nov uporabnik
pozabljeno geslo
RSS Izola.infoIzola.info na TwitterjuIzola.info na Facebooku
Izola.info 
Novice Napovednik Imenik Placi Ustanove Izolani Podjetja Gostinstvo Turizem Vpis
Torek, 10. September 2013
V galeriji Salsaverde razstavlja Katja Smerdu
V soboto so v izolski galeriji Salsaverde odprli razstavo ene izmed najbolj svežih in prodornih domačih avtoric mlajše generacije. Izolanka Katja Smerdu, ki je na ljubljanski Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje diplomirala in magistrirala iz smeri kiparstva, se je predstavila z zbirko del brez naslova.
Izola.info > Kultura > Fotoreportaža Galerija Salsaverde
Torek, 10. September 2013
Izolski rokometaši ob uvodu do remija
Rokometaši RD Istrabenz plini Izola so novo prvoligaško sezono začeli z domačim remijem proti ekipi RD Ribnica Riko hiše. Izolani so večji del tekme preživeli v vodstvu, a so gostje v napeti končnici vseeno uspeli odškrtniti točko plavim, ki so se pred glasnimi Ribari predstavili z novimi športnimi dresi.
Izola.info > Šport > Fotoreportaža RD Istrabenz Plini
Četrtek, 5. September 2013
Izolski rokometaši jutri začenjajo z novo prvoligaško sezono
S petkovo domačo tekmo proti ekipi iz Ribnice, rokometaši RD Istrabenz Plini Izola začenjajo letošnji prvoligaški ples. Jedro ekipe trenerja Boruta Hrena je ostalo bolj ali manj nespremenjeno, ob zvestih pokroviteljih pa Izolani pred pričetkom nove sezone ciljajo na sredino prvoligaške lestvice.
Izola.info > Šport > Fotoreportaža RD Istrabenz Plini
Četrtek, 5. September 2013
V Ljubljanski je dišalo po divji mineštri in baziliki
Pretekli konec tedna so se po Ljubljanski ulici širile omamne vonjave. Najprej je v soboto svoje nabiralsko-kuharske sposobnosti prikazal slovenski guru divje kuhinje, Dario Cortese, v nedeljo pa se je na istem mestu odvila še tradicionalna Bazilikijada, kjer so Izolanke in Izolani, ki so sodelovali pri pripravi jedi, tudi tokrat pokazali svoj bogat kulinarični talent.
Izola.info > Družba > Fotoreportaža Ljubljanska
Sreda, 4. September 2013
Adria Blues doživel obalno premiero v Arrigoniju
Po odlično obiskanih poletnih projekcijah v letnem kinu Arrigoni, je v soboto CKŠP Izola, v okviru 10. obletnice delovanja Art kina Odeon, priredil obalno premiero filma »Adria blues«. Koprodukcijski film je delo režiserja Miroslava Mandića, ki je film pred kratkim predstavil tudi na Sarajevskem filmskem festivalu, v Izoli pa je po projekciji spregovoril o nastanku in ideji za svoj zadnji celovečerec.
Izola.info > Družba > Fotoreportaža Arrigoni
Torek, 27. Avgust 2013
Utrinki iz Ribiškega praznika
Izola je bila ob koncu tedna v znamenju Ribiškega praznika, ki ga je tudi letos pripravil Center za kulturo, šport in prireditve. Največja izolska prireditev, ki se ponaša z več kot 40-letno tradicijo je bila tudi tokrat dobro obiskana, obiskovalci pa so ob morskih dobrotah lahko uživali v pestrem in razgibanem glasbenem programu, ob tem pa so predvsem na morju, potekale številne športne prireditve.
Izola.info > Družba > Fotoreportaža Izola
Torek, 20. Avgust 2013
Violinski glasbeni večer v cerkvi Marije Alietske
Izolska cerkev Marije Alietske je bila v prejšnjem tednu kar dvakrat v »ospredju dogajanja«. Potem ko je pred praznikom Marijinega vnebovzetja gostila slovesnost ob procesiji strunjanske Marije, se je v soboto v cerkvi odvil »Violinski glasbeni večer«, na katerem se je predstavila ruska violinistka Inga Ulokina.
