nov uporabnik
pozabljeno geslo
RSS Izola.infoIzola.info na TwitterjuIzola.info na Facebooku
Izola.info 
Novice Napovednik Imenik Placi Ustanove Izolani Podjetja Gostinstvo Turizem Vpis
Četrtek, 27. September 2012
Bo diabetolog zavil tudi v Izolo?
Izolski občinski svet se bo na današnji seji ukvarjal s temami, povezanimi z zdravjem občanov. Prisluhnil bo direktorju Zdravstvenega doma (ZD) Evgeniju Komljancu, kako namerava pridobiti program diabetologije in kaj vse potrebuje za verifikacijo laboratorija.
Primorske novice > Zdravstvo Izola
Torek, 11. September 2012
Energetska sanacija pri koncu
Energetska sanacija Splošne bolnišnice Izola se končuje. V okviru dobrih devet milijonov evrov vrednega projekta so zamenjali vse steklene površine, izolirali betonske površine in streho. Ta teden bodo končana gradbena dela in opravljena primopredaja, dela na inštalacijah bodo pri koncu do 25. septembra, je za STA potrdil direktor Jani Dernič.
Primorska.info > Zdravstvo Splošna bolnišnica
Nedelja, 9. September 2012
Izolska bolnišnica blizu insolventnosti?
Direktor Splošne bolnišnice Izola Jani Dernič je v ponedeljek odpovedal delovno razmerje vodji finančno-računovodskega odseka bolnišnice Andreju Pavletiču. Finančnik Andrej Pavletič je za Delo povedal, da je dobil odpoved delovnega razmerja iz treh razlogov - ker naj bi poslal napačne poslovne podatke nepooblaščenim (direktorju Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije Samu Fakinu), ker naj bi v svojih poročilih zapisal, da je v bolnišnici potreben "krizni menedžment"...
Žurnal > Zdravstvo Splošna bolnišnica
Sreda, 22. Avgust 2012
Aver: Poleg pomoči ministrstva nujni tudi skrajni ukrepi
Z marcem 2012 je bil ZZZS, zaradi slabe finančne situacije, prisiljen znižati za 7 odstotkov akontacije vsem izvajalcem zdravstvenih storitev. Znižanje velja do preklica in za Splošno bolnišnico Izola (SB Izola) pomeni za okrog 160 tisoč evrov nižje prilive na mesec, kar še dodatno poslabšuje likvidnostni položaj zavoda in tudi zato se nadaljuje rast dolga do dobaviteljev za okrog 160 tisoč evrov na mesec in znaša danes čez 6 milijonov evrov.
Primorska.info > Zdravstvo Splošna bolnišnica
Petek, 10. Avgust 2012
Strokovni svet SBI za stabilno vodenje
Direktor Splošne bolnišnice Izola (SBI)Jani Dernič, ki ga utegnejo kmalu razrešiti, je doslej že večkrat omenil, da ga podpira strokovni svet z v. d. direktorja Felicejem Žižo na čelu. “Upam, da bo strokovni svet Derniču pomagal tudi izpeljati (finančni) sanacijski program,” se je za PN nedavno odzval minister za zdravje Tomaž Gantar.
Primorske novice > Zdravstvo Splošna bolnišnica
Ponedeljek, 6. Avgust 2012
Gantar: o razrešitvi Derniča se nismo pogovarjali
Minister za zdravje Tomaž Gantar je sprejel nove člane sveta izolske bolnišnice. Dogovorili so se, da bo seja sveta, na kateri bo direktor bolnišnice Jani Dernič predstavil sanacijski načrt bolnišnice, ki je v prvem polletju pridelala 1,2 milijona evrov minusa, 22. avgusta.
Primorske novice > Zdravstvo Splošna bolnišnica
Ponedeljek, 6. Avgust 2012
Člani sveta izolske bolnišnice danes pri ministru
Minister za zdravje Tomaž Gantar se bo dopoldne sestal z novoimenovanimi vladnimi predstavniki v svetu zavoda Splošna bolnišnica Izola. Srečanje je namenjeno razpravi o načinu sodelovanja z ministrstvom za zdravje, so za Slovensko tiskovno agencijo pojasnili na ministrstvu.
