nov uporabnik
pozabljeno geslo
RSS Izola.infoIzola.info na TwitterjuIzola.info na Facebooku
Izola.info 
Novice Napovednik Imenik Placi Ustanove Izolani Podjetja Gostinstvo Turizem Vpis
Petek, 11. September 2015
Nova urgenca predvidoma decembra
Do sredine novembra mora biti končana glavna avla z novim vhodom v izolsko bolnišnico, pišejo Primorske novice. Vstop za obiskovalce namreč z decembrom skozi sedanji vhod ne bo več mogoč.
Regional Obala > Zdravstvo Splošna bolnišnica
Sreda, 22. Julij 2015
Kako se spopadajo z vročino v SBI?
Z vročino, s katero se sooča te dni Slovenija, na Obali pa se temperature dvignejo še nekoliko višje, se v Splošni bolnišnici Izola dobro spopadajo, vsi prostori so namreč klimatizirani. Prav tako niso zaznali, da bi se obisk pacientov s težavami, ki bi jim botrovale visoke temperature, povečal.
Regional Obala > Zdravstvo Splošna bolnišnica
Ponedeljek, 22. Junij 2015
Julija na vrsti glavni vhod z avlo
Izolski urgentni center že ima načrtovano podobo. Te dni so preizkusili na novo zgrajeno dovozno pot za reševalna vozila. Del zanje ob centru je tudi že nared, saj vsa dela potekajo po načrtu. Center morajo pognati najkasneje 31. oktobra. Julija se bodo lotili še urejanja glavnega vhoda z avlo. Zamuja le razpis zdravstvenega ministrstva za opremo nove urgence.
Primorske novice > Zdravstvo Splošna bolnišnica
Ponedeljek, 25. Maj 2015
Obala brez otroške urgence?
Nujna medicinska pomoč za otroke je bila popolnoma izpuščena iz pravilnika o nujni medicinski pomoči, torej iz novega urgentnega centra, ki raste ob bolnišnici. Zato so pediatri iz Splošne bolnišnice Izola na zdravstveno ministrstvo poslali protestno pismo, poroča TV Slovenija.
Regional Obala > Zdravstvo Splošna bolnišnica
Petek, 15. Maj 2015
Na krmilu bolnišnice Radivoj Nardin
Svet zavoda izolske bolnišnice je na včerajšnji seji za direktorja ustanove imenoval Radivoja Nardina, dosedanjega v.d. direktorja. Mandat bo nastopil, ko in če ga bo potrdilo še zdravstveno ministrstvo. Svet je izmed osmih kandidatov, prijavljenih na razpis za direktorja, na pogovor povabil štiri, med njimi Radivoja Nardina. Imen ostalih ne razkrivajo zaradi varstva osebnih podatkov.
Primorske novice > Zdravstvo Splošna bolnišnica
Sobota, 9. Maj 2015
Štiri vabijo na pogovor
Tudi po zadnji, četrtkovi seji sveta izolske bolnišnice še vedno ni uradno znano, kdo vse se je prijavil na razpis za direktorja. Svet je namreč sklenil, da imen ne bo razkril, bo pa konec prihodnjega tedna s štirimi opravil pogovore.
Primorske novice > Zdravstvo Splošna bolnišnica
Četrtek, 9. April 2015
Osmerica za direktorja izolske bolnišnice
Na razpis za direktorja Splošne bolnišnice Izola (SBI), ki se je iztekel v začetku tedna, je prispelo osem prijav, je za STA povedala predsednica sveta zavoda Janja Pavšič. Odpiranje prijav bo potekalo prihodnji teden.
Regional Obala > Zdravstvo Izola
Četrtek, 12. Marec 2015
V izolski bolnišnici pogodbe tako za zunanje sodelavce kot zaposlene
V Splošni bolnišnici Izola (SBI), kjer so od leta 2003 do letos prek avtorskih in podjemnih pogodb izplačali za 3,4 milijona evrov denarja, pravijo, da takšne pogodbe sklepajo tako z zunanjimi sodelavci kot s svojimi zaposlenimi.