Izola.info > Kultura > Fotoreportaža Cerkev Marije Alietske
Ponedeljek, 19. Avgust 2013
Živa glasba od parka do Lonke
Pretekli konec tedna je Izola gostila dva večja koncertna dogodka. Najprej se je v četrtek v parku Pietro Coppo predstavila zasedba, ali bolje rečeno glasbeni projekt »Baraka«, v soboto pa so obiskovalce na Lonki v ritem salse zazibali kubanski ritmi skupine El Señores - Salsa Dura En Vivo.
Izola.info > Družba > Fotoreportaža Park Pietro Coppo | Lonka
Četrtek, 15. Avgust 2013
Kip Marijinega prikazanja se je iz izolske cerkve vrnil v Strunjan
Tradicionalna procesija strunjanske Marije pa tokrat ni prečkala morja, za takšno potezo so se namreč organizatorji odločili zaradi »muhastega« vremena in nemirnega morja. Kljub temu se je v in pred cerkvijo Marije Alietske v Izoli zbralo veliko število vernikov, ki so prisostvovali sveti maši, ki jo je vodil koprski škof Jurij Bizjak.
Izola.info > Družba > Fotoreportaža Cerkev Marije Alietske
Torek, 13. Avgust 2013
Klarisa Jovanović se je v Izolo vrnila z napevi Mediterana
Pevka Klarisa Jovanović sicer v zadnjem obdobju prebiva v Prekmurju, s svojo zadnjo ploščo »Medinteran« pa se je vrnila tudi k svojim koreninam, saj je Klarisa »po rodu« Izolanka. Na izolski Lonki je v soboto skupaj s spremljevalno zasedbo Della Segodba predstavila svoj novi album in navdušila številno občinstvo.
Izola.info > Družba > Fotoreportaža Lonka
Petek, 9. Avgust 2013
Zvoki iz parka na najtoplejši poletni večer
Letošnji najtoplejši koncertni četrtek v izolskem parku Pietro Coppo je obiskovalcem postregel s koncertom zasedbe Gabriela Alarcón Quartet. S svojim izvrstnim vokalom in odlično spremljevalno zasedbo, je Gabriela visokim temperaturam kljubovala več kot odlično, obiskovalci v izolskem parku pa so lahko tudi tokrat uživali v izvrstnem koncertnem doživetju.
Izola.info > Družba > Fotoreportaža Park Pietro Coppo
Torek, 6. Avgust 2013
Vlado Kreslin je v Izoli vselej dobrodošel
Eden od vrhuncev letošnjega poletnega dogajanja v Izoli je bil prav gotovo sobotni koncert Vlada Kreslina. Na Lonki so na odru z »Vladekom« združili moči še glasbeniki iz zasedb Mali bogovi in Beltinške bande ter z združenimi močmi zares številnemu občinstvu pripravili odličen poletni koncert.
Izola.info > Družba > Fotoreportaža Lonka
18. Festival slovenskega filma prinaša rekordno bero filmskih užitkov [34 slik]
Fantastična filmska doživetja 11. Kino Otoka [24 slik]
Izola je zopet postala filmsko mesto [43]
Podobe družbene kritike Uroša Weinbergerja na stenah galerije Salsaverde [40]
Izolski rokometaši ostali praznih rok [70]
Marita Narobe predstavlja lastno blagovno znamko »Marita Wrong« [50]
V Portorožu se je pričel lov na vesne [46]
Od Hangarja in Arrigonija do parka, Lonke in Bazilikijade [24]
V Arrigoniju je zadišalo po (naj)boljših letih [86]
Kino Otok v Izolo prinesel poletje in čarobnost filmske umetnosti [28]
10. izvedbo Kino Otoka je odprla družbeno kritična drama Grigris [26]
V Izoli je vse nared za 10. izvedbo filmskega festivala Kino Otok – Isola Cinema [30]
Glasbeni čas Enza Hrovatina se ni ustavil pri Faraonih [38]
Slovenski animirani film se je vrnil v Izolo [34]
Tesna, a pomembna zmaga plavih v boju za obstanek med elito [48]
Na koncertu Pihalnega orkestra Izola [80]