Primorska.info > Zdravstvo Splošna bolnišnica
Torek, 31. Julij 2012
Novi dolgovi, nove menjave
Novoimenovani člani sveta javnega zavoda Splošne bolnišnice Izola (SBI) - Janja Pavšič, Branko Simonovič, Olga Franca in Sara Gomizelj - se bodo v ponedeljek sestali z ministrom za zdravje Tomažem Gantarjem. Od tega sestanka bodo odvisne prve poteze novega sveta, ki se mora še konstituirati in izbrati predsednika.
Primorske novice > Zdravstvo Splošna bolnišnica
Petek, 27. Julij 2012
Izolska bolnišnica pred stečajem?
Minister za zdravje Tomaž Gantar je včeraj za TV Slovenijo potrdil, da zaradi izredno slabega finančnega stanja bolnišnice Izola ne izključuje možnosti, da bi zaposleni septembra ostali brez plač. ajvečjo izgubo od slovenskih bolnišnic ima glede na svojo velikost bolnišnica Izola, saj njihova izguba znaša 1,5 milijona evrov. Bolnišnica naj bi bila celo pred stečajem.
Primorska.info > Zdravstvo Splošna bolnišnica
Sreda, 13. Junij 2012
Študentski krvodajalski junaki
"Vsak krvodajalec je junak" je tema letošnje kampanje ob jutrišnjem Svetovnem dnevu krvodajalcev, s temeljno idejo, da lahko z darovanjem krvi vsak posameznik postane heroj. V okviru Študentske organizacije Univerze na Primorskem (ŠOUP) in skupine PreProstoVoljni na Obali redno potekajo študentske krvodajalske akcije, katerih se udeleži veliko neznanih junakov.
Podpalmo.si > Zdravstvo Splošna bolnišnica
Četrtek, 3. Maj 2012
Izolski zdravstveni dom zoper Živčec Kalanovo še z odškodninsko tožbo
Ker nekdanja v. d. direktorice Zdravstvenega doma (ZD) Izola Gordana Živčec Kalan do konca aprila ni poravnala odškodninskega zahtevka v višini dobrih 84.000 evrov, so v ZD Izola danes zoper njo vložili tožbo.
Primorska.info > Zdravstvo Zdravstveni dom
Torek, 24. April 2012
Mulcu pobot, Kalanovi ovadba
“To je še eden od orkestriranih napadov, ki sem jih deležna,” je Gordana Živčec Kalan včeraj komentirala kazensko ovadbo, ki jo je zoper njo skupaj z odškodninskim zahtevkom v višini 84.259 evrov vložil Zdravstveni dom Izola (ZD).
Primorske novice > Zdravstvo Zdravstveni dom
18. Festival slovenskega filma prinaša rekordno bero filmskih užitkov [34 slik]
Fantastična filmska doživetja 11. Kino Otoka [24 slik]
Izola je zopet postala filmsko mesto [43]
Podobe družbene kritike Uroša Weinbergerja na stenah galerije Salsaverde [40]
Izolski rokometaši ostali praznih rok [70]
Marita Narobe predstavlja lastno blagovno znamko »Marita Wrong« [50]
V Portorožu se je pričel lov na vesne [46]
Od Hangarja in Arrigonija do parka, Lonke in Bazilikijade [24]
V Arrigoniju je zadišalo po (naj)boljših letih [86]
Kino Otok v Izolo prinesel poletje in čarobnost filmske umetnosti [28]
10. izvedbo Kino Otoka je odprla družbeno kritična drama Grigris [26]
V Izoli je vse nared za 10. izvedbo filmskega festivala Kino Otok – Isola Cinema [30]
Glasbeni čas Enza Hrovatina se ni ustavil pri Faraonih [38]
Slovenski animirani film se je vrnil v Izolo [34]
Tesna, a pomembna zmaga plavih v boju za obstanek med elito [48]
Na koncertu Pihalnega orkestra Izola [80]