nov uporabnik
pozabljeno geslo
RSS Izola.infoIzola.info na TwitterjuIzola.info na Facebooku
Izola.info 
Novice Napovednik Imenik Placi Ustanove Izolani Podjetja Gostinstvo Turizem Vpis
Torek, 4. September 2012
V stečaj je zaplavalo tudi podjetje Marriba
Po neuspešnem poskusu prisilne poravnave je v stečaju pristalo še eno primorsko podjetje - izolska Marriba. Večina od 13 delavcev se je že prijavila na zavod za zaposlovanje. Težave Marribe so se kopičile vse od leta 2010, kljub temu pa je vodstvo še maja letos, ko je vložilo predlog za prisilno poravnavo, upalo, da se bodo rešili. A ta možnost je padla v vodo, Marriba pa je pristala v stečaju.
Primorske novice > Gospodarstvo Izola
Četrtek, 9. Avgust 2012
V Izoli zdravstvena oskrba poteka nemoteno
Zdravstvena oskrba v Splošni bolnišnici Izola poteka povsem nemoteno, v odgovoru na nedavne objave medijev o finančnih težavah bolnišnice v pisni izjavi sporoča strokovni svet bolnišnice. Za paciente je dobro poskrbljeno tudi v poletnih mesecih, ko poleg domačinov pomoč iščejo tudi prebivalci iz drugih regij Slovenije in tujine, dodaja strokovni svet bolnišnice.
Primorska.info > Gospodarstvo Splošna bolnišnica
Sreda, 18. Julij 2012
V mrežah slovenskih ribičev poleti zlasti moli in plava riba
V poletnih mesecih se ulov kakovostne bele ribe v slovenskem morju zmanjša. Ribiči trenutno lovijo zlasti mole, sardele in sardone. Ker so lahko prebavljivi, predstavljajo ocvrti ali kuhani moli v ribji juhi prijeten obrok tudi v vročih poletnih dneh. Na kakovostno belo ribo bo treba počakati do jeseni, ko se bo ohladilo tudi morje.
Primorska.info > Gospodarstvo Izola
Petek, 6. Julij 2012
Izolski Viper prejel prestižno nagrado
Izolsko podjetje Live je za nahrbtnik XT-01.2 Viper backpack prejel prestižno nagrado red dot, eno najbolj cenjenih nagrad na področju oblikovalskih dosežkov. Nahrbtnik XT-01.2 Viper backpack, najnovejši izdelek podjetja Live, je s svojim dizajnom prepričal 30-člansko strokovno žirijo. Zaradi posebnega in inovativnega oblikovalskega sporočila je prejel nagrado v kategoriji za prosti čas, šport in aktivnosti na prostem.
Primorske novice > Gospodarstvo Izola
Petek, 15. Junij 2012
Pomoč za razrez bark bo obdavčena
Ministrstvo za kmetijstvo je konec maja končno objavilo razpis za subvencioniranje razreza ribiških bark, na katerega so ribiči čakali vrsto let. A finančno ministrstvo noče prisluhniti argumentom ribičev in stroke, da bi premije za razrez izvzelo iz plačila dohodnine.
Primorske novice > Gospodarstvo Izola
Četrtek, 7. Junij 2012
»Pumpa« za plovila ob mandraču bo odslej Petrolova
Skupina Petrol je ob izolskem mandraču odprla svoj prvi specializirani bencinski servis za plovila. V rekordnem času so postavili dve točilni mesti, ki omogočata pretok goriva 50 litrov v minuti. Petrol je bil tudi edini, ki se je prijavil na razpis za opravljanje dejavnosti na delu obale, ki jo upravlja Komunala Izola.
Izola.info > Gospodarstvo Veliki trg
Ponedeljek, 30. Januar 2012
Danes motena oskrba z vodo na območju Južne ceste (92 do 98)
Rižanski vodovod Koper obvešča porabnike vode, da je zaradi intervencijskega popravila na vodovodnem omrežju trenutno motena oskrba z vodo v Izoli na območju Južne ceste 92 do 98. Popravila bodo trajala danes 30.01.2012 predvidoma do 18 ure.
