nov uporabnik
pozabljeno geslo
RSS Izola.infoIzola.info na TwitterjuIzola.info na Facebooku
Izola.info 
Novice Napovednik Imenik Placi Ustanove Izolani Podjetja Gostinstvo Turizem Vpis
Petek, 12. Julij 2013
Koga moti pestro dogajanje?
Izola je nekoč bila (uspešno) industrijsko mesto. Danes je od te industrije ostalo bore malo. Mehana in Delamarisa kot največjih zaposlovalcev ni več, odselila se je tudi ladjedelnica. Glavna panoga tako ostaja turizem v tesni povezavi z gostinstvom, ki mesto še nekako držita nad vodo. Številni pa se, kot kaže, tega ne zavedajo in raje gledajo na svoje parcialne interese.
Regional Obala > Turizem Izola
Petek, 12. Julij 2013
Namesto rib - burek
Ne le vreme, tudi prazne denarnice obalnim gostincem kazijo letošnjo turistično sezono. “Vsako leto je slabše. Se pozna, da ljudje nimajo denarja. Še Italijani, ki pregovorno veljajo za prave gurmane, si raje kot večerjo v restavraciji po novem 'privoščijo' kar burek,” pravi natakarica v eni od portoroških restavracij. Gostje najpogosteje naročajo kalamare in sardelice, pravi Novak Jačimovič iz izolskega Parangala
Primorske novice > Turizem Izola
Četrtek, 4. Julij 2013
Novi najemnik na Svetilniku
Izolska občina je tudi to poletje oddala javne površine ob kopališču Svetilnik. Od štirih posameznikov, ki so se prijavili na zbiranje ponudb, je bil za najem največ pripravljen plačati samostojni podjetnik Matjaž Piantoni Žeger - kar 26.000 evrov za štiri mesece.
Primorske novice > Turizem Svetilnik
Ponedeljek, 1. Julij 2013
Vila je spet odprta
Arheološki park v Simonovem zalivu je od sredine junija spet odprt. Restavrirane ostanke rimske obmorske vile, si lahko obiskovalci ogledajo vsak popoldan. V Inštitutu za dediščino Sredozemlja pa se dogovarjajo, da bi v prihodnjih letih v parku postavili tudi sprejemno središče, v njem bi bil tudi prostor za priložnostne razstave in delavnice.
Primorske novice > Turizem Arheološki park
Torek, 18. Junij 2013
Kaj ponuja poletje v Izoli?
V Izoli se v naslednjih mesecih obeta cela vrsta glasbenih in kulturnih prireditev ter praznovanj za vse okuse, ki bodo popestrili poletni utrip tega obmorskega mesta. Že ta konec tedna bodo v Kortah obeležili dan državnosti, konec junija pa bo v znamenju že uveljavljenega praznika oljk, vina in rib, kjer pričakujejo skoraj 60 razstavljavcev.
Primorske novice > Turizem Izola
Ponedeljek, 17. Junij 2013
Predstavili aktivnosti in turistične ponudbe Istre
Danes so Turistična organizacija Koper, Turistično združenje Portorož in Turistično združenje Izola predstavili turistično ponudbo, prireditve in aktivnosti, ki jih v letošnji poletni turistični sezoni pripravljajo vse tri Obalne občine. Predstavitve v Pretorski palači so se udeležili številni turistični akterji – upravljalci Turistično informacijskih točk slovenske Istre, turistični delavci in drugi zainteresirani.
Slovensko-morje > Turizem Izola
Sreda, 22. Maj 2013
Vstop na plaže bo tudi letos brezplačen
Strahovi nekaterih pred spremembo zakonodaje, ki bo omogočila zaračunavanje vstopnine na plažo, se vsaj za zdaj niso uresničili. Vode so javno dobro in jih vsakdo lahko uporablja pod enakimi pogoji. To velja tudi za priobalna zemljišča, ne glede na lastništvo. Lastnik mora dovoliti vsem dostop do javne dobrine, je pojasnila Jana Miklavčič z inšpektorata za okolje in naravo.
