nov uporabnik
pozabljeno geslo
RSS Izola.infoIzola.info na TwitterjuIzola.info na Facebooku
Izola.info 
Novice Napovednik Imenik Placi Ustanove Izolani Podjetja Gostinstvo Turizem Vpis
Torek, 29. Marec 2016
Vasilij Žbogar na poti do Ria išče izboljšave
Včeraj se je na Palmi de Mallorci začela 47. regata za pokal princese Sofie, na kateri nastopa šest slovenskih predstavnikov. Za Vasilija Žbogarja v razredu finn ter Tino Mrak in Veroniko Macarol v razredu 470 bo regata nova priložnost za preverjanje pripravljenosti in opreme pred letošnjim vrhuncem, olimpijskimi igrami v Riu.
Primorske novice > Šport Vasilij Žbogar
Nedelja, 27. Marec 2016
V Izoli zazvenela Cohenova Hallelujah v izvedbi Allison Crowe
“Čarobno mesto kot je Izola s čarobnimi prebivalci privlači čarobne umetnike,” je za uvod v sobotni koncert Allison Crowe v Manziolijevi palači v Izoli povedala Milka Šmid O'Rilley, sicer tudi pobudnica koncerta, na katerem je kot gost nastopil glasbenik in producent Martin Štibernik.
Primorske novice > Kultura Manziolijeva palača
Sobota, 26. Marec 2016
Sprehod med porcelanom in pohištvom
Praznični utrip v Izoli danes kroji tradicionalni velikonočni sejem starin in domače obrti. Stojnice več kot sto razstavljalcev se razprostirajo od parka Pietro Coppo do Lonke in na obeh straneh Sončnega nabrežja. Dopoldne si je ponudbo ogledovalo precej radovednežev, ki so pasli oči na porcelanu, srebrnini, nakitu, slikah, pohištvu, ročno tkanih preprogah, rokodelskih izdelkih in še marsičem.
Primorske novice > Družba Izola
Petek, 25. Marec 2016
Slovan klonil pred Izolani
Rokometaši iz Izole so podaljšali niz brez poraza na štiri tekme, trikrat so v tem obdobju zmagali in enkrat remizirali, današnji dve točki pa sta še toliko bolj pomembni, saj so igrali proti Slovanu, ekipi, s katero so v spodnjem delu prvenstvene razpredelnice. Primorci so na desetem mestu in so si z zmago zagotovili obstanek, Ljubljančani, ki so izgubili drugič po vrsti, pa na predzadnjem, 13. mestu.
Primorske novice > Šport RD Istrabenz Plini
Četrtek, 24. Marec 2016
Tisoč parov rok je v Izoli sklenilo živo verigo
Ob 70. obletnici ustanovitve izolske Osnovne šole Vojke Šmuc so danes pripravili zanimiv dogodek, v katerem so se učenci in zaposleni na šoli povezali s svojim mestom. Tega niso storili le simbolično, pač pa dobesedno. Približno tisoč parov rok je namreč ustvarilo živo verigo, ki so jo poimenovali Krog prijateljstva.
Primorske novice > Družba OŠ Vojke Šmuc
Četrtek, 24. Marec 2016
Laibach 26. junija v Izoli
26. junija se bodo Laibach v sklopu najnovejše turneje Naše pesmi, vaše sanje 2016 ustavili tudi v izolskem Arrigoniju. Laibach so se na turnejo po “okupirani Evropi” prvič odpravili leta 1983, še v času hladne vojne, ko so meje in zidovi med državami še obstajale.
Primorske novice > Družba Arrigoni
Nedelja, 20. Marec 2016
O vinu na odru Kulturnega doma
V izolskem Kulturnem domu je Boris Kobal predsinočnjim gostil nadvse zanimivo družbo. Na oder je povabil dve generaciji štirih izolskih družin, ki se preživljajo s pridelavo vina. Skozi sila zanimiv pogovor se je izkazalo, da ne gre zgolj za ekonomsko dejavnost, temveč za globoko povezanost s svojim krajem in zemljo, za filozofijo preživetja in življenja, za zavezanost tradiciji in kulturi, za ponos in nenazadnje za odgovornost do prejšnjih in prihajajočih rodov.
