nov uporabnik
pozabljeno geslo
RSS Izola.infoIzola.info na TwitterjuIzola.info na Facebooku
Izola.info 
Novice Napovednik Imenik Placi Ustanove Izolani Podjetja Gostinstvo Turizem Vpis
Torek, 20. Oktober 2015
Bodo obremenili nekatere zasebnike zaradi neizkoriščenih stavbnih zemljišč?
Občina Izola bo z ureditvijo nekaterih con v svoji lasti v bližnji prihodnosti omogočila razvoj poslovnih in proizvodnih dejavnosti, poudarja župan Igor Kolenc. Veliko težavo pa po njegovem predstavljajo številna neizkoriščena stavbna zemljišča v rokah zasebnikov, zato na občini razmišljajo, da bi lastnike obremenili z neko dajatvijo.
Regional Obala > Družba Izola
Torek, 20. Oktober 2015
Mitja Gasparini je naš ponos
Slovenski odbojkarji so včeraj poskrbeli za pravo evforijo. Že na Brniku so jih pričakali številni navijači, na Kongresnem trgu v Ljubljani so jim nato pripravili slovesen sprejem. Nor sprejem pa je dočakal tudi Mitja Gasparini. Po celi Izoli je včeraj odmevalo njegovo ime, prižgale so se bakle, zadonele pesmi navijačev, transparenti pa so naznanjali ponos na uspešnega športnika.
Regional Obala > Šport Izola
Četrtek, 15. Oktober 2015
Marina in pristanišče bosta na varnem
Občina Izola in družba Marinvest, d. o. o. bosta v ponedeljek, 19. oktobra, ob 11. uri uradno odprli valobran 3, ki bo odslej varoval marino in občinsko pristanišče pred vplivi valovanja.
Regional Obala > Okolje Izola
Četrtek, 1. Oktober 2015
Gašperšič podpira pobudo za alternativno traso hitre ceste do Dragonje
Minister za infrastrukturo Peter Gašperšič je na sredinem sestanku s predstavniki izolske in koprske občine kot zelo pozitivno ocenil pobudo o alternativni trasi hitre ceste do mejnega prehoda Dragonja. Manj oprijemljivi pa so bili rezultati pogovorov glede prihodnje ureditve obalne ceste in uvedbe lokalnih vinjet.
Regional Obala > Okolje Izola
Četrtek, 1. Oktober 2015
Sklad naj obalnim občinam vrne zemljo
Trije obalni župani bodo s pooblastili občinskih svetov vložili zahtevo za oceno ustavnosti in zakonitosti dela zakona o skladu kmetijskih zemljišč in gozdov. Ta namreč še vedno upravlja z zemljišči na območju občin, kar občinam povzorča preglavice pri načrtovanju prostorskega razvoja.
Regional Obala > Okolje Izola
Torek, 29. September 2015
Proti vdorom morske vode
Izolska komunala obvešča, da bodo zaradi izvedbe čiščenja in snemanja fekalnega kolektorja, zaradi vdora morske vode, postavljene delne zapore cestišča in pločnikov na odseku od začetka Sončnega nabrežja do svetilnika, ter od Sončnega nabrežja do SGTŠ Izola. Delna zapora bo veljala do 9. oktobra, in sicer na odseku od začetka Sončnega nabrežja do svetilnika in od Sončnega nabrežja do izolske Srednje šole.
Regional Obala > Okolje Izola
Torek, 29. September 2015
Burja mi očisti dušo
Marina Martensson je tisto rdečelaso, skodrano in pegasto dekle s kitaro, na katero so se v prvi epizodi avdicije šova Slovenija ima talent vsuli zlati lističi, saj je s svojim nastopom prepričala žirijo in se tako neposredno uvrstila v nadaljevanje šova. V Izolo se je s Švedske preselila pred dvema letoma, od tu sta namreč doma njena nona in nono. Ko se srečava na Manziolijevem trgu, pa me kljub temu, da se vidiva prvič, pozdravi s poljubom na lice. Nič kaj švedsko torej.
