nov uporabnik
pozabljeno geslo
RSS Izola.infoIzola.info na TwitterjuIzola.info na Facebooku
Izola.info 
Novice Napovednik Imenik Placi Ustanove Izolani Podjetja Gostinstvo Turizem Vpis
Ponedeljek, 22. April 2013
V izolski knjižnici so se vrnili v čas antike
V četrtek 18. aprila je v izolski mestni knjižnici, v okviru dogajanj Borze znanja Izola in v sodelovanju z Univerzo na Primorskem – Znanstveno raziskovalnim središčem, Inštitutom za dediščino Sredozemlja, potekalo drugo v sklopu štirih arheoloških predavanj, ki letošnjo pomlad potekajo kot teoretična podpora arheološkim mozaičnim in kamnoseškim delavnicam ter delavnicam izdelovanja antičnega mozaika, ki se že vrsto let izvajajo v Mestni knjižnici Izola, zlasti pa v arheološkem parku Simonov zaliv.
Izola.info > Izobraževanje > Fotoreportaža Mestna knjižnica
Sobota, 6. April 2013
Galerija Taktil in Manziolijeva palača gostita bienale sodobnega nakita
V Izoli je v petek svoja vrata odprl 3. mednarodni bienale sodobnega nakita Filo Rosso - Rdeča Nit. Prvi dve izvedbi sta potekali v Miljah, tokrat pa je kuratorka Isabella Bembo bienale pripeljala v samo osrčje izolskega mestnega jedra. Del razstavnega programa je na ogled v izolski galeriji Taktil, s katero upravljata oblikovalki Rosanna Raljević Ceglar in Sandra Kocjančič, svoje prostore v Manziolijevi palači pa je ob tej priložnosti ponudila tudi italijanska samoupravna skupnost.
Izola.info > Družba > Fotoreportaža Galerija Taktil | Manziolijeva palača
Petek, 5. April 2013
Paride Di Stefano se predstavlja v Cankarjevem domu
Izolski umetnik Paride Di Stefano, ki skupaj s svojo partnerico Katjo Smerdu ustvarja v galeriji in ateljeju Apeiron, se je v sredo v okviru projekta »Likovni kritiki izbirajo« predstavil v prestolnici. V preddverju Cankarjevega doma bo do 5. maja na ogled avtorjev triptih »Regnum Hominis«, ki ga je za projekt izbral likovni kritik, galerist in nekdanji direktor Mestne galerije Ljubljana Aleksander Bassin.
Izola.info > Kultura > Fotoreportaža Galerija Apeiron
Sreda, 3. April 2013
Številne prireditve obeležile 1000. številko izolskega tednika Mandrač
V četrtek je izšla že 1000. številka izolskega tednika Mandrač, ki je v dvajsetih letih delovanja pod dolgoletno uredniško taktirko Draga Misleja Mefa uspel preživeti burne čase, ki največkrat niso bili preveč naklonjeni neodvisnim lokalnim medijem. Ob pomoči številnih sodelavcev, ki so v dvajsetih letih sooblikovali izolski tednik, se danes Mandrač lahko pohvali s približno 2.000 naročniki in kupci vsakega tiskanega izvoda.
Izola.info > Družba > Fotoreportaža Izola
Nedelja, 17. Marec 2013
Ethnoinsula s furlanskimi napevi Else Martin
Na drugem letošnjem koncertu programa Ethnoinsule 2013 je v petek v Manziolijevi palači kantavtorica Elsa Martin prestavila svoj albumski prvenec “vERsO”. Obiskovalci so bili nad glasbo, ki se prepleta s prvinami furlanskega izročila navdušeni, saj jih je mlada kantavtorica na zabaven način tudi vključila v svoj nastop.
Izola.info > Družba > Fotoreportaža Manziolijeva palača | CAN Izola
Ponedeljek, 11. Marec 2013
Izolski rokometaši pošteno namučili Celjane
V zadnjem krogu rednega prvoligaškega dela sezone so Izolani gostili ekipo Celja Pivovarne Laško, ki je pred tednom dni osvojila slovenski rokometni pokal. Rokometaši RD Istrabenz plini so se ob bučni podpori na tribunah odlično kosali z visoko favoriziranim nasprotnikom, sedemnajstkratni slovenski državni prvaki pa so si zmago v končnici morali dobesedno prigarati.
