nov uporabnik
pozabljeno geslo
RSS Izola.infoIzola.info na TwitterjuIzola.info na Facebooku
Izola.info 
Novice Napovednik Imenik Placi Ustanove Izolani Podjetja Gostinstvo Turizem Vpis
Sreda, 3. September 2014
V Pivki še ogrevajo Delamarisove stroje
V novem Delamarisu v Kalu pri Pivki bodo konec tega tedna začeli testirati stroje za polnjenje konzerv, ki so jih vse poletje selili iz Izole in na novo sestavljali v novi tovarni. A na polni zagon celotne proizvodnje bo treba še počakati; tega načrtujejo za prvo polovico oktobra.
Primorske novice > Gospodarstvo Izola
Petek, 25. Julij 2014
San Simon za družine in športnike
San Simon Resort, ki sodi pod okrilje družbe Bernardin Group, ima že tri mesece novega vodjo, 34-letnega Roberta Staničića, ki se je kalil kot vodja recepcije grand hotela Bernardin, s turizmom pa se je začel ukvarjati v konkurenčnem portoroškem hotelu Morje.
Primorske novice > Gospodarstvo Simonov zaliv
Sobota, 5. Julij 2014
Vseživljenjsko učenje dopušča drugo možnost
Teden vseživljenjskega učenja (TVU) je najvidnejša promocijska kampanja na področju izobraževanja in učenja v Sloveniji. Projekt usklajuje Andragoški center Slovenije, s podporo Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport, ga prireja v sodelovanju s stotinami ustanov, skupin in posameznikov po vsej državi pa tudi onkraj naših meja.
Izola.info > Gospodarstvo Mestna knjižnica
Ponedeljek, 30. Junij 2014
Ribiči lani v morju ulovili za več kot četrtino manj rib
Slovenski ribiči so lani v slovenskih pristaniščih iztovorili 237,99 tone svežih ribiških proizvodov, kar je 27,7 odstotka manj kot leto prej. To je tudi le še petina ulova iz leta 2003, so ugotovili na statističnem uradu. Vrednost lanskega iztovora - večina je bila rib - je ocenjena na okoli 1,18 milijona evrov oz. 20 odstotkov manj kot 2012.
Primorske novice > Gospodarstvo Izola
Ponedeljek, 30. Junij 2014
Delmar se rešuje: krči ribarnice
Izolski Delmar se iz velikih težav skuša rešiti tako, da se umika iz ribarnic v Mercatorjevih trgovinah. S 1. julijem bo ribarnice pravkar prodanega trgovca v najem vzel Delamaris. Delamaris tako širi svoje programe: ne prodaja samo ribjih pločevink, ampak tudi sveže ribe.
Primorske novice > Gospodarstvo Izola
Četrtek, 26. Junij 2014
Delamaris jemlje slovo, prve stroje so že ustavili
Selitev izolskega Delamarisa v Pivko se je začela. V torek so ob koncu delovnega dne v Izoli napolnili zadnjo konzervo skuše z zelenjavo, nato pa za vedno ugasnili to proizvodno linijo v Izoli. Prihodnji teden bodo že začeli razstavljati stroje in jih voziti v novo tovarno na Kalu pri Pivki. Tam bodo proizvodnjo zagnali po 15. avgustu.
Primorske novice > Gospodarstvo Delamaris
Sreda, 16. April 2014
Razpis za spodbujanje izolskega podjetništva in gospodarstva
Občina Izola je tudi v letošnjem letu objavila javni razpis za dodelitev finančnih sredstev za spodbujanje razvoja podjetništva in gospodarstva v občini. Vsa izolska podjetja imajo možnost prijave na razpis do 12. maja.
