nov uporabnik
pozabljeno geslo
RSS Izola.infoIzola.info na TwitterjuIzola.info na Facebooku
Izola.info 
Novice Napovednik Imenik Placi Ustanove Izolani Podjetja Gostinstvo Turizem Vpis
Ponedeljek, 13. April 2015
Izola že tretjič zapored med evropskimi filmskimi prestolnicami mladih
Evropski dan in nagrada mladega filmskega občinstva prvo majsko nedeljo v Izolo vabita najstnike. Otok, zavod za razvijanje filmske kulture, bo v nedeljo, 3. maja, v Art kinu Odeon tretjič organiziral filmski dan, namenjen najstnikom med 12. in 14. letom iz vse Slovenije.
Slovensko-morje > Kultura Izola
Nedelja, 12. April 2015
Banka Koper 2. Istrski maraton pod streho
Več kot 3.500 tekačev se je na slovenski obali v prekrasnem sončnem vremenu udeležilo drugega Istrskega maratona. Tekli so na 10-, 20- in 42-kilometrski progi. Na cilj najdaljše preizkušnje v Izoli je najhitreje pritekel Hrvat Roberto Radojković. Z izjemno razgibano progo je opravil v času 2:39:42. Pri ženskah je bila najhitrejša Neža Mravlje, hči znanega ultramaratonca Dušana Mravljeta.
Slovensko-morje > Šport Izola
Ponedeljek, 30. Marec 2015
Dan, ki ga je Žbogar težko čakal
Priprave Vasilija Žbogarja in testiranje nove jadrnice v Valenciji so v polnem teku, a zaradi prav posebnega dogodka, ki ga je čakal že dolgo časa, jih je prekinil in prišel v domovino. "Zagotovo je bila zame sobota zelo poseben dan, saj sem bil na uradni podelitvi diplom Fakultete za management v Kopru.
Slovensko-morje > Šport Vasilij Žbogar
Ponedeljek, 23. Marec 2015
Dan za spremembe v Izoli posvečen novemu življenju rabljenih predmetov
Občina Izola se bo skupaj z javnim podjetjem Komunala Izola pridružila vseslovenski prostovoljski akciji Dan za spremembe, ki bo pod okriljem Slovenske filantropije, potekala v soboto 28. marca med 9. in 13. uro v Parku Pietro Coppo. Na ta dan prostovoljci z različnimi akcijami poskušajo narediti nekaj dobrega v svojem okolju. Letošnji dan za spremembe bo v Izoli namenjen prenovi še uporabnih izdelkov za ponovno uporabo in promociji novega Centra uporabnih predmetovStaro kot novo na izolskem odlagališču odpadkov.
Slovensko-morje > Družba Komunala Izola
Sobota, 21. Marec 2015
V Izoli vse o refošku
V Manziolijevi palači v Izoli bo v soboto, 28. marca, drugi festival Refuscus Mundi - Svet refoška, ki bo posvečen vinom iz avtohtone rdeče sorte refošk. Z več kot 120 vini iz te sorte se bo predstavilo približno 50 vinarjev iz Slovenije, Italije in Hrvaške. Predstavitev bodo dopolnili simpozij z osvetlitvijo nekaterih novih spoznanj o refošku in vrsta degustacijskih delavnic.
Slovensko-morje > Družba Izola
Sreda, 18. Marec 2015
Občina Izola objavila razpis za sofinanciranje prireditev v letu 2015
Občina Izola je objavila javni razpis za sofinanciranje prireditev v letu 2015. Sofinancirane bodo prireditve, katerih cilj je povečanje obiska ter promocija in turistični razvoj občine. Kot prireditev se šteje enodnevni ali večdnevni javni dogodek namenjen širši javnosti, katerega vsebina se nanaša na eno ali več področij navedenih v javnem razpisu...
Slovensko-morje > Družba Izola
Petek, 13. Marec 2015
V Izoli je svoja vrata odprl Center uporabnih predmetov
Na današnji novinarski konferenci je direktor Javnega podjetja Komunala Izola, d.o.o., Denis Bele, s sodelavcema Miranom Milenkovskim in Anjo Domenik, predstavil novo izolsko pridobitev, Center uporabnih predmetov. Novinarski konferenci je sledila tudi uradna otvoritev.
