nov uporabnik
pozabljeno geslo
RSS Izola.infoIzola.info na TwitterjuIzola.info na Facebooku
Izola.info 
Novice Napovednik Imenik Placi Ustanove Izolani Podjetja Gostinstvo Turizem Vpis
Petek, 18. December 2015
Za Timoteja so le v enem tednu zbrali 3620 evrov
Caprisov mesec dobrodelnosti, v katerem na različne načine zbiramo denar za Ano Jurčić in njenega Timoteja, se počasi izteka. V tem tednu je dobrodelnost doživela vrhunec – zbrali so kar 3620 evrov. V četrtek, 17. decembra, smo na stand-up večeru v Hangar Baru Izola, na katerem je nastopil Boris Kobal, zapel pa zbor Tamariska, kot je povedal sam Kobal, »poskrbeli za to, na kar država pozabi« – na pomoč tistim, ki jo krvavo potrebujejo.
Slovensko-morje > Družba Hangar
Petek, 18. December 2015
Sprejet nov rebalans in Odlok o koncesiji za prenovo in urejanje javne razsvetljave
Na 8. redni seji Občinskega sveta Občine Izola so svetniki sprejeli nov Odlok o rebalansu proračuna Občine Izola za leto 2015 in Odlok o koncesiji za prenovo in urejanje javne razsvetljave. Sprejet je bil nov predlog Odloka rebalansa proračuna Občine Izola za leto 2015 kjer sta bistveni spremembi pridobitev valobrana 3 in zadolžitev zaradi povračila kupnine in obresti v višini 1,07 mio evrov podjetju Riba, d.o.o. glede na odločbo sodišča.
Slovensko-morje > Družba Občina Izola
Petek, 11. December 2015
 Najemniki neprofitnih stanovanj znani še pred novim letom
Občina Izola je zaključila z izdajo odločb prosilcem, ki so se prijavili na javni razpis za dodelitev neprofitnih stanovanj v najem in bo v kratkem objavila tudi prednostno listo. Na podlagi te bo oddanih 27 stanovanj, občina je namreč od objave razpisa do danes pridobila in uredila še tri dodatna stanovanja. Občina Izola je v maju objavila javni razpis za oddajo najmanj 24 neprofitnih stanovanj, na katerega je prispelo 285 vlog.
Slovensko-morje > Družba Izola
Ponedeljek, 7. December 2015
V izoli se je s petardo poškodoval otrok
V soboto so bili policisti ob 17.17 obveščeni, da naj bi v Izoli otroci sami izdelovali in pokali petarde. Ko je nenadoma eksplodiralo, je eksplozija poškodovala 13-letnika. Odpeljali so ga v izolsko bolnico, kjer so ugotovili, da ima površinske opekline po obrazu in po hrbtni strani desne dlani. Poškodbe so mu oskrbeli in so ga zadržali na zdravljenju. Policisti so na kraju našli sled zažganega smodnika in prazen tulec petarde Cobra. Nadaljujejo z zbiranjem obvestil.
Slovensko-morje > Kronika Izola
Torek, 1. December 2015
Občina Izola pridobila gradbeno dovoljenje za krožišče pri komunali
Občina Izola je danes prejela gradbeno dovoljenje za manjše krožišče na novi vpadnici v Izolo (krožišče pri Komunali Izola) kjer so bila dela na podlagi inšpekcijske odločbe začasno ustavljena. Pred nadaljevanjem del bo potrebno počakati še na pravnomočnost gradbenega dovoljenja. Občina Izola je danes prejela gradbeno dovoljenje, ki je bilo izdano v petek, 27. novembra 2015, za območje krožišča pri Komunali Izola s katerim se »dovoli rekonstrukcija ceste za ureditev križišča »Stavbenik« s pripadajočimi komunalnimi vodi na delih zemljiških parcel«.
Slovensko-morje > Družba Občina Izola
Nedelja, 29. November 2015
Vasilij Žbogar - končno tudi odličje na svetovnem prvenstvu
Z regato za medalje se je na Novi Zelandiji končalo svetovno prvenstvo za jadralce v razredu finn. Edinemu slovenskemu predstavniku Vasiliju Žbogarju je uspel veliki met in na zadnjem dejanju prvenstva si je s 6. mestom zagotovil skupno 3. in prve stopničke na svetovnem prvenstvu. “Zelo sem zadovoljen s tem 3. mestom. 12 let sem čakal in ga danes tudi dočakal...
