nov uporabnik
pozabljeno geslo
RSS Izola.infoIzola.info na TwitterjuIzola.info na Facebooku
Izola.info 
Novice Napovednik Imenik Placi Ustanove Izolani Podjetja Gostinstvo Turizem Vpis
Ponedeljek, 13. December 2010
Lučke so, ljudi ni
Če je soditi po preteklem vikendu bo letošnji veseli december v obalnih mestih začel na pragu januarja. Medtem ko se Koprčani, Izolani in Pirančani v iskanju vzdušja vozijo v Ljubljano, Trst in Gorico, pa obalna mesta spijo. Bolj ali manj bogate kombinacije led diod tako ob večerih svetijo v prazno.
Obala.net > Družba Izola
Sobota, 11. December 2010
Izolski ribiči imajo nov pomol
Izolski ribiški pomol, simbol nekoč najpomembnejše izolske industrije je prenovljen. Na novo tlakovan, s kamnitimi klopcami, ledomatom in zaboji za shranjevanje opreme bo ribičem olajšal delo, sprehajalcem pa ponudil malce lepši sprehod. Preurejena je tudi makadamska vzporedna pot, ki služi za dostop vozil do bark.
Obala.net > Okolje Ribiški pomol
Sreda, 8. December 2010
Zorku omejili pooblastila
Novi nadzorni svet Komunale Izola je na svoji seji direktorju Alojzu Zorku omejil pooblastila. Po pisanju Žurnala24 omejitev velja predvsem za posle, kjer so v igri večji zneski. Komunalo po novem nadzorujejo svetniki Dušan Moljk, Nevijo Frank in Vojko Ludvik. Predsednica sveta pa je Romina Kralj.
Obala.net > Politika Komunala Izola | Občina Izola
Sreda, 1. December 2010
Bruckam in brucem ni nikoli dovolj
Brucovanj ni nikoli preveč. Včeraj so se v legendarni a kronično pretesni Bellaviti "sestali" brucke in bruci na zdravstvenem področju. Na Brucovanju izolske Visoke šole za zdravstvo so mladim igrali veterani Zmelkoow, ki so uspeli še dodatno zgnesti še tako nagneteno občinstvo.
Obala.net > Družba Izola
Sreda, 17. November 2010
Izolane čakajo novoletne čestitke
Več kot štiri tisoč neizterjanih kazni so na občinskem inšpektoratu spravili v predal. Po sklepu novega Župana Igorja Kolenca jih bodo morali izterjati do konca leta in tako prazno občinsko blagajno napolniti s približno 400.000 evri. S tem se šele začenja polnjenje proračunske luknje, ki že do konca leta zahteva vračilo dobrih 3 milijonov kratkoročnega kredita.
Obala.net > Politika Izola
Torek, 9. November 2010
Konec tedna konstitutivne seje
Konec tedna čaka novoizvoljene predstavnike ljudstva prvo opravilo. Na konstitutivnih sejah se bodo sestali izolski in piranski občinski svetniki. Kot je že v tradiciji bodo imeli Izolani priložnost svoje predstavnike gledati po kanalu sistema Elta in na Sponki TV. V Piranu prenosa ne bo.
Obala.net > Politika Občina Izola
Nedelja, 7. November 2010
Martin je pretekel Izolo
Na ljubilejnem 30 Martinovem teku so tekači premagali oblake, kar nekaj klancev in občinsko birokracijo, ki je tradicionalno tekaško prireditev spremenila v tekaško druženje.
Obala.net > Šport Izola
Četrtek, 4. November 2010
Diners že več kot leto dni blokiran
Šli smo po sledeh govoric, po katerih naj bi izolska podružnica Diners Italia, katerim je Banca d'Italia že konec lanskega leta prepovedala izdajanje novih kartic, znašla v težavah in bila tik pred zaprtjem. To najbolj skrbi okoli 120 zaposlenih v prostorih izolske marine.
Obala.net > Družba Izola
Torek, 2. November 2010
Klokočovnik le preutrujen
V medijih je včeraj zaokrožila novica, da naj bi med prazniki dr.Tomislava Klokočovnika zadela možganska kap. Na izolski Občini so novico demantirali in sporočajo, da je z Županom vse v redu.
Obala.net > Kronika Izola
Četrtek, 28. Oktober 2010
21-letni Izolan: Pjante in nasadi za 100.000 evrov
Prejšnji mesec so koprski kriminalisti zaključili s preiskavo 21-letnega Izolana. Mladi podjetnež je travo gojil in sušil kar okoli hiše. Travo so mu zaplenili in ga tako prikrajšali za velik zaslužek.
Obala.net > Kronika Izola
Sreda, 20. Oktober 2010
Stranke in liste zanikajo podporo Klokočovniku
Medtem ko je mag.Igor Kolenc svoje podpornike (SD, Desus, Združeni za Izolo, Oljka, Istra-Istria in Zares) predstavil že pred časom, je dr.Tomislav Klokočovnik svoje podpornike predstavil v pismu javnosti, v katerem pa se je kot kaže pohvalil s podporami, ki jih nima. Za podžupana predlaga Davorina Adlerja (LDS).
Obala.net > Politika Izola
Torek, 19. Oktober 2010
Kako od jutri naprej v Koper?
Čimbolj zgodaj in nikakor "čez Bolnico". Če boste jutri iz Izolske in Piranske smeri namenjeni v Koper lahko pričakujete, da bo pot do službe in opravkov nekoliko daljša kot sicer. Zaradi zaprtja izvoza pri semedelskem mostu bo treba za izvoz v Koper zapeljati do Slavčka ali nadaljevati do izvoza Bertoki in se nato vključiti na novo ankaransko vpadnico.
Obala.net > Okolje Izola
18. Festival slovenskega filma prinaša rekordno bero filmskih užitkov [34 slik]
Fantastična filmska doživetja 11. Kino Otoka [24 slik]
Izola je zopet postala filmsko mesto [43]
Podobe družbene kritike Uroša Weinbergerja na stenah galerije Salsaverde [40]
Izolski rokometaši ostali praznih rok [70]
Marita Narobe predstavlja lastno blagovno znamko »Marita Wrong« [50]
V Portorožu se je pričel lov na vesne [46]
Od Hangarja in Arrigonija do parka, Lonke in Bazilikijade [24]
V Arrigoniju je zadišalo po (naj)boljših letih [86]
Kino Otok v Izolo prinesel poletje in čarobnost filmske umetnosti [28]
10. izvedbo Kino Otoka je odprla družbeno kritična drama Grigris [26]
V Izoli je vse nared za 10. izvedbo filmskega festivala Kino Otok – Isola Cinema [30]
Glasbeni čas Enza Hrovatina se ni ustavil pri Faraonih [38]
Slovenski animirani film se je vrnil v Izolo [34]
Tesna, a pomembna zmaga plavih v boju za obstanek med elito [48]
Na koncertu Pihalnega orkestra Izola [80]