nov uporabnik
pozabljeno geslo
RSS Izola.infoIzola.info na TwitterjuIzola.info na Facebooku
Izola.info 
Novice Napovednik Imenik Placi Ustanove Izolani Podjetja Gostinstvo Turizem Vpis
Sobota, 26. Marec 2011
Priložnost za zaslužek
"Lokalne turistične vodnike lahko angažira praktično kdorkoli. Po opravljenem izpitu vas vpišemo v register, in ko prejmemo povpraševanje, z vami stopimo v stik oziroma vaše kontaktne podatke posredujemo zainteresiranim. Seveda pa si lahko delo zagotovite tudi sami, na primer prek turističnih agencij," pove Lea Šuligoj...
Žurnal > Turizem Izola
Četrtek, 24. Marec 2011
Slikanje na svilo: nepopolnost zanimiva
"S tehniko batika sem prišla v stik v začetku 90. let, ko sem bila na izpopolnjevanju na Švedskem, torej se s tem ukvarjam že kakšnih 20 let," pravi Janja Sever, po poklicu sicer arhitektka, ki je tečaje batika vodila že v Ljubljani, na univerzi za tretje življenjsko obdobje.
Žurnal > Izobraževanje Izola
Četrtek, 24. Marec 2011
Zaporniki v Cetorah
Drevo življenja. Za zdravljenje narkomanov vse manj zanimanja, terapevtski center pri Izoli zdaj sameva. “Iz leta v leto smo imeli manj interesentov. Prejšnji mesec je odšel zadnji uporabnik,” glede terapevtske skupnosti za pomoč odvisnikom društva Drevo življenja v Cetorah pravi Peter Bossman, predsednik društva, sicer piranski župan.
Žurnal > Družba Cetore
Ponedeljek, 21. Marec 2011
Volitve nesmiselne
Nadomestne volitve. Nekatere stranke že vedo, koga bodo kandidirale, druge se še odločajo. “Ne bomo dali svojega kandidata, ker ne vidimo smisla teh volitev. Župan je imel možnost, da bi jih preprečil, saj smo predlagali, naj počaka iztek šestmesečnega obdobja, da Mefa zamenja naslednji z liste, a tega ni storil,” nam je dejal Slavko Samotorčan iz liste Mef in Izolani.
Žurnal > Politika Občina Izola | Drago Mislej - Mef
Četrtek, 17. Marec 2011
Konec zastoja v predoru
Markovec. Do dogovora z občino bodo material vozili na Železni most in soline. Včeraj so delavci Skanske, podizvajalca pri gradnji predora Markovec, vendarle začeli dela na izolski strani predora. Kot so nam povedali v Družbi za avtoceste v Republiki Sloveniji (Dars), so zadnje dni potekale intenzivne operativne priprave na izkopna dela, izvajalec pa bo intenziteto del v prihodnjih dneh postopno povečeval.
Žurnal > Okolje Izola
Torek, 15. Marec 2011
Plačali manj kot polovico
Kampus Livade. Za koliko se bo zavlekla gradnja centra, na UP ne vedo. Kot smo poročali včeraj, je UP zaradi prekinitve del pri gradnji centra mediteranskih kultur v univerzitetnem kampusu Livade v Izoli odpovedala pogodbo Gradbenemu podjetju Grosuplje (GPG). Kot je zatrdil Bohinc, so imeli v zadnjem mesecu intenzivne razgovore s podizvajalci, da bi tisti, ki so dela začeli, ta tudi dokončali.
Žurnal > Okolje KS Livade
Ponedeljek, 14. Marec 2011
Univerza na Primorskem odpovedala pogodbo z GPG
Dela na prvem stolpiču Univerzitetnega kampusa Livade so se prekinila brez obvestila izvajalca GPG. UP je zato odpovedala gradbeno pogodbo. “Univerza na Primorskem (UP) si bo prizadevala, da se vsi postopki za nadaljevanje del – skladno z zakonom o javnem naročanju – izvedejo čim prej in da se dela v na novo postavljenem terminskem načrtu tudi uspešno končajo,” so sporočili z UP.
