nov uporabnik
pozabljeno geslo
RSS Izola.infoIzola.info na TwitterjuIzola.info na Facebooku
Izola.info 
Novice Napovednik Imenik Placi Ustanove Izolani Podjetja Gostinstvo Turizem Vpis

Svetilnik

Petek, 23. Maj 2014
Izolani ne dovolijo posegov na Svetilniku
Urejanje območja na izolskem Svetilniku je ponovno sprožilo val razburjenja. Izolani se bojijo, da jim občina ponovno poskuša “zabetonirati” priljubljeno kopališče. Na občini mirijo, da ne gre za nobena gradbena dela in za nobeno betoniranje, ampak zgolj za zaokrožitev projekta urbane opreme Izole.
Primorske novice > Okolje Svetilnik
Torek, 4. Februar 2014
Občina oddaja gostinski objekt na Svetilniku
Občina Izola je v Uradnem listu RS in na svoji spletni strani objavila javno zbiranje ponudb za oddajo gostinskega objekta in terase na kopališču Svetilnik. Objekt se oddaja v najem za obdobje desetih let, izklicna cena mesečne najemnine je 2.836 evrov.
Izola.info > Družba Svetilnik | Občina Izola
Sreda, 29. Januar 2014
Na koncu bo plačala občina
Urejanje izolskega Svetilnika pred več kot desetimi leti je Komunalo, z vsemi posledicami vred, menda stalo več kot 605.000 evrov. Zdaj že nekdanji direktor tega javnega podjetja Alojz Zorko (Izola je naša) je bil prepričan, da morata znesek povrniti odgovorni osebi, njegov predhodnik Marino Domio in tedanja županja Breda Pečan (oba SD).
Primorske novice > Družba Svetilnik
Sreda, 28. Avgust 2013
Na Svetilnik se vrača Knjižnica pod krošnjami
Konec tedna bo v gozdičku na Svetilniku zopet zaživela Knjižnica pod krošnjami, ki obiskovalcem nudi brezplačno branje, listanje in uživanje v senci borovcev. Knjižnica, ki smo jo lahko spoznali na letošnjem Kino Otoku, bo obratovala med 30. avgustom in 22. septembrom, vsak četrtek, petek, soboto in nedeljo, med 13 in 19 uro. V primeru slabega vremena bo knjižnica zaprta.
Izola.info > Družba Svetilnik
Četrtek, 8. Avgust 2013
Spodkopalo 15 metrov zidu
Izkazalo se je, da je nedavno neurje obrežni zid na Svetilniku poškodovalo bolj, kot so Komunalni delavci sprva menili. Zdaj namreč ugotavljajo, da je morje spodjedlo vsaj 15 metrov zidu, kar nakazujejo številne novonastale razpoke.
Primorske novice > Okolje Svetilnik
Četrtek, 4. Julij 2013
Novi najemnik na Svetilniku
Izolska občina je tudi to poletje oddala javne površine ob kopališču Svetilnik. Od štirih posameznikov, ki so se prijavili na zbiranje ponudb, je bil za najem največ pripravljen plačati samostojni podjetnik Matjaž Piantoni Žeger - kar 26.000 evrov za štiri mesece.
Primorske novice > Turizem Svetilnik
Četrtek, 20. Junij 2013
SMS s Svetilnika
Izolska plaža Svetilnik bo tudi v letošnjem poletju gostila mlade radijske ustvarjalce, združene v ekipi SMS - glasbene oddaje Sveža modra selekcija Radia Koper. Že tretje leto zapored se bo radijska ekipa neposredno oglašala s plaže pod Svetilnikom. Prvič že v soboto, 22. junija, nato pa vsako soboto do 27. julija med 16.16 in 20. uro. Ob pomoči poslušalcev in obiskovalcev bodo ustvarjali svežo in modro selekcijo dvajsetih glasbenih hitov.
