nov uporabnik
pozabljeno geslo
RSS Izola.infoIzola.info na TwitterjuIzola.info na Facebooku
Izola.info 
Novice Napovednik Imenik Placi Ustanove Izolani Podjetja Gostinstvo Turizem Vpis
Ponedeljek, 13. Avgust 2012
Konec plačevanja vstopnine na plažo
Če se odpravljate na izlet na slovensko obalo, vam ne bo več treba plačati vstopnine na plažo. Odslej je vstop prost, razen če se boste želeli kopati v bazenu. Ministrstvo za kmetijstvo je namreč po našem članku ukrepalo zoper tiste, ki so zaračunavali dostop.
Žurnal > Turizem Simonov zaliv
Petek, 20. Julij 2012
Dostop do plaže mora biti brezplačen
Bralec nas je opozoril, da na slovenski obali na nekaterih kopališčih zaračunavajo dostop do morja, čeprav zakon o vodah v Sloveniji to prepoveduje. Upravljalci kopališč trdijo, da zaračunavajo le storitve, ki jih nudijo, a ministrstvo za okolje pritrjuje bralcu, da je dostop do morja brezplačen.
Žurnal > Turizem Izola
Nedelja, 15. Julij 2012
Tri plavalce odneslo od obale
Po podatkih Uprave Rs za zasčito in reševanje je ob 12.27, tristo metrov od obale izolskega svetilnika odneslo tri plavalce, ki pa se zaradi močnega vetra niso mogli vrniti. Na pomoč se je takoj odpravil čoln pristaniške kapitanije Koper, a se je kopalcem uspelo rešiti še pred njihovim prihodom.
Žurnal > Kronika Izola
Četrtek, 28. Junij 2012
Na Obali od poletja brezplačen internet
Od sredine julija bo na Obali mogoče brezplačno brskati po spletu. Dostop bo mogoč do prav vseh spletnih strani, časovno pa ne bo omejen. Prve brezplačne brezžične točke za dostop do interneta bodo vklopili v prvi polovici julija, in sicer na začetku na najbolj priljubljenih lokacijah v Piranu, Izoli in Kopru.
Žurnal > Družba Izola
Petek, 20. April 2012
Španci jih niso zadovoljili
Za zaprtimi vrati so se včeraj z občinskimi svetniki srečali predstavniki španske turistične verige Melia Hotels International. V Izoli so pred časom že bili in si ogledali območje, ki se jim zdi zanimivo. "Zdaj so želeli svoje ugotovitve predstaviti županu, a se je Igor Kolenc odločil, da se z njimi ne bo pogovarjal sam, temveč skupaj s svetniki," razlagajo na občini.
Žurnal > Turizem Občina Izola
Sreda, 8. Februar 2012
Cevi v Kopru in Izoli pokale kot za stavo
Več prebivalcev Kopra in Izole je zaradi hudega mraza, ki je zadnje dni zajel tudi Primorsko, za nekaj čaka ostalo brez pitne vode. Popokalo je namreč kaj nekaj vodovodnih cevi. V Murski Soboti namerili -20 °C.
Žurnal > Okolje Izola
Četrtek, 19. Januar 2012
“Z rešilcem vozili tudi na čevapčiče”
Direktor izolskega zdravstvenega doma trdi, da so reševalno vozilo odvzeli tudi zaradi zlorab. “Z našim reševalnim vozilom, ki smo ga zagotavljali za potrebe centralne obalne urgentne službe, so se dogajale tudi zlorabe. Zdravniki so zahtevali, naj jih tehnik pelje celo na čevapčiče, v trgovino, tudi na mrliški ogled,” trdi Evgenij Komljanec, direktor izolskega zdravstvenega doma.
Žurnal > Zdravstvo Zdravstveni dom
Ponedeljek, 5. December 2011
Cena občinske blokade
Ajdovsko Primorje je septembra pripravilo ponudbo za odkup zemljišča z razpadajočimi objekti sredi Izole. Dobrih 3.350 kvadratnih metrov so za nekaj več kot milijon evrov ponudili izolskemu podjetju Rudeks. Hkrati pa so od občine pridobili dokument, v katerem je jasno zapisano, da je parcela zunaj območja, za katerega obstaja njena predkupna pravica. Novembra je “udarilo” presenečenje.
Žurnal > Okolje Občina Izola
Torek, 25. Oktober 2011
Bužekijan 2 moteč zaradi Dakićev?
“Skladno z zakonom o splošnem upravnem postopku se bomo pritožili na nezakoniti preklic soglasja lokalne skupnosti,” napoveduje Bojan Ščukovt, direktor podjetja Malija, ki nedaleč od razvpite turistične kmetije Bužekijan načrtuje svoj objekt.
Žurnal > Okolje Izola
Četrtek, 6. Oktober 2011
Če bo hotel, bo direktor
"Ni nujno, da bi delal kot zdravnik, lahko bi bil direktor. Pripravljen sem odstopiti, če bo Dorijan Marušič izrazil željo oziroma interes, da bi zasedel to funkcijo, za katero je gotovo kompetenten," je na naše vprašanje, kje bi zaposlili odhajajočega zdravstvenega ministra Marušiča, odgovoril direktor Splošne bolnišnice Izola Jani Dernič. Pred dnevi je namreč izjavil, da bi ministra, če bo iskal službo, rade volje sprejeli.
Žurnal > Zdravstvo Splošna bolnišnica
Petek, 30. September 2011
Od jutri možen izbris
Jutri začne veljati nova prometna zakonodaja, ki bo prekrškarjem med drugim omogočala izbris njihovih prekrškov iz evidence prek usposabljanj za varno vožnjo in rehabilitacijskih programov z izpolnjevanjem možnosti in pogojev izbrisa kazenskih točk, pri čemer bo treba opraviti tudi zdravniške preglede.
Žurnal > Družba Izola
Četrtek, 8. September 2011
Poletje še ni reklo adijo
Čeprav drevje že dobiva jesenske barve, očitno poletje še ni reklo zadnje, vsaj kar se tiče vremena. Po napovedih Agencije RS za okolje (Arso) nas konec tedna čaka pretežno jasno in zelo toplo vreme.
Žurnal > Okolje Izola
18. Festival slovenskega filma prinaša rekordno bero filmskih užitkov [34 slik]
Fantastična filmska doživetja 11. Kino Otoka [24 slik]
Izola je zopet postala filmsko mesto [43]
Podobe družbene kritike Uroša Weinbergerja na stenah galerije Salsaverde [40]
Izolski rokometaši ostali praznih rok [70]
Marita Narobe predstavlja lastno blagovno znamko »Marita Wrong« [50]
V Portorožu se je pričel lov na vesne [46]
Od Hangarja in Arrigonija do parka, Lonke in Bazilikijade [24]
V Arrigoniju je zadišalo po (naj)boljših letih [86]
Kino Otok v Izolo prinesel poletje in čarobnost filmske umetnosti [28]
10. izvedbo Kino Otoka je odprla družbeno kritična drama Grigris [26]
V Izoli je vse nared za 10. izvedbo filmskega festivala Kino Otok – Isola Cinema [30]
Glasbeni čas Enza Hrovatina se ni ustavil pri Faraonih [38]
Slovenski animirani film se je vrnil v Izolo [34]
Tesna, a pomembna zmaga plavih v boju za obstanek med elito [48]
Na koncertu Pihalnega orkestra Izola [80]