nov uporabnik
pozabljeno geslo
RSS Izola.infoIzola.info na TwitterjuIzola.info na Facebooku
Izola.info 
Novice Napovednik Imenik Placi Ustanove Izolani Podjetja Gostinstvo Turizem Vpis
Sreda, 15. Junij 2011
Boje za zdaj (še) za okras
Boje, ki določajo mejo plovbe motornih čolnov in drugih plovil, so postavljene. Že naslednje leto bo morda začela veljati prepoved plovbe. V zgolj eni uri smo ob koncu prejšnjega tedna našteli okoli deset motornih čolnov ali drugih plovil, ki so prestopila mejo, določeno z rumeno bojo, in se tam ustavila. Kljub dejstvu, da so se številni raje zadrževali ob obali kot v vodi, ta plovila predstavljajo nevarnost za kopalce.
Žurnal > Okolje Izola
Sreda, 8. Junij 2011
V minusu posodili občini
Zdravstveni dom (ZD) Izola pod vodstvom direktorja Evgenija Komljanca je Občini Izola posodil 400 tisoč evrov. Kot je pojasnil Komljanec, so skladno z zakonom o javnih financah prosta denarna sredstva najprej ponudili ustanovitelju, to je občini, ki ta denar zaradi primanjkljaja krvavo potrebuje.
Žurnal > Zdravstvo Zdravstveni dom
Sreda, 1. Junij 2011
Naša zamenjala srbsko
"V ponedeljek popoldne smo sneli srbsko zastavo," nam je povedal Vojko Rajh iz koprskega plezalnega društva. "A da zdaj visi druga? Ne, mi je nismo izobesili, zagotovo," je smeje dodal. Od nedelje je na dimniku nekdanje tovarne Argo namreč vihrala srbska zastava. Ob tem je marsikdo ugibal, kdo je imel motiv za njeno izobešenje in ali gre morebiti za odziv na aretacijo generala Ratka Mladića.
Žurnal > Družba Izola
Ponedeljek, 23. Maj 2011
Podrtija sredi mesta
Zgradbi nad restavracijo Ribič v izolskem mandraču grozita, da se bosta podrli, pri rešitvi pa se vse bolj zapleta. Občina, lastnica, pravi, da podjetje Lados, ki je imetnik stavbne pravice in naj bi na tem mestu zgradil družinski hotel, ne izpolnjuje obveznosti. Zato se dogovarjajo za prekinitev pogodbe.
Žurnal > Okolje Izola
Torek, 17. Maj 2011
Stalni privezi dvakrat dražji?
Imetnike čolnov v Izoli, ki imajo stalne komunalne priveze, kmalu čaka neprijetna podražitev letne pristojbine. Če bo občinski svet v Izoli na četrtkovi seji sprejel predlog Komunale Izola, se bo sistem za obračun pristojbine nekoliko spremenil, s tem pa se bodo cene komunalnih privezov več kot podvojile.
Žurnal > Družba Izola
Torek, 10. Maj 2011
Na delu so podizvajalci
Marca je UP zaradi težav Gradbenega podjetja Grosuplje (GPG), ki je gradil prvi stolpič univerzitetnega kampusa Livade v Izoli, namreč prekinila pogodbo z izvajalcem. Dela zdaj nadaljujejo podizvajalci, za določena dela pa bodo izvedli razpis. Letos je sicer načrtovana pridobitev gradbenega dovoljenja za vse tri preostale stolpiče v sklopu kampusa Livada v vrednosti 14,4 milijona evrov.
Žurnal > Okolje Izola
Sreda, 4. Maj 2011
Delamaris ostaja v Izoli
V Pivki so Hypo Leasing, ki je lastnik zemljišča, na katerem stoji Delamarisov obrat, zaprosili za podaljšanje najemne pogodbe. Nova tovarna za predelavo rib na Kalu pri Pivki bi morala biti po prvotnih načrtih zgrajena že septembra, a se je zataknilo pri papirjih. Pridobili so projektne pogoje za pripravo gradbene dokumentacije, zato računajo, da bo projekt za gradbeno dovoljenje izdelan v dveh mesecih.
