nov uporabnik
pozabljeno geslo
RSS Izola.infoIzola.info na TwitterjuIzola.info na Facebooku
Izola.info 
Novice Napovednik Imenik Placi Ustanove Izolani Podjetja Gostinstvo Turizem Vpis
Torek, 3. December 2013
Arabski plesi so navdušili tudi Izolane
S plesno prestavo »Jaz sem od tam«, ki nosi ime po naslovu pesmi priznanega palestinskega pesnika Mahmuda Darviša, se je v soboto v izolskem Kulturnem domu zaključil arabski kulturni festival Shams (Sonce), ki sicer v Sloveniji poteka že četrto leto, letos pa se je prvič predstavil tudi na Obali.
Izola.info > Družba > Fotoreportaža Kulturni dom
Torek, 12. November 2013
Izolani znova na zmagovalni poti
Izolski rokometaši so po nekaj zahtevnih obračunih, v soboto v domači dvorani gostili ekipo RK Jeruzalem Ormož. Tekme prav gotovo ne bi mogli označiti kot »lepotico kroga«, vendar so bile osvojene točke za Izolane vitalnega pomena. Navkljub zdesetkani postavi so v drugem polčasu namreč strli odpor Prlekov in prišli do zmage s 26:21.
Izola.info > Šport > Fotoreportaža RD Istrabenz Plini
Nedelja, 10. November 2013
Fotografska razstava z glasbenim pridihom
V četrtek so v izolski galeriji Alga odprli razstavo fotografa Jožeta Požrla. Sklop fotografij pod geslom »S Canonom nad jazzerje« prinaša portretne utrinke, ki jih je Jože zabeležil na koncertih jazz glasbenikov. Otvoritev razstave je popestril nastop obalne glasbene zasedbe Toxine.
Izola.info > Kultura > Fotoreportaža Galerija Alga
Torek, 5. November 2013
Na 33. Martinovem teku sta zmagala športni duh in dobra volja
Več kot sto tekačev in tekačic ter skupina pohodnikov se je v nedeljo v Izoli udeležilo tradicionalnega, letos že 33. Martinovega teka in pohoda. V organizaciji Centra za kulture, šport in prireditve Izola in Športne zveze Izola, navkljub ne preveč prijaznemu vremenu, tudi tokrat ni manjkalo dobre volje, tako med tistimi najhitrejšimi, kakor tudi med »navadnimi« rekreativnimi tekači, ki so tudi med Izolani vsako leto številčnejši.
Izola.info > Šport > Fotoreportaža CKŠP Izola | Simonov zaliv
Petek, 25. Oktober 2013
Izolani v drugem polčasu pošteno namučili ekipo Celja Pivovarne Laško
Po nedeljskem gostovanuju v Velenju, so se rokometaši RD Istrabenz plini Izola v sredo pomerili še proti ekipi Celja Pivovarne Laško. Najtrofejnejša slovenska rokometna ekipa v zgodovini se je za končno zmago s 25:29 morala pošteno potruditi, saj so Izolani v drugem polčasu skorajda izničili visoko vodstvo favoriziranih gostov.
Izola.info > Šport > Fotoreportaža RD Istrabenz Plini
Sreda, 23. Oktober 2013
Drugi val izolskega filmskega krožka Zarja
V izolskem Kinu Odeon je v petek potekala projekcija igranih in animiranih filmov, ki so nastajali v filmskem krožku Zarja med leti 1976 in 1980. Podobno kot lani, ko smo lahko občudovali začetne stvaritve ustvarjalcev iz Zarje, se je tudi letos s prisotnimi avtorji in njihovim mentorjem Konijem Steinbacherjem pogovarjala voditeljica večera Neva Zajc.
Izola.info > Kultura > Fotoreportaža Kino Odeon
Torek, 22. Oktober 2013
Neisha je v Izoli predstavila novi album
Ob obilici petkovih dogodkov smo imeli Izolani priložnost obiskati tudi koncert slovenske popularne glasbenice Neishe. Obiskovalci v izolskem kulturnem domu so poleg njenih starejših uspešnic, lahko prisluhnili skladbam iz novega studijskega albuma »Za vesoljke in kavboje«, ki ga je pevka septembra premierno predstavila v Benetkah.
