nov uporabnik
pozabljeno geslo
RSS Izola.infoIzola.info na TwitterjuIzola.info na Facebooku
Izola.info 
Novice Napovednik Imenik Placi Ustanove Izolani Podjetja Gostinstvo Turizem Vpis
Torek, 8. Januar 2013
Da bi ubežali morski bolezni
Po nekajletnem zatišju bodo Izolani spet dobili ribiško osmico, le da tokrat na nekdanjem Hidrovem delovnem splavu, ki so ga nekoliko preuredili in privezali ob glavni ribiški pomol. Nekdanja ribiška osmica pa je stala na malem pomolu ob mandraču.
Primorske novice > Turizem Ribiški pomol
Torek, 27. November 2012
Prvi brezplačen vodnik po gastronomski ponudbi Istre
Gastronomskim zakladom Istre, enim najuspešnejših projektov na področju gastronomije slovenske Istre, se bo v kratkem pridružil tudi prvi, brezplačen vodnik po gastronomski ponudbi slovenske Istre – Okusi Istre.
Primorska.info > Turizem Izola
Ponedeljek, 19. November 2012
Izolski turistični potencial bo izkoriščen s celovitim pristopom in sodelovanjem
Na delavnici v okviru dogodka Doživite Izolo, ki ga je v petek 16. novembra organiziralo Turistično združenje Izola, so se enajstim slovenskim turističnim agencijam predstavili vsi izolski hotelirji in nekateri gostinci. Gre za prvi tovrstni dogodek, sicer pa bi po mnenju vseh udeležencev moral postati dobra praksa po vsej Sloveniji, saj sta celovit pristop in sodelovanje med vsem akterji na področju turizma ključ do uspeha.
Izola.info > Turizem Izola
Četrtek, 15. November 2012
Turistične agencije jutri v Izoli
Turistično združenje Izola v petek, 16. novembra, pripravlja dogodek z naslovom Doživite Izolo, na katerem se bodo slovenskim turističnim agencijam predstavili vsi izolski hotelirji, nekateri gostinci in tudi vinarji. Soboto, 17. novembra, pa bo Izolo zaznamoval 2. praznik Kostanja in mladega vina, ki se bo odvijal na Ljubljanski ulici.
Slovensko-morje > Turizem Izola
Petek, 2. November 2012
Veliki načrti s Placem, kaj pa s Svetilnikom?
Sezonska gostinska objekta na obeh skrajnih izolskih javnih kopališčih, na Svetilniku in pod Belvederjem, sta zaprla vrata, vendar še kar stojita. Najemnika, sežansko podjetje Media Team oziroma portoroški samostojni podjetnik Dejan Dobravc, sta zadovoljna z letošnjim izkupičkom in bi objekta koristila tudi prihodnje poletje.
Primorske novice > Turizem Izola
Četrtek, 25. Oktober 2012
Simonov zaliv prvi med naravnimi kopališči
V letošnji akciji iskanja najboljšega kopališča v Sloveniji, ki je potekala 22. leto zapored, je 100 slovenskih kopališč prejelo skoraj 70.000 glasov obiskovalcev. Dobitniki naziva Naj kopališče so letos Simonov zaliv, Laguna - mestna plaža Ljubljana, Vodno mesto Atlantis, Terme Snovik, Thermana Laško in Terme Olimia.
Primorska.info > Turizem Simonov zaliv
Ponedeljek, 24. September 2012
Za nami je izolski navtični sejem Slovenian Boat Show 2012
Včeraj popoldan se je v izolski marini zaključil navtični sejem Slovenian Boat Show 2012. Navkljub slabi vremenski napovedi, organizatorji niso imeli posebnih težav z vremenom in tako uspešno spravili pod streho prireditev, na kateri so si obiskovalci lahko ogledali 61 razstavljenih plovil. Boat Show je s seboj prinesel tudi kopico obsejemskih dogodkov, ki so v preteklih dneh razgibali dogajanje v izolski marini in mestnem jedru.