Primorske novice > Družba Svetilnik
Ponedeljek, 25. Februar 2013
Na Svetilniku mega klop, v ulicah pa pručke
Izolska občina naj bi se še letos lotila pol milijona vredne urbane ureditve mestnega jedra in jo sklenila prihodnje leto. Koncept projekta pa mora najprej potrditi ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo, saj so ga prijavili na javni poziv za sofinanciranje posegov razvoja regij.
Primorske novice > Okolje Svetilnik
Nedelja, 24. Junij 2012
Na Svetilniku smo zažurali z Radiom Capris in DJ Hardwellom
V petek se je na Svetilniku zgodil dolgo pričakovani open air dogodek »Caprisovo poletje 2012«. Na ograjenem prireditvenem prostoru se je zbrala pisana množica zabave željnih obiskovalcev iz cele Slovenije, ki so jo zastopali predvsem predstavniki mlajše generacije. Za vrhunec večera je poskrbel nizozemski zvezdnik novega vala DJ Hardwell.
Izola.info > Družba > Fotoreportaža Svetilnik
Sreda, 20. Junij 2012
Še par dni do zabave tega poletja
Letos bomo poletno sezono otvorili na prav glamurozen način, z elektronsko zabava na idilični lokaciji ob izolskem svetilniku. Zabava bo v petek, zanimanja je veliko in karte gredo za med. Tokrat objavljamo odgovore na nekaj perečih vprašanj … preberite!
Podpalmo.si > Družba Svetilnik
Petek, 8. Junij 2012
Huda žurka na izolski plaži
Veliki predpoletni dogodek Radia Capris se po štirih letih vrača, tokrat ne v koncertni, ampak elektronski preobleki. V svoje beležke si zato zapišite datum 22. junij 2012, na open air dogodku Caprisovo poletje 2012 bo namreč premierno v Sloveniji nastopil DJ Hardwell, daleč največji svetovni zvezdnik nove generacije, ki se je kalil pod budnim očesom svetovno znanega DJ-ja Tiësta, s katerim je ustvaril tudi globalno klubsko uspešnico "Zero 76".
Podpalmo.si > Družba Svetilnik
Četrtek, 31. Maj 2012
»Preprosto življenje« zaznamovalo uvod v 8. filmski festival Kino Otok – Isola Cinema
Včeraj zvečer se je s projekcijo filma Preprosto življenje tudi uradno začel 8. mednarodni filmski festival Kino Otok – Isola Cinema 2012. Na otvoritvi je direktorica festivala Lorena Pavlič predstavila goste in festivalsko ekipo, v imenu glavnega finančnega podpornika – Občine Izola pa je obiskovalce nagovoril izolski župan. S svojimi mislimi je k ogledu uvodnega filma obiskovalce popeljala prva letošnja filmska botra Nataša Benčič.
Izola.info > Družba > Fotoreportaža Manziolijev trg | Kino Odeon | Svetilnik
18. Festival slovenskega filma prinaša rekordno bero filmskih užitkov [34 slik]
Fantastična filmska doživetja 11. Kino Otoka [24 slik]
Izola je zopet postala filmsko mesto [43]
Podobe družbene kritike Uroša Weinbergerja na stenah galerije Salsaverde [40]
Izolski rokometaši ostali praznih rok [70]
Marita Narobe predstavlja lastno blagovno znamko »Marita Wrong« [50]
V Portorožu se je pričel lov na vesne [46]
Od Hangarja in Arrigonija do parka, Lonke in Bazilikijade [24]
V Arrigoniju je zadišalo po (naj)boljših letih [86]
Kino Otok v Izolo prinesel poletje in čarobnost filmske umetnosti [28]
10. izvedbo Kino Otoka je odprla družbeno kritična drama Grigris [26]
V Izoli je vse nared za 10. izvedbo filmskega festivala Kino Otok – Isola Cinema [30]
Glasbeni čas Enza Hrovatina se ni ustavil pri Faraonih [38]
Slovenski animirani film se je vrnil v Izolo [34]
Tesna, a pomembna zmaga plavih v boju za obstanek med elito [48]
Na koncertu Pihalnega orkestra Izola [80]