nov uporabnik
pozabljeno geslo
RSS Izola.infoIzola.info na TwitterjuIzola.info na Facebooku
Izola.info 
Novice Napovednik Imenik Placi Ustanove Izolani Podjetja Gostinstvo Turizem Vpis
Sreda, 21. Oktober 2015
Izola - Uradno odprli valobran 3
Občina Izola in družba Marinvest, d. o. o. sta danes uradno odprli valobran 3, ki bo odslej varoval marino in občinsko pristanišče pred vplivi valovanja. Trak sta slovestno prerezala izolski župan Igor Kolenc in direktor Marinvesta Enrico Galassi. V lanskem letu sta Občina Izola in družba Marinvest podpisali koncesijsko pogodbo, s katero je občina podelila Marinvestu koncesijo za marino za obdobje 40 let.
Slovensko-morje > Okolje Izola
Torek, 20. Oktober 2015
Razvojni potencial Izole je sprostitev obstoječih stavbnih zemljišč
Občina Izola aktivno dela na ureditvi treh con, ki bi omogočile razvoj poslovnih in proizvodnih dejavnosti, saj povpraševanje po takih zemljiščih obstaja, občina sama pa jih nima veliko v lasti. V Izoli namreč še naprej ostaja več degradiranih območij in veliko število stavbnih zemljišč, ki so v rokah zasebnikov in niso izkoriščena. O tej prostorski problematiki je na današnji novinarski konferenci spregovoril župan, Igor Kolenc.
Slovensko-morje > Družba Občina Izola
Ponedeljek, 5. Oktober 2015
Izola v Sinišinih očeh
V soboto dopoldne je bila v Ljubljanski ulici v Izoli nepopisna gneča. Kako tudi ne bi bila, saj so v galeriji Plac Izolanov otvorili razstavo fotografij Siniša Rančova in razstavo ladijskih modelov, ki jo je pripravilo Andragoško društvo Morje - Univerze za tretje življenjsko obdobje - modelarska sekcija.
Slovensko-morje > Kultura Izola
Sreda, 30. September 2015
Priprave na svetovno prvenstvo v polnem teku, diploma zaživela v praksi
Dober mesec pred začetkom svetovnega prvenstva v razredu finn se je Vasilij Žbogar iz Valencije preselil na Gardsko jezero, kjer bo z jadralci, ki jadraljo pod okriljem trenerja Luce Devotija nadaljeval s pripravami na tekmovanje na Novi Zelandiji. “V Španiji sem jadral s sposojeno opremo, tako da je bilo v ospredju vzdrževnje forme, drugače pa bo na Gardskem jezeru. Zdaj dobim novo jadrnico, za katero se moram zahvaliti Luci Devotiju in Romanu Teplyju...
Slovensko-morje > Šport Vasilij Žbogar
Ponedeljek, 28. September 2015
Pričetek izdaje odločb za neprofitna stanovanja
V tem tednu bo Občina Izola pričela z izdajo odločb prosilcem, ki so se prijavili na javni razpis za dodelitev neprofitnih stanovanj v najem. Občina je v maju objavila javni razpis za oddajo najmanj 24 neprofitnih stanovanj, na katerega je prispelo 285 vlog. 29 vlog je bilo z odločbo že zavrnjenih ali zavrženih, saj prijavitelji niso izpolnjevali formalnih pogojev za prijavo na razpis ali vlog niso pravočasno dopolnili.
Slovensko-morje > Družba Občina Izola
Petek, 25. September 2015
Plačilo nadomestila za uporabo stavbnega zemljišča (NUSZ)
Občina Izola obvešča vse občane, da se v sredo, 30. septembra, izteče prvi rok za plačilo nadomestila za uporabo stavbnega zemljišča za fizične osebe. Za plačilo drugega obroka imajo fizične osebe čas še do konca meseca oktobra. Finančna uprava Republike Slovenije je zavezane fizične osebe o odmeri NUSZ obvestila šele v mesecu avgustu.
Slovensko-morje > Družba Občina Izola
Petek, 25. September 2015
Odpust dolgov iz naslova neplačila vrtca, prehrane v osnovni šoli in komunale
Izolski občinski svet je na včerajšnji seji potrdil obseg odpusta dolgov socialno šibkim in pooblastil župana, da z vlado podpiše sporazum o izvedbi odpusta dolgov. Občine so v odpust dolgov vključene zgolj posredno, preko vrtcev in osnovnih šol. V občini Izola je fizičnih oseb 7.654, ki morajo plačilo NUSZ, v skupni vrednosti 474.273,41 evrov, izvesti v največ dveh obrokih.
