nov uporabnik
pozabljeno geslo
RSS Izola.infoIzola.info na TwitterjuIzola.info na Facebooku
Izola.info 
Novice Napovednik Imenik Placi Ustanove Izolani Podjetja Gostinstvo Turizem Vpis
Petek, 23. Marec 2012
Odstopil strokovni direktor izolske bolnišnice
Na četrtkovi seji sveta zavoda Splošne bolnišnice Izola je strokovni direktor bolnišnice Duilio Peroša naznanil svoj odstop. S 15. aprilom bo Perošo, ki uradno odstopa iz osebnih razlogov, zamenjal Felice Žiža, poročajo mediji. V izolski bolnišnici, ki naj bi poleg tega lani pridelala za več kot 1,8 milijona evrov izgube, pojasnil danes ne dajejo.
Primorska.info > Zdravstvo Splošna bolnišnica
Sobota, 10. Marec 2012
Obalni kickboxer uspešen na Irskem
Obalni kickboxer Jaka Hudales je niz letošnjih turnirskih preizkušenj uspešno nadaljeval tudi na Irish Open 2012. Na največjem kickboxing turnirju na svetu, Odprtem prvenstvu Irske v Dublinu, je minuli konec tedna (1. - 4. marec) sodelovalo okrog 2.700 tekmovalcev iz 38 držav. Barve kluba KiT Izola je v deželi zelenih škratov ponovno zastopal Jaka Hudales, ki se je v disciplini semi-contact pomeril v štirih tekmovanjih.
Primorska.info > Šport Jaka Hudales
Četrtek, 8. Marec 2012
Sanacija parkirišč v Izoli
V ponedeljek je podjetje Komunala Izola pričelo z urejanjem parkirišč ob Partizanski ulici v Izoli. Dela, ki bodo predvidoma zaključena do konca naslednjega tedna, obsegajo obnovo betonskih tlakovcev. Drevesne korenine so namreč betonske tlakovce poškodovale do te mere, da je bilo parkiranje oteženo. Javno podjetje bo po zaključku del na parkiriščih ob Partizanski ulici podobno sanacijo izvedlo tudi na parkiriščih ulice OF
Primorska.info > Okolje Izola
Torek, 6. Marec 2012
Po vzoru Kopra in Pirana še letos kolesa tudi v Izoli
Najprej je razpis za izbiro uporabnika javnih površin za postavitev postaj za izposojo koles objavila koprska občina, in sicer lani poleti. Nato so skoraj identičen razpis letos januarja pripravili na piranski občini. Glede na to, da je med obalnimi mesti ostala še Izola, ki trenutno nima vzpostavljene brezplačne izposoje koles, smo želeli preveriti ali to nameravajo storiti po vzoru Kopra in Pirana.
Primorska.info > Družba Izola
Sreda, 15. Februar 2012
V Izoli nov degustacijski info center
Občina Izola je na Ljubljanski 17 uredila nove prostore, ki bodo primarno namenjeni degustacijskemu info centru, kjer bodo obiskovalci lahko poskusili najboljša vina Slovenske Istre in druge tipične izdelke.
Primorska.info > Turizem Izola
Četrtek, 9. Februar 2012
Kickboxer Hudales tokrat na stopničkah v Grčiji
Jaka Hudales je ponovno razveselil s svojim nastopom v Grčiji, od koder se je v domačo Izolo vrnil z dvema medaljama. Minuli vikend se je v Atenah odvijal mednarodni kickboxing turnir, znan pod imenom »Athens challenge«, ki se ga je udeležilo več kot 1200 tekmovalcev iz 110 klubov, ki so predstavljali 9 držav. Izolane in svoj matični klub KiT je zastopal odlični kickboxer Jaka Hudales.
Primorska.info > Šport Jaka Hudales
Petek, 27. Januar 2012
Dobrodelni koncert za Nikija
Ker je Niki tetraplegik, potrebuje za svoje življenje invalidski voziček, iz lahke litine, s katerim bo premagoval vse ovire na svoji poti. V ta namen bo v petek, 27. januarja ob 21.uri v Bellavita bar organiziran dobrodelni koncert, na katerem bodo nastopili Tinkara Kovač, Rudi Bučar, Anika Horvat, Alenka Gotar, Lea Sirk, Sons, HeaveniX, Ne me jugat, Bluesback, Ni panike, Gedore, Donald Trumpet Show; program pa bo povezoval Iztok Gustinčič.
