nov uporabnik
pozabljeno geslo
RSS Izola.infoIzola.info na TwitterjuIzola.info na Facebooku
Izola.info 
Novice Napovednik Imenik Placi Ustanove Izolani Podjetja Gostinstvo Turizem Vpis
Četrtek, 18. Februar 2016
Zaradi Delamarisa tožilstvo zahteva novo preiskavo
Specializirano državno tožilstvo je na koprsko sodišče pred dnevi vložilo zahtevo za preiskavo zoper znanega ljubljanskega odvetnika Mira Senico in še pet osumljenih. Očitajo jim zlorabo položaja in pranje denarja, ki naj bi se zgodila ob prenosu dejavnosti in opreme z Delamarisa prek njegove hčerinske družbe na Pivko Perutninarstvo.
Primorske novice > Kronika Izola
Sreda, 17. Februar 2016
Gorsko kolesarjenje ob morju
Kolesarki park Bike park Izola ima dobro leto po odprtju končno pravo podobo. Zanj skrbijo v Klubu gorskih kolesarjev Obala, kjer zadovoljstva ne skrivajo. Želijo pa si, da bi park v bodoče lahko še asfaltirali, kar bi jih po grobih ocenah stalo 40.000 evrov.
Primorske novice > Družba Izola
Sreda, 17. Februar 2016
Občina bo uredila parkirišče za OŠ Vojke Šmuc
Izolska občina namerava urediti parkirišče za Osnovno šolo Vojke Šmuc (v bližini zdravstvenega doma). Naročila je že izdelavo projektne dokumentacije in ta bo kmalu nared. “Projekt predvideva ureditev enosmerne ceste z vhodom ob zdravstvenem domu in izhodom ob kulturnem domu. Označili bomo parkirna mesta in prostor za intervencijska vozila,” pojasnjujejo v uradu za gospodarske dejavnosti, investicije in komunalni razvoj, ki ga vodi Tomaž Umek.
Primorske novice > Okolje Izola
Torek, 16. Februar 2016
Še naprej bodo krpali luknje
Dokler ne bodo odprli krožišča pri Komunali, bodo mnogi vozniki še naprej uporabljali obvoz z Industrijske ceste čez Polje in mimo Mehana. Cesta je bila že doslej v slabi kondiciji, zdaj ima le še več lukenj. Jo bo torej občina v bližnji prihodnosti celovito obnovila? “Večjih posegov tam za zdaj ne načrtujemo,” odgovarjajo v občinski upravi.
Primorske novice > Okolje Izola
Torek, 16. Februar 2016
Prva izolska sablja
Pred dnevi so v Zagrebu pripravili sabljaški turnir z najdaljšo tradicijo v tem športu na Hrvaškem. Na tekmovanju so se tokrat v članski konkurenci pomerili najboljši člani slovenske in hrvaške sabljaške zveze. Člani slovenske zveze so v disciplini meča v kvalifikacijah zasedli prva štiri mesta: Jan Golobič (SS Tabor - Ljubljana) in Antonije Hajdin (SK Izola) sta z vsemi zmagami v svojima skupinama zasedla prvo oziroma drugo mesto...
Primorske novice > Šport Izola
Sobota, 13. Februar 2016
Odpadki glede na površino ali ljudi
V nadzornem odboru izolske občine in javnem podjetju Komunala merijo moči. Prvi menijo, da lahko nadzorujejo način zaračunavanja ravnanja s komunalnimi odpadki, drugi so prepričani, da tega ne bi smeli. Pravo vprašanje, ki bi ga morali načeti, pa je, ali je zdajšnji način zaračunavanja storitev Komunale, ki jih plačujejo vsa izolska gospodinjstva, ustrezen ali ne.
Primorske novice > Okolje Komunala Izola
Petek, 12. Februar 2016
S kolesom ob sebi lahko, na njem pa ne
Izolska občina je že lani jeseni označila pešpot ob Lonki in Sončnem nabrežju. Čeprav je postavila označevalno tablo in več talnih označb, da je območje namenjeno pešcem in ne kolesarjem, mnogi Izolani novost opažajo šele v zadnjem času. Kolesarji morajo torej ob Sončnem nabrežju in Lonki sestopiti s kolesa in kolo potiskati ob sebi.
