nov uporabnik
pozabljeno geslo
RSS Izola.infoIzola.info na TwitterjuIzola.info na Facebooku
Izola.info 
Novice Napovednik Imenik Placi Ustanove Izolani Podjetja Gostinstvo Turizem Vpis
Sreda, 2. Marec 2016
Novi trener Maribora je Darko Milanič
Novi trener Maribora je pričakovano Darko Milanič, ki je Mariborčane vodil do poletja leta 2013, ko je odšel v graški Sturm. Milanič je na klopi trinajstkratnih slovenskih državnih prvakov nasledil Krunoslava Jurčića. Prva tekma 48-letnega Darka Milaniča ob vrnitvi v vrste aktualnih slovenskih državnih prvakov bo v soboto, ko bo v Ljudskem vrtu gostovala vodilna ekipa Prve lige Telekom Slovenije Olimpija.
Primorske novice > Šport Izola
Torek, 1. Marec 2016
Kolesarji radi pridejo v Istro
Velika nagrada Izole se je s svojo tretjo izvedbo zasidrala v tekmovalni koledar, hkrati pa predstavlja lep uvod v novo kolesarsko sezono, ki bo dolga in pestra. Istra je v tem letnem času priljubljena pripravljalna baza za številne domače in tuje kolesarje. Podobno kot je praksa pri nogometnih klubih, ki pred spomladanskim nadaljevanjem sezone ogrevajo motorje na treningih in prijateljskih tekmah ob morju, tudi kolesarska moštva nabirajo kilometrino v milejšem podnebju.
Primorske novice > Šport Izola
Ponedeljek, 29. Februar 2016
V Izoli z dobrodelnim nogometom zbrali 4500 evrov
Na dobrodelni nogometni tekmi v Izoli so minuli petek zbrali 4500 evrov, ki jih bodo namenili izolskim osnovnošolcem, so sporočili iz izolske občine. V večnamenski dvorani Livade sta se v petek pomerili ekipi Velikanov slovenskega športa, ki so jo sestavljali Mladen Dabanovič, Sašo Udovič, Aleš Čeh, Mladen Rudonja, Primož Kozmus in ostali, v drugi ekipi pa so igrali znani Izolani, kot so Andrej Jereb, Drago Mislej-Mef, Rudi Bučar, Darko Milanić, Admir Sinanbegovič, Igor Božič in drugi.
Primorske novice > Družba Izola
Sobota, 27. Februar 2016
Od ponedeljka v izolski urgentni center
Ob izolski bolnišnici so včeraj odprli še zadnjega od desetih urgentnih centrov v Sloveniji. Razprostira se na 1500 kvadratnih metrih površine in je zasnovan tako sodobno, da spominja na urgence iz ameriških tv-nanizank. Tudi vodja urgentne dejavnosti Peter Golob ga je opisal kot enega najbolj funkcionalnih objektov v Sloveniji in zasluge pripisal projektantki Dunji Kinkela.
Primorske novice > Zdravstvo Izola
Petek, 26. Februar 2016
Dom, v katerem ni nihče doma
Okna v stavbi na ulici Vide Pregarc 34 v ljubljanskih Mostah so brez zaves. Pogled razkriva gole stene. S stropa brlijo žarnice. “Včasih je bilo videti kak obraz na oknu, utrujen, zgaran in zamišljen. Slutil sem, da so za temi okni tudi težke zgodbe. Vedel pa sem tudi, da bo težko priti do njih, čeprav so z ulice samo ena vrata. Bilo je zelo težko vstopiti,” pravi Metod Pevec, režiser in scenarist dokumentarnega filma Dom.
Primorske novice > Kultura Kino Odeon
Petek, 26. Februar 2016
Gašpar Mišič si bo s stanovanji v Izoli finančno opomogel
Podjetji Gašparja Gašparja Mišiča sta v zadnjih letih životarili; eno je v obdobju 2010-2014 skoraj prepolovilo svoje prihodke, drugo jih je komajda kaj ustvarilo in imelo ob tem še več izgube. Toda sreča je na strani drznih, pravijo, in Mišičevi podjetji si bosta s projektom Rezidenca Livade prav kmalu finančno opomogli.
