nov uporabnik
pozabljeno geslo
RSS Izola.infoIzola.info na TwitterjuIzola.info na Facebooku
Izola.info 
Novice Napovednik Imenik Placi Ustanove Izolani Podjetja Gostinstvo Turizem Vpis
Torek, 4. Avgust 2015
V Izoli turistov ne manjka
V Izoli so v mesecu juliju realizirali približno 64.000 nočitev, kar je za 6 % več kot v enakem obdobju lani. V mesec avgust vstopajo z nekaj novostmi, zaključili pa ga bodo z Ribiškim praznikom - Mala barka. Trend rasti nočitev, ki ga v Izoli beležijo že od začetka letošnjega leta, se v nadaljuje tudi v času poletne sezone, ki je v polnem teku.
Regional Obala > Turizem Izola
Petek, 31. Julij 2015
Pričetek delovanja Slovenske turistične organizacije in odlični rezultati slovenskega turizma
1. avgusta bo začela delovati Javna agencija RS za trženje in promocijo turizma, Slovenska turistična organizacija (STO). S tem je slovenski turizem ponovno dobil samostojno organizacijo, ki izvaja naloge nacionalne turistične organizacije, v prvi vrsti promocijo naše države kot turistične destinacije na tujih trgih.
Slovensko-morje > Turizem Izola
Sreda, 29. Julij 2015
Ne zgolj namakanje, mnoge mika aktivni dopust
Primorski turistični delavci so letos zadovoljni z obiskom. Na roko jim gre vreme, vrača se vse več tujcev. Za turiste pa že dolgo ni privlačno zgolj namakanje v morju, mnogi želijo dopust preživeti aktivno: na kolesih, rečnih brzicah, v raziskovanju neznanega ... Ni pa malo tujcev, ki na primorskem podeželju išče pristno kapljo domačega vina in domačih dobrot.
Primorske novice > Turizem Izola
Nedelja, 5. Julij 2015
Obalni kampi odlično zasedeni
Zasedenost kampov je v slovenski Istri precej odvisna od vremena. Ker je bilo to v začetku letošnjega poletja turistom precej naklonjeno, je bil temu primerno tudi obisk kampov večji, upravljavci pa so optimisti tudi pred nadaljevanjem sezone. Z začetkom julija je pričakovati tudi gnečo pri iskanju zasebnih sob in apartmajev.
Regional Obala > Turizem Izola
Torek, 23. Junij 2015
Po Piranu in Kopru tudi v Izoli optimistično v turistično sezono
V Turističnem združenju Izola na podlagi rasti števila nočitev in števila rezervacij, ki so jih zabeležili v posameznih objektih, pričakujejo uspešno poletno turistično sezono. Kot so sporočili, bodo izolski hoteli za prihajajoči podaljšani konec tedna polno zasedeni.
Regional Obala > Turizem TZ Izola, g.i.z.
Sobota, 20. Junij 2015
Zaživel bo prvi vodni arheološki park na Obali
V okviru projekta, s katerim Univerza na Primorskem oživlja območje rimske obmorske vile v Simonovem zalivu, bodo v juliju in avgustu nudili možnost rezplačnih potopov in s tem ogledov rimskega pristanišča. rojekt AS – Arheologija za vse. Oživljanje arheološkega parka Simonov zaliv poteka od februarja letos, zanj pa je Univerza na Primorskem pridobila nepovratna sredstva v višini 1.214.671,00 evrov.
Regional Obala > Turizem Arheološki park
Torek, 16. Junij 2015
Plac pod Belvederjem bodo preuredili
Območje pod Belvederjem bodo v teh dneh preuredili. Kot napoveduje novi stari najemnik Dejan Dobravc, bodo območje delno pokrili z jadri in pergolo. Postavili bodo dodatni gostinski pult in separeje, vse menda iz naravnih materialov.
