nov uporabnik
pozabljeno geslo
RSS Izola.infoIzola.info na TwitterjuIzola.info na Facebooku
Izola.info 
Novice Napovednik Imenik Placi Ustanove Izolani Podjetja Gostinstvo Turizem Vpis
Sreda, 25. September 2013
Ribja tovarna gre v Pivko
Po razkosanju ter verigi preprodaj zemljišč in dejavnosti Delamarisa se ribja zgodba v Izoli danes bliža koncu; na Kalu pri Pivki bodo namreč položili temeljni kamen za novo tovarno za predelavo rib in proizvodnjo ribjih izdelkov. Investitor te največje naložbe v regiji letos Pivka perutninarstvo je za 6,4 milijona evrov vreden projekt pridobil 3,5 milijona evrov evropskih sredstev. Objekt bo predvidoma končan v prvi polovici prihodnjega leta, nato bodo vanj iz Izole preselili stroje in opremo.
Žurnal > Gospodarstvo Delamaris
Ponedeljek, 2. September 2013
Manj ribičev, manj ladij, manjši ulov ...
Število delovno aktivnih oseb v ribištvu je bilo lani za tri odstotke manjše kot leto poprej, ribiška flota pa je bila manjša za 11 plovil. Zmanjšala se je tudi vzreja rib in školjk, in sicer za skoraj 20 odstotkov na 1,15 ton, so sporočili z državnega statističnega urada.
Primorske novice > Gospodarstvo Izola
Četrtek, 8. Avgust 2013
Pivški Delamaris bodo začeli graditi že ta mesec
Izolska proizvodnja ribjih konzerv se bo prihodnje leto iz Izole vendarle preselila na Pivško. Družba Delamaris Kal je namreč končno dobila sklep, ki jim prinaša 3,5 milijona evrov nepovratnega evropskega denarja. Težko pričakovano novo tovarno zdaj lahko začnejo graditi.
Primorske novice > Gospodarstvo Izola
Petek, 28. Junij 2013
Brez Rib je rib le za vzorec
Komaj 279 ton rib so lani z morja potegnili naši ribiči. To je za 58 odstotkov manj kot v letu 2011, ko so zajeli 660 ton, in predstavlja neslavni rekord slovenskega ribištva; še nikoli niso ulovili tako malo. Pičel ulov ni presenečenje; lani je namreč slovensko ribištvo ostalo brez edinih dveh večjih ribiških bark, Ribe 1 in Ribe 2, ki ju je lastnik Loredano Glavič iz podjetja Riba dal v razrez.
Primorske novice > Gospodarstvo Izola
Četrtek, 13. Junij 2013
Občina zbira predloge za najbolj urejen vrt, balkon in gostinsko teraso
Občina Izola poziva občane k podaji predlogov za najbolj urejen vrt, balkon in gostinsko teraso. Rok za oddajo predlogov je do vključno petka, 12. julija 2013, komisija bo predloge do konca julija pregledala in naredila ožji izbor finalistov. Najlepši vrt, balkon in gostinsko teraso pa bodo izbrali občani.
Izola.info > Gospodarstvo Občina Izola
Ponedeljek, 10. Junij 2013
Stadion v Izoli je po 23 letih legaliziran
Občina Izola je pridobila uporabno dovoljenje še za vzhodni del tribun izolskega stadiona. S pridobitvijo uporabnega dovoljenja je stadion v celoti legaliziran in izpolnjuje vse formalne pogoje za pridobitev vsakoletne tekmovalne licence Nogometne zveze Slovenije.
Slovensko-morje > Gospodarstvo Mestni stadion
Sobota, 8. Junij 2013
Po včerajšnjih krivicah, je danes čas za filmski upor
Kino otok danes nadaljuje svojo pot z vetrom v jadra filmskega upora. V Art kinu Odeon se je že dopoldne odvil prvi od letošnjih poglobljenih pogovorov, v katerem sta Karpo Godina in Želimir Žilnik razmišljala o vztrajnosti filmskega upora. Včeraj je na Manziolijevem trgu obiskovalce navdušil film Diego Star, danes pa bodo obiskovalci kina pod zvezdami videli zmagovalca lanskega filmskega festivala v Locarnu, film Dekle od nikoder, ki prihaja v družbi filmske botrice Neve Zajc.