Primorske novice > Zdravstvo Splošna bolnišnica
Sreda, 11. Marec 2015
Izolska bolnišnica znova išče direktorja
Splošna bolnišnica Izola (SBI) je lani presenetljivo poslovala z malenkostnim presežkom, predvsem na račun večjih prihodkov, je poročal časnik Delo. Bolnišnica je tako realizirala 39,64 milijona evrov prihodkov in ustvarila za 8500 evrov presežka. Se pa v.d. direktorju izolske bolnišnice Radivoju Nardin mandat izteče konec avgusta, a svet zavoda je pred dnevi, objavil razpis za novega direktorja.
Regional Obala > Zdravstvo Splošna bolnišnica
Torek, 10. Februar 2015
Zdravniki na dežurstvo v izolsko bolnišnico kot taborniki
V izolski bolnišnici so se varčevanja lotili tudi tako, da so zdravnikom iz zdravstvenih domov, ki pri njih dežurajo ponoči in ob koncih tedna, prepovedali uporabljati milo, toaletni papir, brisače in rjuhe. Zdravniki so ogorčeni, saj so prepričani, da to ni rešitev za odpravo 16-milijonskega dolga, ki tare izolsko bolnišnico. Če bo vodstvo bolnišnice vztrajalo, bodo na dežurstva prisiljeni hoditi kot taborniki.
Primorske novice > Zdravstvo Splošna bolnišnica
Ponedeljek, 9. Februar 2015
Nardin: Ne bo vzroka za stavko
Zaposleni v izolski bolnišnici naj bi jutri prejeli plače, kot je običajno. Zato po prepričanju v. d. direktorja Radivoja Nardina ni vzroka za skrb in tudi podlage za napovedano stavko ne. Nardin pričakuje, da bo jutri ZZZS na bolnišnični račun nakazal obilnejšo vsoto - poleg zneska za plače (1,4 milijona evrov) še predčasen poračun več opravljenega dela za lansko drugo polovico leta, kot jim je to zagotovila že zdravstvena ministrica Milojka Kolar Celarc.
Primorske novice > Zdravstvo Splošna bolnišnica
Torek, 2. December 2014
Temelj je strokovno timsko delo z bolniki
V nekdanji Jugoslaviji je bil 29. november - Dan republike, najpomembnejši praznik. Ta dan je tesno povezan z oddelkom interne medicine v izolski bolnišnici (SBI). Nekaj dni pred tem praznikom so se pred tremi desetletji, leta 1984, v tretje in četrto nadstropje takratne novogradnje na izolskem hribu kot drugi bolnišnični oddelek iz Ankarana začele seliti službe in dejavnosti interne medicine, do takrat umeščene v objektih v Ankaranu.
Primorske novice > Zdravstvo Splošna bolnišnica
18. Festival slovenskega filma prinaša rekordno bero filmskih užitkov [34 slik]
Fantastična filmska doživetja 11. Kino Otoka [24 slik]
Izola je zopet postala filmsko mesto [43]
Podobe družbene kritike Uroša Weinbergerja na stenah galerije Salsaverde [40]
Izolski rokometaši ostali praznih rok [70]
Marita Narobe predstavlja lastno blagovno znamko »Marita Wrong« [50]
V Portorožu se je pričel lov na vesne [46]
Od Hangarja in Arrigonija do parka, Lonke in Bazilikijade [24]
V Arrigoniju je zadišalo po (naj)boljših letih [86]
Kino Otok v Izolo prinesel poletje in čarobnost filmske umetnosti [28]
10. izvedbo Kino Otoka je odprla družbeno kritična drama Grigris [26]
V Izoli je vse nared za 10. izvedbo filmskega festivala Kino Otok – Isola Cinema [30]
Glasbeni čas Enza Hrovatina se ni ustavil pri Faraonih [38]
Slovenski animirani film se je vrnil v Izolo [34]
Tesna, a pomembna zmaga plavih v boju za obstanek med elito [48]
Na koncertu Pihalnega orkestra Izola [80]