Žurnal > Okolje KS Livade
Sreda, 9. Marec 2011
Na lastno odgovornost!
“To je eden od večjih plazov v zadnjih letih. Vprašanje časa je le, kdaj se bomo kopalci oziroma številni sprehajalci znašli ob nepravem času na tem območju, ko se bo znova sprožil tak plaz. Zgodi se lahko najhujše. Kdo je pristojen za sanacijo oziroma za monitoring območja?” sprašuje bralec, ki nam je poslal fotografijo plazu na obali med Belvederjem in Belimi skalami.
Žurnal > Okolje Izola
Torek, 1. Marec 2011
Gradnja predora še ne bo stekla
Izola. “Dela se bodo intenzivneje začela, ko bo rešeno vprašanje v zvezi z dovoljenji za čezmerno uporabo občinskih cest in prekoračitve dovoljene skupne mase,” nam je včeraj dejal Marjan Koler iz Družbe za avtoceste v Republiki Sloveniji (Dars).
Žurnal > Okolje Izola
Torek, 1. Marec 2011
"Slepomišili pred javnostjo"
Logatec. “Lokacija centra za ravnanje z odpadki (Cero) pri Lomu je popolnoma neprimerna s krasoslovnega vidika, saj tu potekajo vodne poti, pa tudi z vidika splošnega urejanja prostora, ker se odpira nova, tretja industrijska cona, čeprav drugi dve še nista zapolnjeni,” opozarja krasoslovec Andrej Mihevc z Inštituta za raziskovanje krasa ZRC SAZU, ki sodeluje z logaško civilno iniciativo (CI) proti izgradnji Cera pri Lomu.
Žurnal > Okolje Izola
Sobota, 26. Februar 2011
Nenujni bodo plačali
Na skupno urgentno službo, ki od srede novembra deluje v izolski bolnišnici, se obrne največ Koprčanov, veliko bolnikov pa je “nenujnih”. Zato bodo v kratkem uvedli pomembno spremembo: za vse zdravstvene storitve, ki jih bodo bolniki deležni v združeni urgentni službi in ne bodo nujne, bo treba plačati.
Žurnal > Zdravstvo Splošna bolnišnica
Petek, 25. Februar 2011
Letos pri nas kar trije navtični sejmi
Navtika. Poleg Internautice in Jesenskega navtičnega vikenda letos sejem znova tudi v Izoli. "Navtični sejmi so izjemnega pomena za pospeševanje prodaje plovil in navtične opreme, ker neposredno vplivajo na razvoj trga, narekujejo trende in predstavljajo nova odkritja," je dejal Jurij Korenc iz Studia 37, ki skrbi za organizacijo mednarodnega sejma Internautice.
Žurnal > Turizem Izola
18. Festival slovenskega filma prinaša rekordno bero filmskih užitkov [34 slik]
Fantastična filmska doživetja 11. Kino Otoka [24 slik]
Izola je zopet postala filmsko mesto [43]
Podobe družbene kritike Uroša Weinbergerja na stenah galerije Salsaverde [40]
Izolski rokometaši ostali praznih rok [70]
Marita Narobe predstavlja lastno blagovno znamko »Marita Wrong« [50]
V Portorožu se je pričel lov na vesne [46]
Od Hangarja in Arrigonija do parka, Lonke in Bazilikijade [24]
V Arrigoniju je zadišalo po (naj)boljših letih [86]
Kino Otok v Izolo prinesel poletje in čarobnost filmske umetnosti [28]
10. izvedbo Kino Otoka je odprla družbeno kritična drama Grigris [26]
V Izoli je vse nared za 10. izvedbo filmskega festivala Kino Otok – Isola Cinema [30]
Glasbeni čas Enza Hrovatina se ni ustavil pri Faraonih [38]
Slovenski animirani film se je vrnil v Izolo [34]
Tesna, a pomembna zmaga plavih v boju za obstanek med elito [48]
Na koncertu Pihalnega orkestra Izola [80]