Primorske novice > Družba Izola
Petek, 29. Januar 2016
Rotterdam tudi v Izoli
Program letošnjega Filmskega festivala v Rotterdamu, ki velja za najpomembnejšo odskočno desko novih filmskih talentov in sejalca novih filmskih trendov, šteje kar 400 filmov. Delček tega si bomo danes in jutri ogledali tudi v izolskem Art kinu Odeon, ki se bo poleg ljubljanskega Kinodvora ter mestnih kinov v Domžalah in na Ptuju v živo vklopil v festivalsko dogajanje.
Primorske novice > Kultura Kino Odeon
Sreda, 27. Januar 2016
“Bosanec sem, ne jamram, iščem začasno bivališče”
Damir Avdić tudi na novem, oktobra izdanem albumu Manjina (Manjšina) nadaljuje svojo pot pesnika bolečine, ljubezni in svobode. Medtem ko pljuva v oči resnicam, ki jih vsakodnevno zaužijemo, in kot starec z gore žuga politikom, vojnim dobičkarjem in verskim blaznežem, se do katarze dokoplje skozi virtuoznost kitarske distorzije. Kar je ne samo gorko, pač pa tudi zdravilno.
Primorske novice > Kultura Hangar
Nedelja, 24. Januar 2016
Blestela Gasparini in Terpin
V četrtek zvečer se je končala vrsta moških in ženskih tekem v evropskih odbojkarskih pokalih. Med Primorci sta bila s po 14 točkami najučinkovitejša Izolan Mitja Gasparini in Števerjanec Jernej Terpin.
Primorske novice > Šport Mitja Gasparini
Petek, 22. Januar 2016
Kolenc bo zaprl le odsek ob avtokampu
“Obalne ceste med Koprom in Izolo letos še ne bomo preurejali v enosmerno, bomo pa zaprli odsek ceste ob izolskem avtokampu Jadranka. To bomo naredili takoj po dokončanju krožišča ob Komunali, ker želimo prometne tokove speljati stran od mesta,” je včeraj napovedal izolski župan Igor Kolenc na neformalnem srečanju z novinarji.
Primorske novice > Družba Izola
Četrtek, 21. Januar 2016
Vasilij Žbogar najboljši slovenski jadralec v letu 2015
Vasilij Žbogar (Burja Izola) je bil razglašen za najboljšega slovenskega jadralca v lanskem letu. Na prireditvi na Ljubljanskem gradu sta priznanje za najboljši jadralki dobili Tina Mrak in Veronika Macarol (Pirat Portorož). Ta trojica je edina pri nas ki ima olimpijsko normo za nastop na igrah v Riu da Janeiru.
Primorske novice > Šport Vasilij Žbogar
18. Festival slovenskega filma prinaša rekordno bero filmskih užitkov [34 slik]
Fantastična filmska doživetja 11. Kino Otoka [24 slik]
Izola je zopet postala filmsko mesto [43]
Podobe družbene kritike Uroša Weinbergerja na stenah galerije Salsaverde [40]
Izolski rokometaši ostali praznih rok [70]
Marita Narobe predstavlja lastno blagovno znamko »Marita Wrong« [50]
V Portorožu se je pričel lov na vesne [46]
Od Hangarja in Arrigonija do parka, Lonke in Bazilikijade [24]
V Arrigoniju je zadišalo po (naj)boljših letih [86]
Kino Otok v Izolo prinesel poletje in čarobnost filmske umetnosti [28]
10. izvedbo Kino Otoka je odprla družbeno kritična drama Grigris [26]
V Izoli je vse nared za 10. izvedbo filmskega festivala Kino Otok – Isola Cinema [30]
Glasbeni čas Enza Hrovatina se ni ustavil pri Faraonih [38]
Slovenski animirani film se je vrnil v Izolo [34]
Tesna, a pomembna zmaga plavih v boju za obstanek med elito [48]
Na koncertu Pihalnega orkestra Izola [80]