in Bazilikijade [24]
V Arrigoniju je zadišalo po (naj)boljših letih [86]
Kino Otok v Izolo prinesel poletje in čarobnost filmske umetnosti [28]
10. izvedbo Kino Otoka je odprla družbeno kritična drama Grigris [26]
V Izoli je vse nared za 10. izvedbo filmskega festivala Kino Otok – Isola Cinema [30]
Glasbeni čas Enza Hrovatina se ni ustavil pri Faraonih [38]
Slovenski animirani film se je vrnil v Izolo [34]
Tesna, a pomembna zmaga plavih v boju za obstanek med elito [48]
Na koncertu Pihalnega orkestra Izola [80]