nov uporabnik
pozabljeno geslo
RSS Izola.infoIzola.info na TwitterjuIzola.info na Facebooku
Izola.info 
Novice Napovednik Imenik Placi Ustanove Izolani Podjetja Gostinstvo Turizem Vpis
Sreda, 3. Junij 2015
 V Izoli bodo obeležili svetovni dan okolja
Javno podjetje Komunala Izola se bo na svetovni dan okolja, ki ga obeležujemo v petek, 5. junija, predstavilo na stojnici, dogajanje pa bodo popestrili tudi otroci in izolski Bepi. V popoldanskem času bosta svoja vrata odprla zbirni center in center uporabnih predmetov Staro kot novo. Na ogled bosta tudi dve razstavi unikatnih izdelkov, ki so plod ponovne uporabe odpadnih materialov.
Slovensko-morje > Gospodarstvo Komunala Izola
Ponedeljek, 1. Junij 2015
Pokal Burje pod streho
Ta vikend je v organizaciji JK Burja v Izoli potekala regata Pokal Burje 2015, kriterijska regata za razred optimist in laser 4.7. V petek in soboto se je v izolskem zalivu pomerilo preko sto jadralk in jadralcev iz Slovenije, Italije in Turčije, v obeh razredih so v prvih dve dneh izpeljali po pet plovov. V nedeljo pa je vreme nekoliko ponagajalo organizatorjem, zaradi pomanjkanja vetra je bilo po nekaj urah čakanja na veter na sporedu samo še zadnje dejanje regate, podelitev pokalov.
Slovensko-morje > Šport JK Burja
Ponedeljek, 1. Junij 2015
Danes se je začerla kopalna sezona
Z današnjim dnem se na morskih kopališčih začenja kopalna sezona. Da bi ta minila varno, pa je ključnega pomena samozaščitno ravnanje. Policija poziva kopalce, naj zavarujejo svoje premoženje, zdravniki pa opozarjajo zlasti na nevarnosti pretiranega sončenja in fizičnih naporov.
Slovensko-morje > Turizem Izola
Četrtek, 21. Maj 2015
Objavljen javni natečaj za izbor Županovega vina
Občina Izola je objavila javni natečaj za izbor Županovega vina Občine Izola za leto 2015. Na natečaju lahko sodelujejo registrirani vinarji, vinogradniki in vinske kleti s stalnim prebivališčem v občini Izola, ki so vpisani v register pridelovalcev grozdja in vina pri pristojnem upravnem organu. Županovo vino 2015 bo razglašeno v okviru Praznika oljk, vina in rib, 13. junija.
Slovensko-morje > Družba Izola
Ponedeljek, 18. Maj 2015
Od sobote dalje bo v Izoli ponovno mogoče kupiti pridelke lokalnih pridelovalcev
V okviru projekta Kilometer nič bomo v Izoli, v Drevoredu prvega maja, v soboto, 23.5. ponovno odprli tržnico »Ruba sz moje njive«. Domača tržnica bo odprta vsako soboto med 8. in 12. uro. Na izolski tržnici se bodo, tako kot prejšnja leta, predstavljali lokalni kmetje, ki bodo prodajali svoje pridelke. Osnovni namen tržnice je dati možnost lokalnim kmetom, da prodajo višek pridelkov.
Slovensko-morje > Družba Drevored 1. maja
Nedelja, 17. Maj 2015
Četrta zaporedna medalja na EP
Še četrtič zapored se Vasilij Žbogar z evropskega prvenstva vrača z odličjem, tokrat bronastim. Po slabšem začetku prvenstva v Splitu je Izolanu v nadaljevanju uspel preobrat in na današnji regati za medalje je potrdil bron. Tudi zadnji dan prvenstva ni šlo brez čakanja, razlog pa spet premalo vetra. Ko se je po slabih dveh urah čakanja le dvignil na okoli pet vozlov, se je zadnje dejanje prvenstva lahko začelo. Prva naloga Žbogarja je bilo pokrivanje največjih konkurentov za bronasto medaljo, Britanca Wrighta in Rusa Kistanova, delo pa je opravil z odliko.
Slovensko-morje > Šport Vasilij Žbogar
Nedelja, 26. April 2015
Vasko zelo zadovoljen iz Hyeresa
Z regatami za medalje se je v francoskem Hyeresu končala tretja tekma svetovnega pokala za olimpijske razrede. Med deseterico najboljših v finnu se je spet izkazal Vasilij Žbogar, ki je s tretjim mestom na današnji preizkušnji potrdil drugo mesto v skupnem seštevki: “Danes je bil spet en super dan. Čeprav sem imel kar težko nalogo sem jo dobro opravil, dokazal sem, da sem v močnejšem vetru res napredoval in še en dober rezultat je tu,” je bil po končani regati zadovoljen Izolan.