Slovensko-morje > Šport Vasilij Žbogar
Ponedeljek, 23. November 2015
Festivalska filmska karavana, ki se jutri začne v ljubljanski Kinoteki, v soboto obišče Izolo
Med 24. in 30. novembrom bo sedem mest v okviru projekcij in srečanj obiskal prejemnik letošnje nagrade Darko Bratina. Poklon viziji Goriškega Kinoateljeja, vsestranski švicarski režiser in producent Villi Hermann. Zavod Otok seviziji nagrade poklanja 28. novembra v Izoli, s predstavitvijo nagrajenca v palači Manzioli ob 18. uri in v Art Kinu Odeon ob 20.30 uri.
Slovensko-morje > Kultura Kino Odeon
Sreda, 18. November 2015
Tradicionalni slovenski zajtrk za zdrav začetek dneva
Tudi letos bo ob dnevu slovenske hrane, 20. novembra, v izolskih šolah in vrtcih potekal tradicionalni slovenski zajtrk. Tega se bosta udeležila župan in podžupan Občine Izola: Igor Kolenc in Felice Žiža. Otroci se bodo tudi letos seznanili s pomenom zajtrka za dober in zdrav začetek dneva, član Obalnega čebelarskega društva pa jim bo predstavil, kako čebele proizvajajo med. Tradicionalnemu zajtrku, ki je vseslovenski projekt, se bodo tudi letos pridružile izolske šole in vrtci.
Slovensko-morje > Izobraževanje Izola
Četrtek, 12. November 2015
Podeželje vabi z novo pridobitvijo
Danes je bila na Medljanu predstavljena tradicionalna istrska kažeta, ki jo je Občina Izola uredila v sklopu projekta REVITAS II in bo odslej turistično informativna točka na izolskem podeželju. Projekt je vključeval tudi nakup dveh avtohtonih istrskih oslov, ki domujeta ob kažeti in postavitev škarpeoziroma suhozidnega zidu.
Slovensko-morje > Turizem Izola
Torek, 10. November 2015
Občina Izola oddaja poslovne prostore
Občina Izola je v Uradnem listu RS in na svoji spletni strani objavila javno zbiranje ponudb za oddajo desetih poslovnih prostorov v mestnem jedru.
Slovensko-morje > Družba Občina Izola
Ponedeljek, 9. November 2015
Istrska kažeta na Medljanu – nova informacijska točka na izolskem podeželju
V okviru projekta REVITAS II je bila na Medljanu postavljena tradicionalna istrska kažeta, ki bo v prihodnje predstavljala turistično-informacijsko točko na izolskem podeželju. Na istrsko dediščino bosta opozarjala tudi avtohtona istrska osla, ki po novem živita ob postavljeni kažeti.
Slovensko-morje > Turizem Izola
Ponedeljek, 26. Oktober 2015
Sanacija krožišča v Jagodju
V skladu z obljubo ministra za infrastrukturo Petra Gašperšiča na sestanku konec maja, bo Direkcija RS za infrastrukturo v sredo vendarle pričela s sanacijo krožišča na državni cesti G2-111 v Jagodju. Novo krožišče ne bo več začasnega značaja, temveč bo njegova izvedba trajna.
Slovensko-morje > Okolje Izola
18. Festival slovenskega filma prinaša rekordno bero filmskih užitkov [34 slik]
Fantastična filmska doživetja 11. Kino Otoka [24 slik]
Izola je zopet postala filmsko mesto [43]
Podobe družbene kritike Uroša Weinbergerja na stenah galerije Salsaverde [40]
Izolski rokometaši ostali praznih rok [70]
Marita Narobe predstavlja lastno blagovno znamko »Marita Wrong« [50]
V Portorožu se je pričel lov na vesne [46]
Od Hangarja in Arrigonija do parka, Lonke in Bazilikijade [24]
V Arrigoniju je zadišalo po (naj)boljših letih [86]
Kino Otok v Izolo prinesel poletje in čarobnost filmske umetnosti [28]
10. izvedbo Kino Otoka je odprla družbeno kritična drama Grigris [26]
V Izoli je vse nared za 10. izvedbo filmskega festivala Kino Otok – Isola Cinema [30]
Glasbeni čas Enza Hrovatina se ni ustavil pri Faraonih [38]
Slovenski animirani film se je vrnil v Izolo [34]
Tesna, a pomembna zmaga plavih v boju za obstanek med elito [48]
Na koncertu Pihalnega orkestra Izola [80]