nov uporabnik
pozabljeno geslo
RSS Izola.infoIzola.info na TwitterjuIzola.info na Facebooku
Izola.info 
Novice Napovednik Imenik Placi Ustanove Izolani Podjetja Gostinstvo Turizem Vpis
Torek, 22. Februar 2011
Osem tisoč ribjih konzerv za živali
“Ker si prizadevamo, da s predajo izdelkov, ki niso primerni za prodajo, če je le mogoče, naredimo nekaj dobrega, smo osem tisoč izdelkov s pretečenim rokom podarili Društvu za dobrobit živali Izola, ki se je na nas obrnilo prav z željo po tovrstni pomoči,” so nam o svoji nedavni akciji povedali v Delamarisu.
Žurnal > Družba Delamaris
Ponedeljek, 21. Februar 2011
Kolenc: Nič več brezplačno
Deponija. Izola za izkop in prevoz materiala iz predora Markovec hoče plačilo. Izola ni tako bogata, da bi kaj podeljevala brezplačno. Imamo odloke, ki zahtevajo, da se prevozi tovornjakov plačajo. In pri tem bom vztrajal,” je ob izteku prvih sto dni županovanja dejal Igor Kolenc, izolski župan.
Žurnal > Politika Izola
Ponedeljek, 21. Februar 2011
Nova ležišča in termalni program
Na področju povezovanja turističnega gospodarstva moramo dati velik poudarek na izboljšanju sezone. Lanska sezona je bila namreč za deset odstotkov slabša kot leta 2009,” poudarja Danilo Markočič, novi direktor Turističnogospodarskega združenja (TGZ) Izola.
Žurnal > Turizem Izola
Sreda, 16. Februar 2011
Pozivajo k darovanju
Na Zavodu RS za transfuzijsko medicino drastično primanjkuje krvi, predvsem krvnih skupin A negativna in pozitivna ter 0 negativna in pozitivna. V zalogi imajo le 720 enot krvi za vso državo, zato so nekateri centri za transfuzijsko dejavnost ta teden svoje urnike za sprejem krvodajalcev podaljšali.
Žurnal > Zdravstvo Izola
Sreda, 9. Februar 2011
Trčila ribiški čoln in tovorna ladja
V Tržaškem zalivu v občini Koper sta včeraj trčila tovorna ladja in ribiški čoln. Pri tem se je poškodoval ribič. Razlog za trčenje gosta megla. Ribič Cristian Pugliese je rešil življenje ribiča Massima Fičurja.
Žurnal > Kronika Izola
Ponedeljek, 7. Februar 2011
Ne bodo se omejevali zgolj na stranko
Zaradi odstopa Draga Misleja - Mefa z mesta občinskega svetnika bodo nadomestne volitve v Izoli 8. maja, nam je povedala Monika Mavsar, predsednica izolske občinske volilne komisije. Stroški volitev bodo predvidoma od 50 do 70 tisoč evrov.
Žurnal > Politika Občina Izola
Petek, 4. Februar 2011
ZD: Voda ni nevarna
“Topla voda je bila motna. Težava se je pojavila zaradi dotrajanega bojlerja, voda pa ni zdravju nevarna,” nam je povedal Matej Intihar iz Zdravstvenega doma Izola.
Žurnal > Zdravstvo Zdravstveni dom
Ponedeljek, 24. Januar 2011
V Izoli za polovico manj
Občina Izola je bila nekaj let v samem vrhu občin v državi, ko je staršem ob rojstvu otroka dodelila enkratno denarno pomoč v višini kar 500 evrov, konec prejšnjega tedna pa je ta znesek znižala na 250 evrov. Kot so nam povedali na Občini Izola, župan vsako leto s sklepom določi višino omenjene denarne pomoči, v tem primeru naj bi šlo za uskladitev s sosednjimi občinami.
Žurnal > Družba Občina Izola
Petek, 21. Januar 2011
S parcelami nima nič
“Nisem kupoval in tudi ne nameravam kupiti nobene parcele; ne sam ne prek koga drugega. Nič nimam s tem, me ne zanima in za to nimam denarja. Tudi nihče iz policije ni z menoj opravil nobenega informativnega razgovora,” trdi Sebastjan Jeretič, lobist in lastnik podjetja za komunikacijsko svetovanje Nevro PR, ko pri njem preverjamo govorico, da naj bi poskušal zaslužiti s preprodajo parcel na trasi bodoče hitre ceste Jagodje–Lucija in da naj bi ti njegovi domnevni posli že zanimali policijo.
Žurnal > Okolje KS Jagodje-Dobrava
Petek, 21. Januar 2011
To bo politična institucija
"Vsak, ki bo po novem prišel za župana, bo z večino odločal o visoko usposobljenem kadru. To bo politična institucija," je Tomislav Klokočovnik, nekdanji izolski župan, komentiral nov statut Zdravstvenega doma (ZD) Izola.
Žurnal > Zdravstvo Zdravstveni dom
Torek, 14. December 2010
V Izoli se bodo dodatno zadolžili
Občina Izola bo na četrtkovi izredni seji občinskega sveta sprejemala rebalans proračuna, s katerim je predvideno dodatno dolgoročno zadolževanje občine za dva milijona evrov. V upravi so namreč ugotovili, da načrtovani prihodki v višini dveh milijonov evrov od podelitve stavbnih pravic za območje zazidalnega načrta Kajuhova ulica–hudournik Morer in OPPN Cona mestne industrije jug – živilska industrija ne bodo realizirani.
Žurnal > Politika Izola
Četrtek, 2. December 2010
Na pravljico do torka vsak dan
Mesto bo zaživelo s pripovedmi, pogovori, lutkami in ilustracijami. Pripovedovanje pravljic bo potekalo v slovenskem in italijanskem jeziku. Festival odpira svoja vrata danes ob 10. uri v mestni knjižnici, v štirih dneh pa bo več kot 20 pripovedovalcev otroke navduševalo z različnimi pravljicami in pripovedmi. Za odrasle bodo v večernih urah potekali pogovori o narodnem izročilu in pripovedništvu, manjkale pa ne bodo niti razstave.
Žurnal > Kultura Mestna knjižnica
18. Festival slovenskega filma prinaša rekordno bero filmskih užitkov [34 slik]
Fantastična filmska doživetja 11. Kino Otoka [24 slik]
Izola je zopet postala filmsko mesto [43]
Podobe družbene kritike Uroša Weinbergerja na stenah galerije Salsaverde [40]
Izolski rokometaši ostali praznih rok [70]
Marita Narobe predstavlja lastno blagovno znamko »Marita Wrong« [50]
V Portorožu se je pričel lov na vesne [46]
Od Hangarja in Arrigonija do parka, Lonke in Bazilikijade [24]
V Arrigoniju je zadišalo po (naj)boljših letih [86]
Kino Otok v Izolo prinesel poletje in čarobnost filmske umetnosti [28]
10. izvedbo Kino Otoka je odprla družbeno kritična drama Grigris [26]
V Izoli je vse nared za 10. izvedbo filmskega festivala Kino Otok – Isola Cinema [30]
Glasbeni čas Enza Hrovatina se ni ustavil pri Faraonih [38]
Slovenski animirani film se je vrnil v Izolo [34]
Tesna, a pomembna zmaga plavih v boju za obstanek med elito [48]
Na koncertu Pihalnega orkestra Izola [80]