Primorska.info > Družba Izola
Sreda, 18. Januar 2012
Prva cev predora Markovec prebita
Avstrijska družba Alpine Bau je v torek uspešno prebila prvo, desno cev predora Markovec na hitri cesti Koper - Izola, so danes potrdili v Družbi za avtoceste v RS (Dars). Dars pričakuje, da se bodo dela nadaljevala skladno s pogodbo. Alpine Bau je tako prvo cev predora Markovec prebil dan potem, ko je družba po več kot enomesečnem zastoju zaradi vzdrževalnih del na izkopnem stroju znova zagnala dela.
Primorska.info > Okolje Izola
Torek, 17. Januar 2012
Alpine Bau ponovno zagnal dela na predoru Markovec
Avstrijska družba Alpine Bau je v ponedeljek ponovno zagnala dela na koprski strani predora Markovec. V Darsu sedaj pričakujejo, da bo izvajalec dela nadaljeval skladno s pogodbo. Alpine Bau je dela v predoru Markovec zaustavil že v začetku decembra, a Dars v tem času z izjemo zahteve po dodatnih pojasnilih glede vzdrževalnih del na izkopnem stroju ni ukrepal.
Primorska.info > Okolje Izola
Četrtek, 5. Januar 2012
Jutranja gneča na obalni cesti ostaja
Že od oktobra 2010 velja na cesti iz Izole proti Kopru čez Markovec spremenjen prometni režim zaradi takratne rekonstrukcije semedelskega mostu. Prvotno je veljala prepoved vožnje v obe smeri, kasneje se je bil vzpostavljen dvosmerni promet, razen med 5. in 10. uro dopoldan, ko še vedno velja prepoved prometa iz smeri Izola proti Kopru, z izjemo avtobusov, taxijev in intervencijskih vozil.
Primorska.info > Družba Izola
Sobota, 17. December 2011
Fakulteta za vede o zdravju z novim vodstvom
Kmalu po preoblikovanju UP Visoke šole za zdravstvo Izola v fakulteto je Fakulteta za vede o zdravju Univerze na Primorskem (UP FVZ) dobila tudi novo vodstvo. Rektor Univerze na Primorskem, prof. dr. Dragan Marušič, je v začetku decembra za dekana Fakultete za vede o zdravju imenoval prof. dr. Andreja Cöra, na njegov predlog pa je Senat UP FVZ včeraj popoldan imenoval doc. dr. Tamaro Poklar Vatovec za prodekanjo za študentske zadeve in ponovno imenoval izr. prof. dr. Majo Čemažar za prodekanjo za raziskovalno in razvojno delo.
Primorska.info > Izobraževanje Izola
Sreda, 14. December 2011
BIO vrečke za izolska gospodinjstva
Komunala Izola bo v prihodnjih dneh obdarila vsa gospodinjstva v občini Izola s kompletom BIO razgradljivih vrečk in zgibanko z informacijami o akcijah zbiranja odpadkov v letu 2012.
Primorska.info > Družba Komunala Izola
18. Festival slovenskega filma prinaša rekordno bero filmskih užitkov [34 slik]
Fantastična filmska doživetja 11. Kino Otoka [24 slik]
Izola je zopet postala filmsko mesto [43]
Podobe družbene kritike Uroša Weinbergerja na stenah galerije Salsaverde [40]
Izolski rokometaši ostali praznih rok [70]
Marita Narobe predstavlja lastno blagovno znamko »Marita Wrong« [50]
V Portorožu se je pričel lov na vesne [46]
Od Hangarja in Arrigonija do parka, Lonke in Bazilikijade [24]
V Arrigoniju je zadišalo po (naj)boljših letih [86]
Kino Otok v Izolo prinesel poletje in čarobnost filmske umetnosti [28]
10. izvedbo Kino Otoka je odprla družbeno kritična drama Grigris [26]
V Izoli je vse nared za 10. izvedbo filmskega festivala Kino Otok – Isola Cinema [30]
Glasbeni čas Enza Hrovatina se ni ustavil pri Faraonih [38]
Slovenski animirani film se je vrnil v Izolo [34]
Tesna, a pomembna zmaga plavih v boju za obstanek med elito [48]
Na koncertu Pihalnega orkestra Izola [80]