nov uporabnik
pozabljeno geslo
RSS Izola.infoIzola.info na TwitterjuIzola.info na Facebooku
Izola.info 
Novice Napovednik Imenik Placi Ustanove Izolani Podjetja Gostinstvo Turizem Vpis
Torek, 20. Januar 2015
Žbogarja v Miamiju
Danes sta v ameriški Miami odpotovala Vasilij in Jure Žbogar. Od 24. do 31. januarja je na sporedu prva letošnja ISAF regata svetovnega pokala za olimpijske razrede. Po zmagi lani decembra v Abu Dhabiju se je Vasilij skupaj z bratom Juretom v vlogi trenerja posvetil kondicijskem treningu v Izoli in v Valenciji.
Slovensko-morje > Šport Vasilij Žbogar
Ponedeljek, 1. December 2014
Vasilij Žbogar zmagal v Abu Dhabiju
Z današnjo regato za medalje, se je zaključilo letošnje finale svetovnega pokala za olimpijske razrede.V razredu finn si je Vasilij danes prijadral drugo mesto in tako slavil skupno zmago na letošnjem zaključku, ki so ga organzirali v Abu Dhabiju. Tina Mrak in Veronika Macarol sta tekmovanje v razredu 470 končali na šestem mestu.
Slovensko-morje > Šport Vasilij Žbogar
Sreda, 26. November 2014
Banka Koper 2. Istrski maraton
Danes, 26. novembra 2014, je bila v prostorih Občine Izola tiskovna konferenca o drugi izvedbi Istrskega maratona (BK2IM), ki bo 12. aprila 2015. Na tiskovni konferenci so sodelovali: Marijana Sikošek, predsednica organizacijskega odbora (OO) BK2IM, Igor Kolenc, župan Občine Izola in Giancarlo Miranda, predsednik uprave Banke Koper d.d. Marijana Sikošek je uvodoma predstavila potek trase BK2IM. Prihodnje leto maraton gosti Izola, startno-ciljni prostor pa bo v središču mesta.
Slovensko-morje > Šport Izola
Sreda, 26. November 2014
60 let JK Burja
JK Burja iz Izole, je pretekli teden praznoval 60. let svojega uspešnega delovanja. Slavja v hotelu Belvedere nad Izolo se je udeležilo veliko število članov kluba, jadralcev in gostov, med katerimi tudi župan občine Izola mag. Igor Kolenc, predsednik Jadralne Zveze Slovenije Aljoša Tomaž, ter trije bivši klubski predsedniki: Alceo Cobalti, Branko Mahne in Leopold Gorjup.
Slovensko-morje > Šport JK Burja
Petek, 7. November 2014
Konec tedna v Izoli Martinova regata
Ta konec tedna, natančneje 8. in 9. novembra 2014 v Jadralnem klubu Burja organizirajo že tradicionalno Martinovo regato. Na regatnem polju se bodo pomerili jadralci v razredih Optimist, Laser 4.7 in Laser Strandard. Organizator pričakuje veliko število jadralcev iz Italije, Avstrije, Madžarske, Hrvaške in seveda iz Slovenije.
Slovensko-morje > Šport JK Burja
Četrtek, 6. November 2014
Preventivni ukrepi ob nevarnosti neurja in poplav
Štab Civilne zaščite občine Izola poziva vse občane in podjetja, da si preventivno očistijo odtoke in izvedejo druge ukrepe za blažitev posledic neurja, ki ga napovedujeta Agencija RS za okolje in evropski meteoalarm. Agencija za okolje in evropski meteoalarm za jutrišnji dan tudi za naše kraje napovedujeta izredne padavine, morebitna neurja in celo poplave.
Slovensko-morje > Družba Izola
Ponedeljek, 3. November 2014
V Izoli Alpe Adria Match Race Championship 2014
Od 31. oktobra do 2. novembra se je v Izoli odvijala mednarodna jadralna regata Alpe Adria Match Race Championship 2014. Ekipam iz alpsko jadranske regije, ki so prihajale iz Avstrije, Švice, Slovenije in Hrvaške so se pridružile še ekipe iz Irske, Finske in Estonije.