Primorske novice > Turizem Plac pod Belvederjem
Četrtek, 11. Junij 2015
Slovenski hostli v svetovnem vrhu, tudi s pomočjo primorskih
Slovenski mladinski hoteli so s povprečno oceno kakovosti 93,3 odstotka po mnenju uporabnikov najboljši na svetu, je konec maja sporočilo Popotniško združenje Slovenije, ki predstavlja našo državo v mednarodnem združenju mladinskih hotelov. K uspehu so prispevali tudi trije primorski hostli, in sicer Alieti iz Izole, Histria iz Kopra ter Proteus iz Postojne.
Primorske novice > Turizem Izola
Sreda, 10. Junij 2015
Nič novega na obrobju Svetilnika
Na obrobju Levstikove ulice in Svetilnika se bo tudi to poletje, tako kot zadnjih pet let, z gostinsko ponudbo ukvarjalo lokalno podjetje Rodina. Pred dnevi je namreč podjetje z občino sklenilo novo najemno pogodbo.
Primorske novice > Turizem Svetilnik
Sreda, 3. Junij 2015
Izola für immer - Izola za vedno
V restavraciji hotela Belvedere nad Izolo pri mizi sedijo mama, oče in otroka. Monika in Thomas ter Kilian in Lorenz Mayböck. Tudi letos so se pripeljali na izolski Belvedere in enako bodo storili prihodnje leto. Ohranjajo namreč že 40 let staro družinsko tradicijo. Monikina babica je obiskovala Belvedere, njena mama je obiskovala Belvedere in sedaj ga tudi Monika. “Nam je Izola všeč,” svojo očaranost nad Izolo preprosto pojasni mlada Nemka.
Primorske novice > Turizem Izola
Ponedeljek, 1. Junij 2015
Danes se je začerla kopalna sezona
Z današnjim dnem se na morskih kopališčih začenja kopalna sezona. Da bi ta minila varno, pa je ključnega pomena samozaščitno ravnanje. Policija poziva kopalce, naj zavarujejo svoje premoženje, zdravniki pa opozarjajo zlasti na nevarnosti pretiranega sončenja in fizičnih naporov.
Slovensko-morje > Turizem Izola
Sreda, 20. Maj 2015
Na plažah le metle in čopiči
Pred letošnjo kopalno sezono upravljalci plaž ne načrtujejo večjih posegov in obnov. Še največ se v dneh pred začetkom poletja dogaja v Izoli, kjer so obnovili dostopne poti ob pasjem kopališču in na sprehajalni poti proti Svetilniku. V prihodnjih tednih pa nameravajo še odstraniti drseče betonske plošče na plaži in jih nadomestiti s prodom. Sanacija klifa nad plažo na Debelem rtiču pa bo morala počakati, da se občini Koper in Ankaran dogovorita o delitveni bilanci.
Primorske novice > Turizem Svetilnik
18. Festival slovenskega filma prinaša rekordno bero filmskih užitkov [34 slik]
Fantastična filmska doživetja 11. Kino Otoka [24 slik]
Izola je zopet postala filmsko mesto [43]
Podobe družbene kritike Uroša Weinbergerja na stenah galerije Salsaverde [40]
Izolski rokometaši ostali praznih rok [70]
Marita Narobe predstavlja lastno blagovno znamko »Marita Wrong« [50]
V Portorožu se je pričel lov na vesne [46]
Od Hangarja in Arrigonija do parka, Lonke in Bazilikijade [24]
V Arrigoniju je zadišalo po (naj)boljših letih [86]
Kino Otok v Izolo prinesel poletje in čarobnost filmske umetnosti [28]
10. izvedbo Kino Otoka je odprla družbeno kritična drama Grigris [26]
V Izoli je vse nared za 10. izvedbo filmskega festivala Kino Otok – Isola Cinema [30]
Glasbeni čas Enza Hrovatina se ni ustavil pri Faraonih [38]
Slovenski animirani film se je vrnil v Izolo [34]
Tesna, a pomembna zmaga plavih v boju za obstanek med elito [48]
Na koncertu Pihalnega orkestra Izola [80]