Izola.info > Gospodarstvo Južna Cesta
Ponedeljek, 9. Januar 2012
Izbirali bodo tudi oljkarskega šampiona in ambasadorke oljke
V petek začne teči dvotedenski rok, v katerem bodo v izolskem laboratoriju Labs sprejemali prijave in vzorce za največje slovensko ocenjevanje oljčnih olj za zlato oljčno vejico, ki ga že dve desetletji prireja Društvo oljkarjev slovenske Istre.
Primorske novice > Gospodarstvo Izola
Ponedeljek, 12. December 2011
Turek danes prihaja v Izolo po 4663 ton starega železja
Turški kupec ladje Marinos D je v petek poravnal celotno kupnino, danes pa prihaja v Izolo, da bo pripravil vse potrebno za vleko ladje do Izmirja. “Na sodni dražbi ladje je plačal 89.000 evrov varščine, zdaj pa je poravnal še preostalih 960.000 evrov kupnine,” je povedal direktor ladjedelnice Tomaž Jeločnik. Ladjedelnica bo Turku omogočila dva tedna brezplačnega priveza, pričakovati je, da bo ladjo v tem času tudi odvlekel.
Primorske novice > Gospodarstvo Izola
Sobota, 5. November 2011
Nove perspektive Jahtnega centra v Izoli
Z odhodom suhega doka se na vzhodni obali Izole zaključuje ladjedelniška dejavnost, ki se je v tem prostoru razvijala od leta 1974, ko se je tja preselila iz Bernardina. V kratkem se bo sprostil tudi del obale, ki jo zaseda trajekt Marinos D. S tem bo ta velik prostor dobil zelo drugačno podobo. Zato Jahtni center, ki tam že nekaj let uspešno deluje, načrtuje širitev svojega jahtnega programa...
Val navtika > Gospodarstvo Izola
Ponedeljek, 31. Oktober 2011
Letos bodo iztisnili toliko oljčnega olja kot lani
Kljub manjšemu pridelku na nekaterih območjih bo količina oljčnega olja, pridelana v slovenski Istri, primerljiva z lansko, saj vsako leto prihajajo v rodnost novi hektarji oljčnikov, ocenjuje predsednik Društva oljkarjev Slovenske Istre Dino Pucer. Glede na pravočasno obiranje letošnje olje tudi po kakovosti ne bo zaostajalo za lanskim.
Primorske novice > Gospodarstvo Izola
Četrtek, 27. Oktober 2011
Minister Židan v Izoli o ribištvu, rumenici in odpovedi Damankijeve
Minister mag. Dejan Židan se je udeležil poslanskega večera v prostorih Srednje gostinske in turistične šole v Izoli, kjer je med drugim potekala tudi razprava o morskem ribištvu in kmetijstvu.
Podpalmo.si > Gospodarstvo Izola
18. Festival slovenskega filma prinaša rekordno bero filmskih užitkov [34 slik]
Fantastična filmska doživetja 11. Kino Otoka [24 slik]
Izola je zopet postala filmsko mesto [43]
Podobe družbene kritike Uroša Weinbergerja na stenah galerije Salsaverde [40]
Izolski rokometaši ostali praznih rok [70]
Marita Narobe predstavlja lastno blagovno znamko »Marita Wrong« [50]
V Portorožu se je pričel lov na vesne [46]
Od Hangarja in Arrigonija do parka, Lonke in Bazilikijade [24]
V Arrigoniju je zadišalo po (naj)boljših letih [86]
Kino Otok v Izolo prinesel poletje in čarobnost filmske umetnosti [28]
10. izvedbo Kino Otoka je odprla družbeno kritična drama Grigris [26]
V Izoli je vse nared za 10. izvedbo filmskega festivala Kino Otok – Isola Cinema [30]
Glasbeni čas Enza Hrovatina se ni ustavil pri Faraonih [38]
Slovenski animirani film se je vrnil v Izolo [34]
Tesna, a pomembna zmaga plavih v boju za obstanek med elito [48]
Na koncertu Pihalnega orkestra Izola [80]