Primorske novice > Družba Izola
Petek, 26. Februar 2016
Delamaris lani s 15 milijoni evrov čistih prihodkov od prodaje
Delamaris je v letu 2015 dosegel 15 milijonov evrov čistih prihodkov od prodaje, dobiček v tem obdobju pa je ocenjen na 669.000 evrov. Tako so presegli številke iz leta prej, ko so čisti prihodki od prodaje znašali 13,43 milijona evrov, podjetje pa je zabeležilo dobrih 363.000 evrov dobička.
Primorske novice > Gospodarstvo Izola
Četrtek, 25. Februar 2016
Arrigoni dvakrat srebrn
Izolski Arrigoni je gostil ekipno državno mladinsko namiznoteniško prvenstvo in se veselili drugega mesta tako pri fantih kot pri dekletih. Favoriti se v dvorani Arrigonija niso pustili presenetiti. Najboljši slovenski moški klub, novomeška Krka, še naprej ohranja ta položaj tudi v mladinski konkurenci, med dekleti pa nihče ni bil kos Mengšu.
Primorske novice > Šport Izola
Sreda, 24. Februar 2016
Podjetje Riba toži izolsko občino še za 970.000 evrov
Potem ko je Občina Izola podjetju Riba morala izplačati 890.000 evrov kupnine, ta zahteva še dobrih 970.000 evrov za izpad dobička oziroma povračilo nepovratnega evropskega denarja. V Ribi na podlagi pravnomočne sodbe pričakujejo, da bo sodišče odločalo le o višini odškodnine, po mnenju občine pa se ta sodba bistveno razlikuje od prejšnje.
Primorske novice > Družba Izola
Torek, 23. Februar 2016
Riiba je odplavala iz mestnega jedra
Prostor na Trgu Etbina Kristana v Izoli, kjer je od lanskega februarja deloval kreativno-podjetniški zavod Riiba, od novega leta sameva. Okolje očitno ni prepoznalo kakovosti vsebin, ki so jih ponujali v zavodu in občina je v začetku februarja z najemniki prekinila pogodbo. Katere vsebine mu bodo namenili v prihodnje, še razmišljajo.
Primorske novice > Družba Izola
Torek, 23. Februar 2016
Bodo v Izoli postavili še več stacionarnih radarjev?
Stranka IJN predlaga županu Igorju Kolencu, naj odstrani stacionarni radar (na fotografiji) na cesti Jagodje-Belvedere in vzpostavi ustrezno prometno signalizacijo. Po njihovem mnenju z radarjem bolj polnijo občinsko blagajno kot skrbijo za prometno varnost. Opozarjajo še, da so nevarni tudi drugi cestni odseki v bližini vrtcev in šol ter Južna cesta med Simonovim zalivom in Livadami.
Primorske novice > Družba Izola
Ponedeljek, 22. Februar 2016
Bivši direktor kmalu pred sodnika
V prihodnjih nekaj tednih naj bi pred preiskovalnega sodnika koprskega okrožnega sodišča stopili nekdanji direktor izolske bolnišnice Jani Derinč, nekdanja vodja bolnišnične finančne službe Elena Beškovnik ter Ivo in Andraž Krebelj. Dve leti in pol po izbruhu afere tožilstvo proti njim zahteva preiskavo zaradi sporne sterilizacije bolnišnične opreme, ki se je izvajala v tržaški bolnišnici na Katinari.
Primorske novice > Kronika Splošna bolnišnica
18. Festival slovenskega filma prinaša rekordno bero filmskih užitkov [34 slik]
Fantastična filmska doživetja 11. Kino Otoka [24 slik]
Izola je zopet postala filmsko mesto [43]
Podobe družbene kritike Uroša Weinbergerja na stenah galerije Salsaverde [40]
Izolski rokometaši ostali praznih rok [70]
Marita Narobe predstavlja lastno blagovno znamko »Marita Wrong« [50]
V Portorožu se je pričel lov na vesne [46]
Od Hangarja in Arrigonija do parka, Lonke in Bazilikijade [24]
V Arrigoniju je zadišalo po (naj)boljših letih [86]
Kino Otok v Izolo prinesel poletje in čarobnost filmske umetnosti [28]
10. izvedbo Kino Otoka je odprla družbeno kritična drama Grigris [26]
V Izoli je vse nared za 10. izvedbo filmskega festivala Kino Otok – Isola Cinema [30]
Glasbeni čas Enza Hrovatina se ni ustavil pri Faraonih [38]
Slovenski animirani film se je vrnil v Izolo [34]
Tesna, a pomembna zmaga plavih v boju za obstanek med elito [48]
Na koncertu Pihalnega orkestra Izola [80]