nov uporabnik
pozabljeno geslo
RSS Izola.infoIzola.info na TwitterjuIzola.info na Facebooku
Izola.info 
Novice Napovednik Imenik Placi Ustanove Izolani Podjetja Gostinstvo Turizem Vpis
Torek, 21. April 2015
Oranžna vina letos v dveh palačah
Festival oranžnih vin veča prepoznavnost Izole, sta si edina izolski župan mag. Igor Kolenc in Marko Gregorič, predsednik tamkajšnje Samoupravne italijanske narodne skupnosti, gostiteljice festivala. Na četrtem festivalu, ki bo v petek, 24. aprila, se bo z belimi maceriranimi vini predstavilo preko 60 vinarjev iz petih držav in približno 15 ponudnikov kulinaričnih dobrot.
Slovensko-morje > Turizem Izola
Torek, 14. April 2015
Izola bo 24. aprila spet oranžna
V petek, 24. aprila, bo na Manziolijevem trgu v Izoli, tamkajšnji Manziolijevi palači in tokrat prvič tudi v bližnji nekdanji Občinski palači, potekal že četrti Festival oranžnih vin - Orange Wine Festival. Na njem se bo z več kot 200 belimi maceriranimi vini predstavilo približno 70 vinarjev iz srednje Evrope in celo z Nove Zelandije, degustacijo bo dopolnjevala široka kulinarična predstavitev.
Slovensko-morje > Turizem Izola
Nedelja, 29. Marec 2015
Mala barka za Izolo in Reko
Izolska občina in tamkajšnje turistično združenje sta se s Primorsko goransko županijo in Turistično skupnostjo Primorsko - goranske županije povezala v projekt turističnega vrednotenja pomorske, ribiške in ladjedelniške tradicije Severnega Jadrana z akronimom Mala barka. To bodo dosegli prek ustvarjanja novih turističnih proizvodov.
Primorske novice > Turizem Izola
Sreda, 21. Januar 2015
Izola na dunajskem turističnem sejmu
Izola se je minuli konec tedna predstavila na turističnem sejmu Ferienmesse na Dunaju. Po besedah direktorja Turističnega združenja Izola, Deana Kocjančiča, predstavljajo namreč avstrijski gostje za Izolo prvo tuje emitivno tržišče: »Po številu nočitev sedaj presegajo nemške in italijanske državljane.«
Izola.info > Turizem Izola
Ponedeljek, 22. December 2014
Koper in Piran v mrežo postajališč za avtodome, Izola še ne
Pred tednom dni je Mestna občina Koper s podpisom izjave pristopila k projektu vzpostavitve mreže postajališč za avtodome po vsej Sloveniji. Gre za novo tržno nišo za slovenski turizem, k projektu pa bo pristopila tudi piranska občina. V Izoli se za ta korak še niso odločili, a so naklonjeni tovrstnim turistom.
Regional Obala > Turizem Izola
Četrtek, 16. Oktober 2014
Izoli dve priznanji Turistične zveze Slovenije
V sklopu Dnevov slovenskega turizma je Turistična zveza Slovenije, na včerajšnji slovesni prireditvi že 23. leto zapored, podelila nagrade v okviru projekta Moja dežela – lepa in gostoljubna. Prvo mesto v kategoriji turistični kraji je bilo podeljeno Izoli, največ glasov pa je Izola požela tudi v glasovanju preko spleta.
Izola.info > Turizem Izola
Petek, 25. Julij 2014
Informacije se pripeljejo do obiskovalcev
Že ves julij je na izolskih parkiriščih in kopališčih videti manjši električni avto, s katerim obiskovalce opozarjajo na dnevne prireditve in gastronomske dogodke. Voznica jim deli promocijski material, z avtom pa upravlja izolski TIC oziroma Turistično združenje, katerega člani so tudi vsi izolski hoteli. V najem so ga vzeli do konca septembra, za 250 evrov mesečno, in sicer od koprske Oljarne Hrvatin.
Primorske novice > Turizem TIC Izola
Ponedeljek, 28. April 2014
Hotelom Bernardin so stari grehi oslabili kondicijo
Triglav Naložbe in Zvon Ena Holding v stečaju, ki sta solastnika Hotelov Bernardin, sumita, da je prejšnje vodstvo družbe v nekaterih primerih pri sklepanju poslov ravnalo negospodarno in družbi verjetno povzročilo škodo.
Primorske novice > Turizem Izola
Četrtek, 27. Februar 2014
Vsak teden kupi sto glasovnic
V Izoli so ubrali bližnjico, da bi se uvrstili med najprijaznejše turistične kraje. "Neki Američan je Izolo v okviru akcije Dnevnikova turistična izvidnica ocenil precej slabo, zdaj pa se je občina odločila, da vsako sredo kupi sto izvodov Dnevnika in vpliva na izid glasovanja v tej časopisni akciji; ljudje iz turističnega združenja hodijo po Izoli in nam težijo, naj glasujemo in hvalimo svoj kraj...
Žurnal > Turizem Izola
Sreda, 8. Januar 2014
“Izolske cerkve bi morali odpreti javnosti”
Remigio Grižonič je upokojeni Izolan in ljubiteljski fotograf, ki pa se s fotografijo ukvarja povsem resno. V objektiv rad ujame Izolo in njene cerkve ter na plan potegne pomembne drobce zgodovine, ki bi sicer ostali - skriti.
Primorske novice > Turizem Izola
Torek, 23. Julij 2013
Kolenc: "Če se gremo turizem, dajmo to narediti za prav"
Občina Izola je začela borbo s slovensko birokracijo in zagrizla v kislo jabolko, praktično težavo vseh turističnih občin. Podala je jasno in glasno zahtevo oziroma pobudo, da tudi v Sloveniji sprejmemo direktivo Evropskega sveta in v omenjenih občinah v času turistične sezone spremenimo urnik, ki zahteva javni red in mir.
Regional Obala > Turizem Občina Izola
Ponedeljek, 15. Julij 2013
Vodnik Uživajmo podeželje že v TIC-ih
Uživajmo podeželje je nov vodnik, v katerem so združene kolesarske, pohodniške in konjeniške poti po slovenski Istri. Pripravilo ga je Turistično združenje Portorož skupaj s Turistično organizacijo Koper in Turističnim združenjem Izola, v njem pa je opisanih 17 kolesarskih, 19 pohodnih in 3 konjeniške poti.
Regional Obala > Turizem TIC Izola
18. Festival slovenskega filma prinaša rekordno bero filmskih užitkov [34 slik]
Fantastična filmska doživetja 11. Kino Otoka [24 slik]
Izola je zopet postala filmsko mesto [43]
Podobe družbene kritike Uroša Weinbergerja na stenah galerije Salsaverde [40]
Izolski rokometaši ostali praznih rok [70]
Marita Narobe predstavlja lastno blagovno znamko »Marita Wrong« [50]
V Portorožu se je pričel lov na vesne [46]
Od Hangarja in Arrigonija do parka, Lonke in Bazilikijade [24]
V Arrigoniju je zadišalo po (naj)boljših letih [86]
Kino Otok v Izolo prinesel poletje in čarobnost filmske umetnosti [28]
10. izvedbo Kino Otoka je odprla družbeno kritična drama Grigris [26]
V Izoli je vse nared za 10. izvedbo filmskega festivala Kino Otok – Isola Cinema [30]
Glasbeni čas Enza Hrovatina se ni ustavil pri Faraonih [38]
Slovenski animirani film se je vrnil v Izolo [34]
Tesna, a pomembna zmaga plavih v boju za obstanek med elito [48]
Na koncertu Pihalnega orkestra Izola [80]