Primorske novice > Turizem Simonov zaliv
Torek, 21. Maj 2013
Kopališča v Sloveniji ustrezna
V EU 94 odstotkov kopališč izpolnjuje minimalne standarde kakovosti vode, kar je dva odstotka več kot v lanskem poročilu. Odlično kakovost vode so zapisali na 78 odstotkih kopališč. V Sloveniji so vse kopalne vode ustrezne.
Žurnal > Turizem Izola
Torek, 14. Maj 2013
NE vstopninam za na plažo
Inšpektorat za okolje je avgusta lani prepovedal zaračunavanje vstopnine za kopanje v morju na naravnih kopališčih. Tako je odločil po pritožbah kopalcev, saj zakon o vodah določa, da mora biti dostop do morja prost. Upravljalci plaž so se pritožili, a so bile njihove pritožbe po pisanju Dela v štirih primerih že zavrnjene, v dveh primerih pa sta pritožbi še v reševanju.
Žurnal > Turizem Izola
Sreda, 24. April 2013
Spet vstopnine za plažo?
Inšpektorat za okolje je avgusta lani prepovedal zaračunavanje vstopnine za kopanje v morju na naravnih kopališčih. Tako je odločil po pritožbah kopalcev, saj zakon o vodah določa, da mora biti dostop do morja prost. Upravljalci plaž so se pritožili in zdaj čakajo na odgovor. “Ljudje se ne zavedajo, da vsi stroški vzdrževanja in urejanja plaž padejo na upravljalca,” opozarja Miran Gaspari iz Krkinega Talasa v Strunjanu.
Žurnal > Turizem Izola
Nedelja, 14. April 2013
Po Ribah - splav
Kjer je bil včasih privezan ponos izolskega ribištva, ladji Riba 1 in Riba 2, je danes videti nekdanji Hidrov splav. Preuredili so ga v ribjo kantino in mu nadeli prav simpatično ime, Ribica, čeprav je prej videti kot ribon. Ribico bodo dokončno uredili do konca meseca, poskrbeti morajo še za teraso.
Primorske novice > Turizem Ribiški pomol
Petek, 12. April 2013
Jedi z zelišči vabijo na izolsko podeželje
Na včerajšnji novinarski konferenci so predstavniki občine, turističnega združenja, gostincev in podeželskih društev predstavili skupno akcijo v okviru projekta Kilometer nič z naslovom »Erbe per ovi«, ki bo na izolskem podeželju potekala od 12. aprila do 18. maja.
Izola.info > Turizem Izola
18. Festival slovenskega filma prinaša rekordno bero filmskih užitkov [34 slik]
Fantastična filmska doživetja 11. Kino Otoka [24 slik]
Izola je zopet postala filmsko mesto [43]
Podobe družbene kritike Uroša Weinbergerja na stenah galerije Salsaverde [40]
Izolski rokometaši ostali praznih rok [70]
Marita Narobe predstavlja lastno blagovno znamko »Marita Wrong« [50]
V Portorožu se je pričel lov na vesne [46]
Od Hangarja in Arrigonija do parka, Lonke in Bazilikijade [24]
V Arrigoniju je zadišalo po (naj)boljših letih [86]
Kino Otok v Izolo prinesel poletje in čarobnost filmske umetnosti [28]
10. izvedbo Kino Otoka je odprla družbeno kritična drama Grigris [26]
V Izoli je vse nared za 10. izvedbo filmskega festivala Kino Otok – Isola Cinema [30]
Glasbeni čas Enza Hrovatina se ni ustavil pri Faraonih [38]
Slovenski animirani film se je vrnil v Izolo [34]
Tesna, a pomembna zmaga plavih v boju za obstanek med elito [48]
Na koncertu Pihalnega orkestra Izola [80]