Slovensko-morje > Šport Vasilij Žbogar
Petek, 24. April 2015
Preventivna akcija Varno na kolo
Preventiva je eno izmed pomembnih področij policijskega delovanja za večjo varnost v prometu. Tako bodo policisti in redarji v soboto, 25. aprila, med 9.00 in 13.00 uro na trasi Parenzane nad Južno cesto v Livadah, kolesarjem svetovali o varni udeležbi v prometu. Predstavili bodo opremo za nadzor prometa, najmlajšim pa podelili nekaj obvezne kolesarske opreme, med drugim tudi otroške čelade, ključavnice, zvonce in svetilke.
Slovensko-morje > Družba Izola
Sreda, 22. April 2015
Občina Izola pripravlja razpis za neprofitna stanovanja
Občina Izola pripravlja razpis za oddajo neprofitnih stanovanj v najem, ki bo objavljen predvidoma konec maja. Predvidena je oddaja 24 neprofitnih stanovanj, ki se nahajajo v starem delu mesta in v Livadah. Gre za stanovanja v lasti občine, ki so se izpraznila in jih je občina obnovila. Razpis bo objavljen v občinski uradnih objavah in na spletni strani www.izola.si.
Slovensko-morje > Družba Občina Izola
Torek, 21. April 2015
Oranžna vina letos v dveh palačah
Festival oranžnih vin veča prepoznavnost Izole, sta si edina izolski župan mag. Igor Kolenc in Marko Gregorič, predsednik tamkajšnje Samoupravne italijanske narodne skupnosti, gostiteljice festivala. Na četrtem festivalu, ki bo v petek, 24. aprila, se bo z belimi maceriranimi vini predstavilo preko 60 vinarjev iz petih držav in približno 15 ponudnikov kulinaričnih dobrot.
Slovensko-morje > Turizem Izola
Petek, 17. April 2015
Občina Izola pripravlja akt za območje IPA 3
Občina Izola je objavila sklep o pripravi občinskega prostorskega načrta za območje IPA 3, to je danes degradirani prostor med Dantejevo ulico, srednjo šolo in nekdanjo tovarno Riba. Interes občine je, da se na obravnavanem območju uredi park in kulturne vsebine s poudarkom na škveru in repliki nekdanjega vodnjaka oziroma pralnice.
Slovensko-morje > Okolje Občina Izola
Torek, 14. April 2015
Izola bo 24. aprila spet oranžna
V petek, 24. aprila, bo na Manziolijevem trgu v Izoli, tamkajšnji Manziolijevi palači in tokrat prvič tudi v bližnji nekdanji Občinski palači, potekal že četrti Festival oranžnih vin - Orange Wine Festival. Na njem se bo z več kot 200 belimi maceriranimi vini predstavilo približno 70 vinarjev iz srednje Evrope in celo z Nove Zelandije, degustacijo bo dopolnjevala široka kulinarična predstavitev.
Slovensko-morje > Turizem Izola
18. Festival slovenskega filma prinaša rekordno bero filmskih užitkov [34 slik]
Fantastična filmska doživetja 11. Kino Otoka [24 slik]
Izola je zopet postala filmsko mesto [43]
Podobe družbene kritike Uroša Weinbergerja na stenah galerije Salsaverde [40]
Izolski rokometaši ostali praznih rok [70]
Marita Narobe predstavlja lastno blagovno znamko »Marita Wrong« [50]
V Portorožu se je pričel lov na vesne [46]
Od Hangarja in Arrigonija do parka, Lonke in Bazilikijade [24]
V Arrigoniju je zadišalo po (naj)boljših letih [86]
Kino Otok v Izolo prinesel poletje in čarobnost filmske umetnosti [28]
10. izvedbo Kino Otoka je odprla družbeno kritična drama Grigris [26]
V Izoli je vse nared za 10. izvedbo filmskega festivala Kino Otok – Isola Cinema [30]
Glasbeni čas Enza Hrovatina se ni ustavil pri Faraonih [38]
Slovenski animirani film se je vrnil v Izolo [34]
Tesna, a pomembna zmaga plavih v boju za obstanek med elito [48]
Na koncertu Pihalnega orkestra Izola [80]