Izola.info > Gospodarstvo > Fotoreportaža Izola
Torek, 4. Junij 2013
V Izolo prihajajo filipinski gospodarstveniki
Ob priložnosti obiska delegacije Republike Filipini v Republiki Sloveniji bo v sredo, 5. junija 2013, Izolo obiskala štiridesetčlanska delegacija, ki jo sestavljajo večinoma filipinski gospodarstveniki. Pridružila se bosta tudi Jože Kastelic, častni konzul Republike Filipini v Republiki Sloveniji in Jose Luis U. Yulo, častni konzul Republike Slovenije v Republiki Filipini.
Izola.info > Gospodarstvo Izola
Četrtek, 30. Maj 2013
Po dveh letih dogovor o ribiški reformi
Usklajevanje ribiške reforme, namenjene ohranjanju ribjih staležev, se je po skoraj dveh letih končalo, saj je Evropski parlament danes dosegel dogovor s svetom ministrov EU. Predstavnica parlamenta Ulrike Rodust je dogovor označila za zgodovinski, okoljevarstvene organizacije pa v dogovoru pogrešajo konkretnejše časovne opredelitve.
Primorske novice > Gospodarstvo Izola
Četrtek, 30. Maj 2013
Evropski kuharski mojstri so nagradili Argeto
Argeta Tunina pašteta in Argeta Kokošja pašteta sta prejeli nagrado za izreden okus Superior Taste Award 2013, ki jo vsako leto podeljuje Mednarodni institut za okus in kakovost (iTQi - International Taste & Quality Institute) iz Bruslja. Vsako leto se za nagrado Superior Taste Award potegujejo izdelki več sto majhnih in velikih podjetij iz držav celega sveta.
Slovensko-morje > Gospodarstvo Droga Kolinska
Torek, 14. Maj 2013
Mame preverile kvaliteto izolskih paštet
V soboto, 11. maja 2013, je 18 mam zmagovalk natečaja "Mame potrjujejo" iz celotne regije, opravilo skrben pregled Argetine tovarne. Po pregledu celotnega procesa - od vhodnih surovin, specifikacij surovin, celotnega postopka proizvodnje, sterilizacijskega procesa, preizkušanja in pakiranja - so mame s svojim podpisom potrdile Argetino kakovost in ji s tem podelile pečat "Mame potrjujejo".
Podpalmo.si > Gospodarstvo Droga Kolinska
Nedelja, 3. Marec 2013
Kriza jim dela uslugo
Izolsko podjetje KMK Box je lani povečalo prihodke za petino; presegli so pet milijonov evrov, dobiček pa je skoraj štirikrat večji. Kriza jih ne ustavlja, nasprotno: kupci vse bolj ugotavljajo, da z njihovo inovativno embalažo lahko precej prihranijo.
Primorske novice > Gospodarstvo Izola
18. Festival slovenskega filma prinaša rekordno bero filmskih užitkov [34 slik]
Fantastična filmska doživetja 11. Kino Otoka [24 slik]
Izola je zopet postala filmsko mesto [43]
Podobe družbene kritike Uroša Weinbergerja na stenah galerije Salsaverde [40]
Izolski rokometaši ostali praznih rok [70]
Marita Narobe predstavlja lastno blagovno znamko »Marita Wrong« [50]
V Portorožu se je pričel lov na vesne [46]
Od Hangarja in Arrigonija do parka, Lonke in Bazilikijade [24]
V Arrigoniju je zadišalo po (naj)boljših letih [86]
Kino Otok v Izolo prinesel poletje in čarobnost filmske umetnosti [28]
10. izvedbo Kino Otoka je odprla družbeno kritična drama Grigris [26]
V Izoli je vse nared za 10. izvedbo filmskega festivala Kino Otok – Isola Cinema [30]
Glasbeni čas Enza Hrovatina se ni ustavil pri Faraonih [38]
Slovenski animirani film se je vrnil v Izolo [34]
Tesna, a pomembna zmaga plavih v boju za obstanek med elito [48]
Na koncertu Pihalnega orkestra Izola [80]