nov uporabnik
pozabljeno geslo
RSS Izola.infoIzola.info na TwitterjuIzola.info na Facebooku
Izola.info 
Novice Napovednik Imenik Placi Ustanove Izolani Podjetja Gostinstvo Turizem Vpis
Nedelja, 4. Avgust 2013
Harmonika malo drugače, kot smo je vajeni
V nizu letošnjih poletnih koncertov v izolskem parku Pietro Coppo se je v četrtek predstavil harmonikar Marko Hatlak. Tokrat je za razliko od prejšnjih obiskov prišel sam s svojo harmoniko, kljub temu pa je pričaral pester koncertni dogodek. V četrtek bo v parku nastopil Gabriela Alarcón Quartet.
Izola.info > Družba > Fotoreportaža Park Pietro Coppo
Četrtek, 1. Avgust 2013
Orleki spravili na noge Lonko, v soboto prihaja Kreslin
Eno od prizorišč letošnjih poletnih prireditev v Izoli je tudi veliki oder na izolski Lonki. Prejšnjo soboto je na Lonki nastopila zagorska zasedba Orlek, to soboto, 3. avgusta pa bodo obiskovalci lahko uživali ob koncertu Vlada Kreslina, ki bo nastopil skupaj z Malimi bogovi in Beltinško bando.
Izola.info > Družba > Fotoreportaža Lonka
Sreda, 31. Julij 2013
V parku Pietro Coppo se letošnje poletje vrstijo izvrstni koncerti
Po odličnem koncertu Mie Žnidarič se je v četrtek v izolskem parku Pietro Coppo predstavila »internacionalna« zasedba Tori Trio, ki je obiskovalcem postregla z odličnim poletnim koncertom. Jutri bo v izolskem parku nastopil še virtuoz na harmoniki Marko Hatlak.
Izola.info > Družba > Fotoreportaža Park Pietro Coppo
Ponedeljek, 29. Julij 2013
Enzo Hrovatin zaokrožil letošnji Isola music festival
Zadnji od treh večerov Isola music festivala je občinstvu na Manziolijevem trgu postregel s poletnim koncertom Enza Hrovatina. Prekaljeni glasbeni maček je z gosti pričaral odličen koncertni večer, ki je postregel s številnimi uspešnicami iz časov Enzovega delovanja v skupini Faraoni, pa tudi s številnimi skladbami iz glasbenikove kasnejše samostojne poti.
Izola.info > Družba > Fotoreportaža Manziolijev trg
Četrtek, 25. Julij 2013
Rudi Bučar in Istrabend »razprodali« Manziolijev trg
Drugi večer Isola music festivala je na izolskem Manziolijevem trgu ponudil koncert zasedbe Rudi Bučar in Istrabend. Rudi »Nazionale« je na svojem domačem dvorišču, v sebi lastnem, zabavljaškem slogu navdušil številno občinstvo, ki je Manziolijev trg napolnilo do zadnjega kotička.
Izola.info > Družba > Fotoreportaža Manziolijev trg | CAN Izola | Rudi Bučar
Sreda, 24. Julij 2013
Renato Chicco odprl Isola music festival, nocoj nastopa Rudi Bučar
Na Manziolijevem trgu v teh dneh poteka glasbeni festival »Isola music festival«, ki ga pripravlja Italijanska samoupravna narodna skupnost Izola. Na prvem od štirih večerov se je včeraj predstavil izolski virtuoz Renato Chicco, ob izvrstnem vokalu Francesce Leone in spremljevalne skupine. Nocoj se bo predstavil Rudi Bučar.
Izola.info > Družba > Fotoreportaža Manziolijev trg
Nedelja, 21. Julij 2013
Poletni koncert Mie Žnidarič v parku Pietro Coppo
Izolski park Pietro Coppo tudi to poletje gosti glasbene dogodke. Čeprav se po nekaj letih od tega prizorišča poslavljajo KIŠD-jevi glasbeni večeri, se bodo poleg nedeljskih zabavnih delavnic za najmlajše, ki jih prireja Zavod Enostavno Prijatelji ter tradicionalnih Poletnih godb, zvrstili tudi koncerti, namenjeni širšemu krogu obiskovalcev. V četrtek je tako nastopila Mia Žnidarič s spremljevalno skupino Steve Klink Trio.