Izola.info > Družba > Fotoreportaža Kulturni dom
Sreda, 16. Oktober 2013
Izolski rokometaši ugnali Slovan in se zavihteli na 4. mesto
Rokometaši RD Istrabenz plini Izola so v soboto na domači tekmi proti ljubljanskemu Slovanu prišli do pomembne, a težko priborjene zmage. V nervozni tekmi so Izolani, ob izdatni pomoči zvestih Ribarov, po nekaj sodniških zapletih zasluženo prišli do zmage in se zavihteli na 4. mesto prvoligaške lestvice.
Izola.info > Šport > Fotoreportaža RD Istrabenz Plini
Sreda, 2. Oktober 2013
Izolski rokometaši kapitulirali šele v končnici
Sobotni domači obračun proti Mariboru je upravičil visoka pričakovanja gledalcev in postregel z dobro rokometno predstavo. Na žalost jo je zasenčil dogodek iz konce prvega počasa, ko sta sodnika, zaradi vžigalnika ki je iz tribune Ribarov končal na igrišču, zahtevala izpraznitev dela tribune z najbolj zvestimi domačimi navijači. Navkljub neljubemu dogodku so plavi dobro parirali favoriziranemu nasprotniku in klonili šele v končnici tekme, predvsem po zaslugi daljše klopi gostov.
Izola.info > Šport > Fotoreportaža RD Istrabenz Plini
Torek, 17. September 2013
Izolski rokometaši deklasirali Krško za prvo letošnjo zmago
Izolski rokometaši so po polovičnem izplenu proti Ribničanom, na drugi tekmi pred domačimi gledalci le prišli do prve zmage v letošnji prvoligaški sezoni. Proti mladi ekipi iz Krškega so rokometaši RD Istrabenz plini sredi prvega polčasa zagospodarili na igrišču in kaj kmalu razblinili dvome o končnemu zmagovalcu.
Izola.info > Šport > Fotoreportaža RD Istrabenz Plini
Ponedeljek, 16. September 2013
Festival slovenskega filma se je zaključil z zmagoslavjem Razrednega sovražnika
Z večerno slovesno podelitvijo najvišjih slovenskih filmskih priznanj vesen, se je včeraj v portoroškem Avditoriju zaključil 16. Festival slovenskega filma. V kategoriji celovečernih filmov je slavil film režiserja Roka Bička »Razredni Sovražnik«, ki je poleg žirije najbolj prepričal tudi gledalce. Med dokumentarnimi filmi je vesno odnesel »Priletni parazit ali kdo je Marko Brecelj«, v režiji Janeza Burgerja.
Izola.info > Kultura > Fotoreportaža Izola
Četrtek, 12. September 2013
Portorož gosti 16. Festival slovenskega filma
V Portorožu se je včeraj tudi uradno začel 16. Festival slovenskega filma, ki bo v nedeljo zmagovalce okronal s festivalskimi nagradami - vesnami. Na slavnostni otvoritvi je minister za kulturo Uroš Grilc podelil Badjurovo nagrado za življenjsko delo Karpu Godini, prvi predstavljeni celovečerec pa je bil film Razredni sovražnik, režiserja Roka Bička, ki je na nedavnem beneškem festivalu prejel nagrado filmskih kritikov.
Izola.info > Kultura > Fotoreportaža Izola
18. Festival slovenskega filma prinaša rekordno bero filmskih užitkov [34 slik]
Fantastična filmska doživetja 11. Kino Otoka [24 slik]
Izola je zopet postala filmsko mesto [43]
Podobe družbene kritike Uroša Weinbergerja na stenah galerije Salsaverde [40]
Izolski rokometaši ostali praznih rok [70]
Marita Narobe predstavlja lastno blagovno znamko »Marita Wrong« [50]
V Portorožu se je pričel lov na vesne [46]
Od Hangarja in Arrigonija do parka, Lonke in Bazilikijade [24]
V Arrigoniju je zadišalo po (naj)boljših letih [86]
Kino Otok v Izolo prinesel poletje in čarobnost filmske umetnosti [28]
10. izvedbo Kino Otoka je odprla družbeno kritična drama Grigris [26]
V Izoli je vse nared za 10. izvedbo filmskega festivala Kino Otok – Isola Cinema [30]
Glasbeni čas Enza Hrovatina se ni ustavil pri Faraonih [38]
Slovenski animirani film se je vrnil v Izolo [34]
Tesna, a pomembna zmaga plavih v boju za obstanek med elito [48]
Na koncertu Pihalnega orkestra Izola [80]