Slovensko-morje > Družba Izola
Torek, 3. Marec 2015
Kolenc na ministrstvu o obalni cesti
Župan Občine Izola, mag. Igor Kolenc se je danes na Ministrstvu za infrastrukturo na kratko sestal z ministrom Petrom Gašperšičem na temo obalne ceste med Izolo in Koprom, nato pa sestanek nadaljeval z državnim sekretarjem Klemnom Grebenškom ter predstavniki DRI, d.o.o. in ministrstva.
Slovensko-morje > Okolje Izola
Nedelja, 1. Marec 2015
V Izoli krstli novo jadrnico Vasilija Žbogarja
V družbi prijateljev, članov Jadralnega kluba Izola, sponzorjev in ostalih privržencev jadranja je Vasilij Žbogar krstil novo jadrnico razreda finn, s katero bo lovil veter v jadra na naslednjih velikih tekmovanjih, poimenoval pa jo je po svojem rojstnem mestu. »Izola mi pomeni ogromno, je moj dom, moj varen pristan, sem se vedno rad vračam in ko bom na širnih morjih, bo del mojega domačega kraja vedno z mano,« je izbiro imena razloži Vasilij Žbogar.
Slovensko-morje > Šport Vasilij Žbogar
Torek, 24. Februar 2015
Krst nove jadrnice Vasilija Žbogarja
V soboto, 28. 2. 2015 ob 13.00 bo v Jadralnem klubu Izola za Vasilija Žbogarja nov, pomemben dogodek, krst nove jadrnice razreda finn, s katero bo najboljši slovenksi jadralec lovil nove, vrhunske uvrstitve na velikih tekmovanjih.
Slovensko-morje > Šport Vasilij Žbogar
Četrtek, 19. Februar 2015
Proračun občine Izola pod streho
Na današnji izredni seji so izolski občinski svetniki potrdili proračun Občine Izola za leto 2015. Ta predvideva 23 milijonov evrov prihodkov in 21,6 milijona evrov odhodkov, ob tem, da dodatno dolgoročno zadolževanje občine ni predvideno.
Slovensko-morje > Družba Občina Izola
Petek, 30. Januar 2015
Bliža se 7. Istrski karneval
Letošnja, že 7. edicija Istrskega karnevala bo med 13. in 18. februarjem postregla z nekaj manj kot dvajsetimi dogodki, ki jih bodo tudi letos gostile vse tri Obalne občine. Vsebino in podrobnosti najbolj norčave prireditve pri nas so danes medijem predstavili Jana Otočan iz Turistične organizacije Koper, Adrijana Kranjc Vasovič in Klavdija Žnidarič, obe iz Avditorija Portorož ter Mitja Tretjak iz Centra za kulturo šport in prireditve Izola.
Slovensko-morje > Družba Izola
18. Festival slovenskega filma prinaša rekordno bero filmskih užitkov [34 slik]
Fantastična filmska doživetja 11. Kino Otoka [24 slik]
Izola je zopet postala filmsko mesto [43]
Podobe družbene kritike Uroša Weinbergerja na stenah galerije Salsaverde [40]
Izolski rokometaši ostali praznih rok [70]
Marita Narobe predstavlja lastno blagovno znamko »Marita Wrong« [50]
V Portorožu se je pričel lov na vesne [46]
Od Hangarja in Arrigonija do parka, Lonke in Bazilikijade [24]
V Arrigoniju je zadišalo po (naj)boljših letih [86]
Kino Otok v Izolo prinesel poletje in čarobnost filmske umetnosti [28]
10. izvedbo Kino Otoka je odprla družbeno kritična drama Grigris [26]
V Izoli je vse nared za 10. izvedbo filmskega festivala Kino Otok – Isola Cinema [30]
Glasbeni čas Enza Hrovatina se ni ustavil pri Faraonih [38]
Slovenski animirani film se je vrnil v Izolo [34]
Tesna, a pomembna zmaga plavih v boju za obstanek med elito [48]
Na koncertu Pihalnega orkestra Izola [80]