Regional Obala > Družba Izola
Sobota, 26. September 2015
Smrt zavita v tančico skrivnosti
Spletni portal Urada RS za zaščito in reševanje poroča o intervenciji v Izoli, v kateri so gasilci morali vdreti v stanovanje, da bi ostale intervencijske službe lahko preverile, ali je z osebo v stanovanju vse v redu. Izid intervencije ni bil pozitiven.
Regional Obala > Kronika Izola
Petek, 25. September 2015
Minister Gašperšič končno naklonil sestanek županoma, a to še le po medijskem pritisku
Obalni poslanci SMC čakajo študijo, ki se ne izvaja. Regionalnih vinjet z začetkom leta 2016 ne bo, kar pomeni še eno izgubljeno leto za obalo in za začetek urejanja plaže med Izolo in Koprom. Občina Izola je umaknila z današnje seje rebalans proračuna za letošnje leto, s katerim je nameravala zagotoviti sredstva za preureditev odseka ceste med Izolo in Žusterno v enosmerno.
Regional Obala > Družba Izola
Četrtek, 24. September 2015
MOJCIMER.SI v prenovljeni podobi
Od danes naprej lahko študentje in najemodajalci še lažje in preglednejše iščejo in oddajajo proste nastanitve na Obali in drugod po Sloveniji, saj so na ŠOUP-u prenovili spletno posredovalnico študentskih sob mojcimer.si.
Regional Obala > Družba Izola
Sreda, 23. September 2015
Živčec Kalanovi ne bo treba plačati odškodnine
Nekdanji direktorici Zdravstvenega doma (ZD) Izola Gordani Kalan Živčec po sodbi prvostopenjskega sodišča ne bo treba plačati dobrih 84.000 evrov odškodnine, ki jo je od nje s tožbo zahtevalo vodstvo ZD Izola zaradi odškodnine odpuščenemu nekdanjemu pomočniku direktorja in zdaj zaposlenemu v ZD Robertu Mulcu, poroča današnje Delo.
Regional Obala > Kronika Izola
Torek, 22. September 2015
Koliko nas bo stala ocena učinkov uvedbe?
Ko sta koprski in izolski župan ministrstvo za infrastrukturo pozvala, naj se odzove glede uvedbe lokalne vinjete, se je le to posvetovalo z Darsom. Rezultat posveta: izdelati je potrebno poglobljeno študijo, ki bo pokazala pozitivne in negativne učinke uvedbe lokalnih vinjet.
Regional Obala > Družba Izola
18. Festival slovenskega filma prinaša rekordno bero filmskih užitkov [34 slik]
Fantastična filmska doživetja 11. Kino Otoka [24 slik]
Izola je zopet postala filmsko mesto [43]
Podobe družbene kritike Uroša Weinbergerja na stenah galerije Salsaverde [40]
Izolski rokometaši ostali praznih rok [70]
Marita Narobe predstavlja lastno blagovno znamko »Marita Wrong« [50]
V Portorožu se je pričel lov na vesne [46]
Od Hangarja in Arrigonija do parka, Lonke in Bazilikijade [24]
V Arrigoniju je zadišalo po (naj)boljših letih [86]
Kino Otok v Izolo prinesel poletje in čarobnost filmske umetnosti [28]
10. izvedbo Kino Otoka je odprla družbeno kritična drama Grigris [26]
V Izoli je vse nared za 10. izvedbo filmskega festivala Kino Otok – Isola Cinema [30]
Glasbeni čas Enza Hrovatina se ni ustavil pri Faraonih [38]
Slovenski animirani film se je vrnil v Izolo [34]
Tesna, a pomembna zmaga plavih v boju za obstanek med elito [48]
Na koncertu Pihalnega orkestra Izola [80]