Izola.info > Družba > Fotoreportaža Park Pietro Coppo
Ponedeljek, 15. Julij 2013
Manziolijev trg je tri večere gostil festival Etno Histeria
Čeprav se bo festival Etno Histeria uradno pričel v četrtek, 18. julija, so organizatorji letos pričakovanje podžgali s predfestivalskim ogrevanjem v Izoli, Kopru in Piranu ter festival tako približali tudi urbanem okolju obalnih mest. Festival, ki na delavnicah in drugih aktivnostih v Gračišču združuje umetnike z vsega sveta, je zasnoval lutkar in glasbenik Matija Solce.
Izola.info > Kultura > Fotoreportaža Manziolijev trg
Četrtek, 11. Julij 2013
Izola je postala ulično gledališče
Med devetimi mesti, ki gostujejo že 16. izvedbo mednarodnega festivala uličnih gledališč Ana Desetnica, je letos tudi Izola. Po junijskih magičnih pokrivalih in predstavi skupine Mimbre v parku Pietro Coppo, je včeraj na izolskih ulicah gostoval veliki ulični spektakel »Mati Korajža«. V predstavi je nastopalo skoraj 40 igralcev in ustvarjalcev iz 11 različnih držav, pridružili pa so se jim tudi obiskovalci, ki so bili na koncu aktivno vključeni v razplet predstave.
Izola.info > Kultura > Fotoreportaža Izola
Sreda, 10. Julij 2013
Na Manziolijevem tgu podelili nagrade ob izolskem občinskem prazniku
Na sobotni proslavi pred občinskim praznikom, ki ga v Izoli praznujemo 11. julija, kot spomin na množičen odhod Izolanov v partizane leta 1944, so podelili letošnja priznanja Občine Izola in naziv »Častni občan Občine Izola« ter razglasili »Županovo vino 2013«. Obiskovalcem na Manziolijevem trgu se je nato predstavil Pihalni orkester Izola, z gostujočim ansamblom Štajerskih sedem.
Izola.info > Družba > Fotoreportaža Občina Izola
Torek, 9. Julij 2013
Utrinki iz letošnjega 21. Eurofesta
21. izvedba festivala rokometa Eurofest, ki je letos na igriščih v Izoli in Kopru gostil 130 ekip iz 15 držav, se je že tradicionalno zaključila z nedeljsko večerno podelitvijo pokalov za najboljše in nagrade fair play. Kot novost, so letos organizatorji v tekmovalni program uvrstil tekmovanje v rokometu na mivki, ki so ga zaradi odpovedi igrišča v Izoli uspešno izvedli v Ankaranu.
Izola.info > Šport > Fotoreportaža Izola
Četrtek, 4. Julij 2013
Izola je spet v znamenju Eurofesta
Z mimohodom vseh ekip in otvoritveno slovesnostjo na centralnem igrišču na Lonki, je letošnji festival rokometa Eurofest doživel tudi uradno odprtje. Že 21. izvedba tokrat gosti 130 ženskih in moških ekip različnih starostnih kategorij iz 15 držav.
Izola.info > Šport > Fotoreportaža Izola
18. Festival slovenskega filma prinaša rekordno bero filmskih užitkov [34 slik]
Fantastična filmska doživetja 11. Kino Otoka [24 slik]
Izola je zopet postala filmsko mesto [43]
Podobe družbene kritike Uroša Weinbergerja na stenah galerije Salsaverde [40]
Izolski rokometaši ostali praznih rok [70]
Marita Narobe predstavlja lastno blagovno znamko »Marita Wrong« [50]
V Portorožu se je pričel lov na vesne [46]
Od Hangarja in Arrigonija do parka, Lonke in Bazilikijade [24]
V Arrigoniju je zadišalo po (naj)boljših letih [86]
Kino Otok v Izolo prinesel poletje in čarobnost filmske umetnosti [28]
10. izvedbo Kino Otoka je odprla družbeno kritična drama Grigris [26]
V Izoli je vse nared za 10. izvedbo filmskega festivala Kino Otok – Isola Cinema [30]
Glasbeni čas Enza Hrovatina se ni ustavil pri Faraonih [38]
Slovenski animirani film se je vrnil v Izolo [34]
Tesna, a pomembna zmaga plavih v boju za obstanek med elito [48]
Na koncertu Pihalnega orkestra Izola [80]