nov uporabnik
pozabljeno geslo
RSS Izola.infoIzola.info na TwitterjuIzola.info na Facebooku
Izola.info 
Novice Napovednik Imenik Placi Ustanove Izolani Podjetja Gostinstvo Turizem Vpis
Sreda, 4. Maj 2016
Zgorel ukradeni fiat 500
Včeraj ponoči je gorelo v izolski industrijski coni, v bližini tamkajšnje tiskarne. Ob 3.45 so plameni zajeli tam parkirani osebni avtomobil. Ogenj so pogasili koprski poklicni gasilci, a je ogenj kljub hitri intervenciji vozilo povsem uničil.
Primorske novice > Kronika Izola
Sreda, 4. Maj 2016
Dama s kitaro
Marjetka Popovski, tista dama, ki je venomer obkrožena s pesmijo in kitaro, te dni praznuje 20-letnico petja in nastopanja s slovensko ljudsko, borbeno in partizansko pesmijo. Turneja jo bo popeljala po vsej Sloveniji. Skupaj s pevkami iz skupine Cvet v laseh bo Marjetka Popovski zavila na Kras in severno Primorsko, v Prekmurje in na Gorenjsko, Štajersko in Belo krajino ter do konca leta nanizala kar 35 koncertov.
Primorske novice > Družba Izola
Sobota, 30. April 2016
Izolani so opazovali “razpoloženje” dreves
Nekaj dni po Svetovnem dnevu knjige in Svetovnem dnevu Zemlje (dogodek je bil zaradi slabega vremena s 23. prestavljen na 27. april) so se v parku pri Svetilniku in v starem mestnem jedru Izole strokovnjaki z zainteresirano javnostjo zatekli med drevesa in spoznavali njihove značilnosti, se spomnili nekaterih, ki jih ni več, in drugih, ki životarijo.
Primorske novice > Družba Izola
Petek, 29. April 2016
Festival oranžnih vin v Izoli (foto)
Peti Festival oranžnih vin - Orange Wine Festival je danes v Izolo privabil številne domače in tuje poznavalce in ljubitelje belih maceriranih vin iz sonaravne pridelave. Na letošnjem Festivalu oranžnih vin se je s svojimi belimi vini iz sonaravne in trajnostne pridelave, ki so bila pridelana s postopkom podaljšane spontane maceracije, predstavilo več kot 60 vinarjev iz Slovenije, Italije, Avstrije, Hrvaške, Srbije in Gruzije.
Primorske novice > Družba Izola
Ponedeljek, 25. April 2016
Batana spet na svojem mestu
Spomladi je na izolskem kopališču Delfin spet videti batano. Potem ko jo je zrušilo lansko julijsko neurje z močnim severozahodnim vetrom, zaradi katerega je klonil eden od dveh nosilnih stebrov, so jo delavci Komunale obnovili in ji zamenjali oba nosilna stebra.
Primorske novice > Okolje Izola
Sreda, 20. April 2016
Varno na kolo letos na novi lokaciji
Policijska postaja Izola bo v sodelovanju z občinskim redarstvom v soboto s tradicionalno preventivno akcijo Varno na kolo opozorila na pomen varne udeležbe kolesarjev v cestnem prometu. Pestro bo tudi v bike parku. Preventiva je namreč eno izmed pomembnih področij policijskega in redarskega delovanja za večjo varnost v prometu.
Primorske novice > Družba Izola
Torek, 19. April 2016
“Preveč je bilo komedij in premalo dram”
Zvonka Radojevič, nova direktorica izolskega Centra za kulturo, šport in prireditve (CKŠP), zagotovo obvlada kulturo in prireditve. Čeprav ji je predhodnik Boris Kobal posle predal pred manj kot dvema tednoma, ima novo strategijo centra že povsem razdelano. “Program bomo prilagodili občinstvu, pa ne samo izolskemu, temveč istrskemu, in vključili tudi najmlajše,” napoveduje.
Primorske novice > Družba CKŠP Izola
Petek, 1. April 2016
Zvonka Radojevič potrjena za direktorico CKŠP
Izolski občinski svet je danes soglasno potrdil Zvonko Radojevič za novo direktorico Centra za kulturo, šport in prireditve (CKŠP). Zvonko Radojevič so potrdili soglasno, prisotnih je bilo 22 od 23 svetnikov. Nihče ni imel nobenih pripomb, niti opozicijski svetniki. Zvonka Radojevič na seji ni bila prisotna, čeprav sta se njena predhodnika Boris Kobal in Andrej Bertok občinskemu svetu predstavila prav na takšen način.
Primorske novice > Družba CKŠP Izola
Petek, 1. April 2016
Komunala bi zvišala cene
Na sinočnji seji izolskega občinskega sveta je najprej prvi mož Komunale Denis Bele predstavil nov poslovni načrt in dopustil “minimalne” podražitve nekaterih storitev, potem pa so potrdili Zvonko Radojevič za novo direktorico Centra za kulturo, šport in prireditve (CKŠP).
Primorske novice > Družba Komunala Izola
Četrtek, 31. Marec 2016
Najvišji dolgovi v Izoli, največ deložacij v Piranu
Lani je piranska občina zaradi dolgov izselila pet najemnikov iz neprofitnih stanovanj, letos že tri in v postopku za izselitev je še pet najemnikov. V Kopru ne lani ne letos niso nikogar deložirali iz neprofitnega stanovanja, in tudi v Izoli nikomur ne grozi prisilna izselitev, čeprav tam najemniki dolgujejo največ.
Primorske novice > Družba Izola
Sreda, 30. Marec 2016
Še letos krožišče na Belvederju
Izola bo kmalu bogatejša za novo krožišče. Uredili naj bi ga pred koncem leta, in sicer na mestu zdajšnjega križišča na Belvederju (na glavni cesti do Strunjana), kjer zavijanje v levo zahteva precej časa in potrpljenja, še zlasti poleti in ob sončnih koncih tedna.
Primorske novice > Okolje Izola
Torek, 29. Marec 2016
Žbogar v četrti regati tretji
Na Palma de Mallorci je za jadralkami in jadralci drugi dan regate za pokal princese Sofije, na kateri jadra tudi šest slovenskih predstavnikov, ki se potegujejo za čim boljše uvrstitve, v razredih laser in laser radial pa še za zadnji dve olimpijski vozovnici posameznega razreda.
Primorske novice > Šport Vasilij Žbogar
18. Festival slovenskega filma prinaša rekordno bero filmskih užitkov [34 slik]
Fantastična filmska doživetja 11. Kino Otoka [24 slik]
Izola je zopet postala filmsko mesto [43]
Podobe družbene kritike Uroša Weinbergerja na stenah galerije Salsaverde [40]
Izolski rokometaši ostali praznih rok [70]
Marita Narobe predstavlja lastno blagovno znamko »Marita Wrong« [50]
V Portorožu se je pričel lov na vesne [46]
Od Hangarja in Arrigonija do parka, Lonke in Bazilikijade [24]
V Arrigoniju je zadišalo po (naj)boljših letih [86]
Kino Otok v Izolo prinesel poletje in čarobnost filmske umetnosti [28]
10. izvedbo Kino Otoka je odprla družbeno kritična drama Grigris [26]
V Izoli je vse nared za 10. izvedbo filmskega festivala Kino Otok – Isola Cinema [30]
Glasbeni čas Enza Hrovatina se ni ustavil pri Faraonih [38]
Slovenski animirani film se je vrnil v Izolo [34]
Tesna, a pomembna zmaga plavih v boju za obstanek med elito [48]
Na koncertu Pihalnega orkestra Izola [80]