Slovensko-morje > Družba Izola
Ponedeljek, 21. September 2015
Izola gostila posvet o razvojnih priložnostih širše istrske regije
Župan Občine Izola, Igor Kolenc in poslanec v Evropskem parlamentu, Franc Bogovič sta danes v Izoli gostila javni posvet o strategiji Evropske unije za Jadransko-jonsko regijo. Posveta se je z uvodnim nagovorom udeležila tudi ministrica za razvoj, strateške projekte in kohezijo, Alenka Smerkolj.
Slovensko-morje > Družba Izola
Sreda, 9. September 2015
Občina Izola vabi na delavnico suhozidne gradnje
Občina Izola v okviru projekta Revitas II vabi na delavnico suhozidne gradnje, ki bo to soboto in nedeljo na domačiji Medljan v Cetorah nad Izolo. Delavnico, ki bo potekala v soboto, 12., in nedeljo, 13. septembra od 9. do 15. ure, bodo vodili priznani mojstri suhega zidu. Udeleženci bodo gradili oziroma obnavljali suhi zid na Medljanovi domačiji.
Slovensko-morje > Družba Izola
Petek, 28. Avgust 2015
Dan Parenzane - 31. avgusta v Strunjanu, Izoli in Dekanih
V ponedeljek mineva 80 let, odkar je vlak zadnjič peljal po ozkotirni železniški progi od Trsta do Poreča. Parenzana danes privablja številne kolesarje in pohodnike. Parenzana je bila 123,1 km dolga ozkotirna železniška proga, ki je povezovala 33 istrskih krajev od Trsta do Poreča. Danes bi potekala po teritorijih treh držav: Italije – 13 km, Slovenije – 32 km in Hrvaške – 78 km.
Slovensko-morje > Družba Izola
Ponedeljek, 24. Avgust 2015
Razmere na olimpijskih regatnih poljih Žbogarju ustrezajo
Z regato na medalje se je v soboto na morju pred Riom de Janeirom končala predolimpijska regata za vse olimpijske razrede. V floti 20. finnov je olimpijsko regatno polje preverjal tudi Vasilij Žbogar, ki je bil 13. V prvih dneh tekmovanja je bil Izolan med najboljšo deseterico, v zadnjih dneh pa je nekaj mest izgubil in ostal brez finala najboljše deseterice.
Slovensko-morje > Šport Vasilij Žbogar
Petek, 31. Julij 2015
Pričetek delovanja Slovenske turistične organizacije in odlični rezultati slovenskega turizma
1. avgusta bo začela delovati Javna agencija RS za trženje in promocijo turizma, Slovenska turistična organizacija (STO). S tem je slovenski turizem ponovno dobil samostojno organizacijo, ki izvaja naloge nacionalne turistične organizacije, v prvi vrsti promocijo naše države kot turistične destinacije na tujih trgih.
Slovensko-morje > Turizem Izola
18. Festival slovenskega filma prinaša rekordno bero filmskih užitkov [34 slik]
Fantastična filmska doživetja 11. Kino Otoka [24 slik]
Izola je zopet postala filmsko mesto [43]
Podobe družbene kritike Uroša Weinbergerja na stenah galerije Salsaverde [40]
Izolski rokometaši ostali praznih rok [70]
Marita Narobe predstavlja lastno blagovno znamko »Marita Wrong« [50]
V Portorožu se je pričel lov na vesne [46]
Od Hangarja in Arrigonija do parka, Lonke in Bazilikijade [24]
V Arrigoniju je zadišalo po (naj)boljših letih [86]
Kino Otok v Izolo prinesel poletje in čarobnost filmske umetnosti [28]
10. izvedbo Kino Otoka je odprla družbeno kritična drama Grigris [26]
V Izoli je vse nared za 10. izvedbo filmskega festivala Kino Otok – Isola Cinema [30]
Glasbeni čas Enza Hrovatina se ni ustavil pri Faraonih [38]
Slovenski animirani film se je vrnil v Izolo [34]
Tesna, a pomembna zmaga plavih v boju za obstanek med elito [48]
Na koncertu Pihalnega orkestra Izola [80]