Izola.info > Turizem > Fotoreportaža Marina Izola | Lonka
Petek, 21. September 2012
Kolesarjenje v Slovenski Istri je lahko tudi tržna niša
Na včerajšnji novinarski konferenci je župan Občine Izola, mag. Igor Kolenc poudaril, da Slovenska Istra s svojo lego in ugodnim podnebjem predstavlja potencial za kolesarjenje skozi vse leto. Prav z namenom, da bi ta potencial še bolje spoznali in ga nadgradili, bosta kot del sklepne prireditve Slovenija kolesari 2012 v naslednjem tednu v Izoli organizirana dva kolesarska dogodka.
Izola.info > Turizem Izola
Sreda, 19. September 2012
Vasilij Žbogar odprl letošnji Slovenian Boat Show 2012
S slovesno otvoritvijo je danes svoja vrata odprl navtični sejem »Slovenian Boat Show 2012«. Na letošnjem sejmu se predstavlja 42 razstavljavcev, na ogled je 56 plovil, od katerih bo premierno predstavljenih pet novih modelov. Sejem bo za obiskovalce odprt do nedelje, v času sejma pa bodo potekala zanimiva strokovna predavanja o navtiki in številne kulturne prireditve.
Izola.info > Turizem > Fotoreportaža Marina Izola
Ponedeljek, 17. September 2012
Slovenian Boat Show 2012 s petimi premierami in bogatim spremljevalnim programom
Letošnji Slovenian Boat Show 2012 bo od srede, 19. do nedelje, 23. septembra ponudil bogato ponudbo plovil in navtične opreme ter raznovrsten spremljevalni program. V organizaciji podjetja Navtika ABC d.o.o. so zaradi tradicije navtičnih prireditev v Izoli odločeni, da slovenskim ljubiteljem navtike ponudijo navtično prireditev, kakršno si zaslužijo.
Izola.info > Turizem Marina Izola
Četrtek, 16. Avgust 2012
September v znamenju navtike
Na današnji novinarski konferenci so predstavniki Občine Izola, Marine Izola in Turističnega združenja Izola predstavili tri navtične dogodke, ki jih bo Izola gostila v septembru. Med temi dogodki je tudi prva visokomorska regata na relaciji Rimini–Izola, imenovana Freedom Cup, ki bo potekala v začetku septembra pod pokroviteljstvom Republike San Marino in Ministrstva za zunanje zadeve RS.
Izola.info > Turizem Izola
Ponedeljek, 13. Avgust 2012
Konec plačevanja vstopnine na plažo
Če se odpravljate na izlet na slovensko obalo, vam ne bo več treba plačati vstopnine na plažo. Odslej je vstop prost, razen če se boste želeli kopati v bazenu. Ministrstvo za kmetijstvo je namreč po našem članku ukrepalo zoper tiste, ki so zaračunavali dostop.
Žurnal > Turizem Simonov zaliv
18. Festival slovenskega filma prinaša rekordno bero filmskih užitkov [34 slik]
Fantastična filmska doživetja 11. Kino Otoka [24 slik]
Izola je zopet postala filmsko mesto [43]
Podobe družbene kritike Uroša Weinbergerja na stenah galerije Salsaverde [40]
Izolski rokometaši ostali praznih rok [70]
Marita Narobe predstavlja lastno blagovno znamko »Marita Wrong« [50]
V Portorožu se je pričel lov na vesne [46]
Od Hangarja in Arrigonija do parka, Lonke in Bazilikijade [24]
V Arrigoniju je zadišalo po (naj)boljših letih [86]
Kino Otok v Izolo prinesel poletje in čarobnost filmske umetnosti [28]
10. izvedbo Kino Otoka je odprla družbeno kritična drama Grigris [26]
V Izoli je vse nared za 10. izvedbo filmskega festivala Kino Otok – Isola Cinema [30]
Glasbeni čas Enza Hrovatina se ni ustavil pri Faraonih [38]
Slovenski animirani film se je vrnil v Izolo [34]
Tesna, a pomembna zmaga plavih v boju za obstanek med elito [48]
Na koncertu Pihalnega orkestra Izola [80]