Izola.info > Gospodarstvo Občina Izola
Torek, 11. Marec 2014
Riba toži Kolenca, ta pa je ovadil Klokočovnika
V podjetju Riba Izola tožijo izolsko občino za 1,7 milijona evrov. Od občine so kupili zemljišče, občina bi ga morala komunalno opremiti, a so v podjetju na to skoraj tri leta zaman čakali. Župan Igor Kolenc trdi, da je Ribina tožba neutemeljena, po drugi strani pa je ravno zaradi pogodbe z Ribo ovadil prejšnjega župana Tomislava Klokočovnika. Klokočovnik pa je prepričan, da se Kolenc zdaj samo izmotava.
Primorske novice > Gospodarstvo Izola
Sreda, 29. Januar 2014
Prijeten večer z ustvarjalko iz zamejstva
V torek, 28. januarja je bil v čitalnici Mestne knjižnice Izola lep in zanimiv večer z gostjo iz zamejstva, Niveo Mislei, ki ima v prostorih knjižnice do konca februarja razstavo bakrenih reliefnih slik, ki jim zadnjih 13 let posveča večino svojega časa. Dogodek je organizirala kolegica z Borze znanja, Ksenija Orel.
Izola.info > Gospodarstvo Izola
Ponedeljek, 18. November 2013
Ribičem uspel dober ulov denarja iz EU
Izola je bogatejša za dve plovili, kupljeni z evropskim denarjem. Ne gre za ribiški barki, ampak za delovni plovili, katerih osnovna dejavnost bo ukrepanje v primeru nesreč in izlitij na morju. Kmalu bo izolsko floto dopolnilo še eno večje plovilo za prevoz potnikov. Vse tri pridobitve so rezultat uspešnega kandidiranja na razpis EU, ki ribiče spodbuja k diverzifikaciji dejavnosti.
Primorske novice > Gospodarstvo Izola
Sreda, 30. Oktober 2013
Javni razpis  za oddajo prostora »pod stadionom«
Center za kulturo, šport in prireditve Izola obvešča, da je v Uradnem listu RS z dne 30. oktobra 2013, objavljen javni razpis za oddajo poslovnega prostora z namembnostjo gostinske dejavnosti pod zahodno tribuno Mestnega stadiona Izola, Cankarjev drevored 28, Izola.
Izola.info > Gospodarstvo CKŠP Izola
Sreda, 25. September 2013
Rok za prijavo škode po suši do ponedeljka
Uprava RS za zaščito in reševanje je 13. septembra začela postopek ocenjevanja škode v tekoči kmetijski proizvodnji zaradi posledic suše v letošnjem letu. Kmetje, ki ocenjujejo, da so utrpeli večjo škodo v suši, morajo vloge na ustreznih obrazcih vložiti najpozneje do 30. septembra na občine, kjer imajo njive s pridelki, ki jih je prizadela suša.
Primorske novice > Gospodarstvo Izola
18. Festival slovenskega filma prinaša rekordno bero filmskih užitkov [34 slik]
Fantastična filmska doživetja 11. Kino Otoka [24 slik]
Izola je zopet postala filmsko mesto [43]
Podobe družbene kritike Uroša Weinbergerja na stenah galerije Salsaverde [40]
Izolski rokometaši ostali praznih rok [70]
Marita Narobe predstavlja lastno blagovno znamko »Marita Wrong« [50]
V Portorožu se je pričel lov na vesne [46]
Od Hangarja in Arrigonija do parka, Lonke in Bazilikijade [24]
V Arrigoniju je zadišalo po (naj)boljših letih [86]
Kino Otok v Izolo prinesel poletje in čarobnost filmske umetnosti [28]
10. izvedbo Kino Otoka je odprla družbeno kritična drama Grigris [26]
V Izoli je vse nared za 10. izvedbo filmskega festivala Kino Otok – Isola Cinema [30]
Glasbeni čas Enza Hrovatina se ni ustavil pri Faraonih [38]
Slovenski animirani film se je vrnil v Izolo [34]
Tesna, a pomembna zmaga plavih v boju za obstanek med elito [48]
Na koncertu Pihalnega orkestra Izola [80]