Primorske novice > Družba Kulturni dom
Petek, 18. Marec 2016
Izolsko SDS je centrala razpustila
Izolska SDS je ostala brez glave. Lokalno vodstvo je razpustila krovna stranka. Ker pa naj bi njen dopis prišel prepozno, je prišlo do prave komedije zmešnjav, saj naj bi v Izoli vmes že sami poiskali zamenjavo za predsednika Saša Glavaša. Na njegovo mesto naj bi imenovali Leopolda Žolgarja.
Primorske novice > Politika Izola
Četrtek, 17. Marec 2016
SBI: “Napeljave ponovno preverjamo”
Po odkritju neverjetne tehnične napake v urgentnem centru v Šempetru so v izolski urgenci začeli preverjati napeljave. Peter Golob, vodja urgentne dejavnosti v izolski bolnišnici: “Po tragičnem dogodku v šempetrskem urgentnem centru smo danes, kot zahteva zdravstveno ministrstvo, začeli tudi v našem urgentnem centru ponovno preverjati vse te napeljave...
Primorske novice > Zdravstvo Splošna bolnišnica
Četrtek, 3. Marec 2016
Jutri bodo v Izoli odprli krožišče
Novo krožišče pri izolski Komunali bodo odprli jutri ob 12. uri. Po današnjem tehničnem pregledu so dobili uporabno dovoljenje. Z gradbenimi deli na krožišču so končali 3. februarja. Zatem so se lotili papirologije ter pripravili geodetske posnetke območja in projekt izvedenih del.
Primorske novice > Okolje Izola
Četrtek, 3. Marec 2016
Prihodnje leto že dela na HC Jagodje-Lucija?
“Naj za eno leto poskusijo ukiniti vinjetni sistem na hitri cesti med Škofijami in Izolo ter ugotovijo, za kolikšen izpad prihodkov bi šlo,” je na torkovem posvetu svetov koprskih KS, ki čutijo vplive hitre ceste v Istri, predlagal koprski občinski svetnik Bojan Tavčar (SMC). “Zdajšnja zakonodaja nam tega ne omogoča,” odgovarjajo na ministrstvu za infrastrukturo.
Primorske novice > Okolje Izola
Četrtek, 3. Marec 2016
Delavcem Delmarja po kapljicah nekaj denarja
Nekdanji delavci propadlega izolskega Delmarja so po poldrugem letu od stečaja podjetja v torek dobili drugih 30 odstotkov svojih prednostnih terjatev. Do podjetja jim je zdaj ostalo še približno 250.000 evrov terjatev. Stečajni upravitelj Andrej Marinc pravi, da bodo delavci preostale terjatve dobili v prihodnjih mesecih, a v dveh izplačilih.
Primorske novice > Družba Izola
18. Festival slovenskega filma prinaša rekordno bero filmskih užitkov [34 slik]
Fantastična filmska doživetja 11. Kino Otoka [24 slik]
Izola je zopet postala filmsko mesto [43]
Podobe družbene kritike Uroša Weinbergerja na stenah galerije Salsaverde [40]
Izolski rokometaši ostali praznih rok [70]
Marita Narobe predstavlja lastno blagovno znamko »Marita Wrong« [50]
V Portorožu se je pričel lov na vesne [46]
Od Hangarja in Arrigonija do parka, Lonke in Bazilikijade [24]
V Arrigoniju je zadišalo po (naj)boljših letih [86]
Kino Otok v Izolo prinesel poletje in čarobnost filmske umetnosti [28]
10. izvedbo Kino Otoka je odprla družbeno kritična drama Grigris [26]
V Izoli je vse nared za 10. izvedbo filmskega festivala Kino Otok – Isola Cinema [30]
Glasbeni čas Enza Hrovatina se ni ustavil pri Faraonih [38]
Slovenski animirani film se je vrnil v Izolo [34]
Tesna, a pomembna zmaga plavih v boju za obstanek med elito [48]
Na koncertu Pihalnega orkestra Izola [80]