Izola.info > Šport > Fotoreportaža RD Istrabenz Plini
Nedelja, 10. Marec 2013
Zvoki skupine Terrafolk so pristno glasbeno doživetje
V množici obalnih prireditev ob letošnjem dnevu žena, so v izolskem Kulturnem domu gostili zasedbo Terrafolk. Glasbeniki iz zasedbe, ki so se v različnih variacijah in kombinacijah že večkrat predstavili izolskemu občinstvu, so v petek poskrbeli za izvrstno koncertno doživetje.
Izola.info > Družba > Fotoreportaža Kulturni dom | CKŠP Izola
Četrtek, 28. Februar 2013
No Božič & Čosić, no Party !
Izolski rokometaši so včeraj odigrali zaostalo tekmo proti Trimu iz Trebnjega, ki je bila zaradi nemogočih pogojev na cestah preložena v mesecu decembru. Izolani so v dramatični končnici prišli do lepe zmage, predvsem po zaslugi razpoloženih Elvina Čosića in Petra Božiča, ki je iz »mrtvega kota« v zadnjih sekundah tekme Izolanom zagotovil dve točki.
Izola.info > Šport > Fotoreportaža RD Istrabenz Plini
Petek, 22. Februar 2013
Tudi Izolo je pobelil sneg
Zjutraj smo se Izolani prebudili s pogledom na zasneženo Izolo in njeno okolico. Nočno sneženje je spremljala močna burja, večjih težav zaradi snega pa ni bilo opaziti, saj so pristojne službe ceste in pločnike do jutra povečini že uspele počistiti.
Izola.info > Okolje > Fotoreportaža Izola
Četrtek, 21. Februar 2013
Predstavil se je Plesni studio LAI
Izolski Kulturni dom je v mesecu februarju še drugič gostil produkcijo sodobnega plesa. Po odmevnem nastopu izolskega plesnega studia Erato, so se v petek s plesno predstavo »V iskanju pravljice« predstavile sekcije izolskega Plesnega studia LAI.
Izola.info > Kultura > Fotoreportaža Kulturni dom | Plesni studio LAI
Ponedeljek, 18. Februar 2013
Izola je zaživela s krstno izvedbo Literarnega festivala IzolArt
V organizaciji Kulturnega društva Svilena pot je v treh dejanjih minila prva izvedba Literarnega festivala IzolArt. Festival se je pričel v petek z literarnim večerom v Galeriji 22, v soboto pa je ljubitelje pisane besede najprej združila ulična prireditev na Largu pri špini, svoje druženje pa so popoldne nadaljevali ob recitalih v idilični atmosferi Besenghijeve palače.
Izola.info > Kultura > Fotoreportaža Svilena pot
Petek, 15. Februar 2013
Z Borisom Kobalom, pesmijo in gledališčem
Tudi letos smo slovenski kulturni praznik v Izoli počastili z občinsko proslavo v Kulturnem domu, kjer so se poleg osrednjega gosta večera, režiserja in igralca Borisa Kobala, predstavili še vokalna skupina Tamariska, Kvartet 7 Plus in člani izolskega Gledališča »Steps«.
Izola.info > Kultura > Fotoreportaža Kulturni dom | Kvartet 7 Plus | Leon Bučar
18. Festival slovenskega filma prinaša rekordno bero filmskih užitkov [34 slik]
Fantastična filmska doživetja 11. Kino Otoka [24 slik]
Izola je zopet postala filmsko mesto [43]
Podobe družbene kritike Uroša Weinbergerja na stenah galerije Salsaverde [40]
Izolski rokometaši ostali praznih rok [70]
Marita Narobe predstavlja lastno blagovno znamko »Marita Wrong« [50]
V Portorožu se je pričel lov na vesne [46]
Od Hangarja in Arrigonija do parka, Lonke in Bazilikijade [24]
V Arrigoniju je zadišalo po (naj)boljših letih [86]
Kino Otok v Izolo prinesel poletje in čarobnost filmske umetnosti [28]
10. izvedbo Kino Otoka je odprla družbeno kritična drama Grigris [26]
V Izoli je vse nared za 10. izvedbo filmskega festivala Kino Otok – Isola Cinema [30]
Glasbeni čas Enza Hrovatina se ni ustavil pri Faraonih [38]
Slovenski animirani film se je vrnil v Izolo [34]
Tesna, a pomembna zmaga plavih v boju za obstanek med elito [48]
Na koncertu Pihalnega orkestra Izola [80]