Žurnal > Gospodarstvo Delamaris
Četrtek, 21. April 2011
Več kot tisoč novih
Vpisi v vrtce. Največja stiska v izolskih vrtcih, kjer je preveč 129 otrok. V vseh treh obalnih občinah je za prvi vpis v vrtce letos prispelo 1.092 vlog, od tega 678 v Kopru, 283 v Izoli in 131 v Piranu. V izolski občini je po prvih podatkih 129 otrok več, kot je prostih mest. Da bi sprejeli vse, bi morali v vrtcu Mavrica septembra odpreti šest novih oddelkov.
Žurnal > Izobraževanje Izola
Sreda, 13. April 2011
Ostalo mu bo malo / Nič več svetnik
“V ponedeljek sem se dogovoril z direktorjem izolske splošne bolnišnice – del programa iz svoje koncesije bom prenesel nanje; tako bom srčne operacije opravljal v Izoli. Bolnišnica bo dobila 85 odstotkov vrednosti programa iz koncesije, preostanek od teh 500 in nekaj tisoč evrov pa bo šel mojemu zavodu,” nam je v torek povedal kardiokirurg Tomislav Klokočovnik.
Žurnal > Zdravstvo Splošna bolnišnica
Sobota, 9. April 2011
Več prostora za domačine
Parkirna ureditev. Spremembe tudi na parkirišču ob cerkvi svetega Mavra. Ta teden je na delu Sončnega nabrežja in Velikega trga v Izoli začela veljati nova prometna ureditev, ki zajema omejitev prometa na tem območju – ta je po novem dovoljen le za komunalna in intervencijska vozila, stanovalce z dovolilnicami, Hotel Marina in dostavo.
Žurnal > Okolje Izola
Četrtek, 7. April 2011
Prislužil “minus”
Računsko sodišče. Negativno mnenje za Klokočovnikove občinske finance. “Imam povsem čisto vest! Zaupal sem svojim sodelavcem, pristojnim za finance. Sprašujete me za komentar glede tem, ki so povsem finančne narave. Jaz ne vem, da bi pri kakšni zadevi namenoma narobe ravnali,” je včeraj, ko smo ga prosili za komentar ugotovitev računskega sodišča, dejal Tomislav Klokočovnik, nekdanji izolski župan.
Žurnal > Politika Občina Izola
Petek, 1. April 2011
Promet bo prepovedan
V ponedeljek bo na delu Sončnega nabrežja in Velikega trga v Izoli začela veljati nova prometna ureditev, ki zajema omejitev prometa na tem območju. Na podlagi sklepa izolskega župana Igorja Kolenca bo namreč na Sončnem nabrežju in Velikem trgu promet po novem dovoljen samo za komunalna in intervencijska vozila, stanovalce z dovolilnicami, Hotel Marino in dostavo. Za druga vozila bo prepovedan, razen ob pridobitvi posebnega dovoljenja občinske uprave.
Žurnal > Okolje Sončno nabrežje | Veliki trg
18. Festival slovenskega filma prinaša rekordno bero filmskih užitkov [34 slik]
Fantastična filmska doživetja 11. Kino Otoka [24 slik]
Izola je zopet postala filmsko mesto [43]
Podobe družbene kritike Uroša Weinbergerja na stenah galerije Salsaverde [40]
Izolski rokometaši ostali praznih rok [70]
Marita Narobe predstavlja lastno blagovno znamko »Marita Wrong« [50]
V Portorožu se je pričel lov na vesne [46]
Od Hangarja in Arrigonija do parka, Lonke in Bazilikijade [24]
V Arrigoniju je zadišalo po (naj)boljših letih [86]
Kino Otok v Izolo prinesel poletje in čarobnost filmske umetnosti [28]
10. izvedbo Kino Otoka je odprla družbeno kritična drama Grigris [26]
V Izoli je vse nared za 10. izvedbo filmskega festivala Kino Otok – Isola Cinema [30]
Glasbeni čas Enza Hrovatina se ni ustavil pri Faraonih [38]
Slovenski animirani film se je vrnil v Izolo [34]
Tesna, a pomembna zmaga plavih v boju za obstanek med elito [48]
Na koncertu Pihalnega orkestra Izola [80]