Slovensko-morje > Šport Izola
Torek, 14. Oktober 2014
V Piranskem zalivu nov incident
Na koprski policijski upravi so potrdili, da je v ponedeljek v Piranskem zalivu prišlo do stika slovenskih ribičev s hrvaškimi policisti, pri čemer slednji tudi tokrat niso vodili nobenih uradnih postopkov. Poveljnik slovenske ribiške ladje je za TVS povedal, da so želeli hrvaški policisti na njihovo ladjo, češ da lovijo v hrvaških vodah.
Slovensko-morje > Kronika Izola
Nedelja, 12. Oktober 2014
Na Barkolani peta zaporedna zmaga Simčiča in Esimita
Maksijadrnica slovenskega poslovneža Igorja Simčiča, Esimit Europa 2, ki tekmuje pod evropsko zastavo, njen krmar pa je sloviti nemški jadralec Jochen Schümann, je zmagovalka tradicionalne jadralske regate Barkolane. Jadrnica Esimit Europa je zmagala še petič po vrsti na tej regati, v svoji že 46. izvedbi.
Slovensko-morje > Šport Izola
Četrtek, 9. Oktober 2014
Presegli 1000 prijav
Število prijavljenih jadrnic na 46. Barkolani, najbolj množični regati v Sredozemlju, ki bo v nedeljo, 12. oktobra, potekala v Trstu, je preseglo številko 1000. Do sinoči se je prijavilo preko 1000 posadk, prijave pa bodo organizatorji sprejemali vse do sobote zvečer. Poleg množičnosti bo največ pozornosti namenjene najboljšim jadrnicam, med katerimi bo letos spet glavni favorit jadrnica Esimit Europa 2.
Slovensko-morje > Šport Izola
Torek, 16. September 2014
12. Diplomatska regata v slabem vetru
Izola je minuli konec tedna gostila že tradicionalno 12. Diplomatsko regato, ki jo organizira koprski jadralni klub Veter. Njen častni pokrovitelj je bil zunanji minister v odhodu Karl Erjavec, ki pa ga zaradi službenih obveznosti ni bilo. Nadomestil ga je državni sekretar Bogdan Benko.
Slovensko-morje > Šport Izola
Petek, 5. September 2014
70. obletnica potopitve ladje Rex
Pred sedemdesetimi leti 8. septembra je bil med Izolo in Koprom potopljen Rex, v tridesetih letih prejšnjega stoletja najmodernejša in najhitrejša potniška ladja na svetu. Ob obletnici dogodka bo Mitja Lamut, dober poznavalec ladjarstva na Jadranu, predstavil svojo knjigo Parniki Jadrana na razglednicah, predstavljen pa bo tudi priložnostni poštni žig. Dogodek bo v ponedeljek, 8. septembra, ob 17. uri v Muzeju Parenzana, ulica Alme Vivode 3 v Izoli.
Slovensko-morje > Družba Muzej Parenzana
18. Festival slovenskega filma prinaša rekordno bero filmskih užitkov [34 slik]
Fantastična filmska doživetja 11. Kino Otoka [24 slik]
Izola je zopet postala filmsko mesto [43]
Podobe družbene kritike Uroša Weinbergerja na stenah galerije Salsaverde [40]
Izolski rokometaši ostali praznih rok [70]
Marita Narobe predstavlja lastno blagovno znamko »Marita Wrong« [50]
V Portorožu se je pričel lov na vesne [46]
Od Hangarja in Arrigonija do parka, Lonke in Bazilikijade [24]
V Arrigoniju je zadišalo po (naj)boljših letih [86]
Kino Otok v Izolo prinesel poletje in čarobnost filmske umetnosti [28]
10. izvedbo Kino Otoka je odprla družbeno kritična drama Grigris [26]
V Izoli je vse nared za 10. izvedbo filmskega festivala Kino Otok – Isola Cinema [30]
Glasbeni čas Enza Hrovatina se ni ustavil pri Faraonih [38]
Slovenski animirani film se je vrnil v Izolo [34]
Tesna, a pomembna zmaga plavih v boju za obstanek med elito [48]
Na koncertu Pihalnega orkestra Izola [80]