nov uporabnik
pozabljeno geslo
RSS Izola.infoIzola.info na TwitterjuIzola.info na Facebooku
Izola.info 
Novice Napovednik Imenik Placi Ustanove Izolani Podjetja Gostinstvo Turizem Vpis
Petek, 11. December 2015
 Najemniki neprofitnih stanovanj znani še pred novim letom
Občina Izola je zaključila z izdajo odločb prosilcem, ki so se prijavili na javni razpis za dodelitev neprofitnih stanovanj v najem in bo v kratkem objavila tudi prednostno listo. Na podlagi te bo oddanih 27 stanovanj, občina je namreč od objave razpisa do danes pridobila in uredila še tri dodatna stanovanja. Občina Izola je v maju objavila javni razpis za oddajo najmanj 24 neprofitnih stanovanj, na katerega je prispelo 285 vlog.
Slovensko-morje > Družba Izola
Petek, 11. December 2015
Kortežani še bolj “hot” kot kolegi z Unca
Kar nekaj let je med gasilci iz Kort zorela zamisel, da bi odvrgli oblačila, stopili pred fotografski objektiv in izdali koledar. Letos so se opogumili in v teh dneh je izdelek prišel iz tiskarne. Izkupiček od prodaje bodo namenili za nakup gasilske opreme ter za pomoč devetletnemu Timoteju, ki ima cerebralno paralizo, in njegovi mami.
Primorske novice > Družba PGD Korte
Petek, 11. December 2015
Milijon za Ribo bo udaril vsakega Izolana
V petih dneh mora izolska občina podjetju Riba plačati 1,07 milijona evrov, kar pomeni pet odstotkov celotnih proračunskih prihodkov. Znesek mora poravnati v enem obroku. Izolski župan Igor Kolenc zagotavlja, da občina denar ima. “Vzeli bomo povsod malo. Da to ne bo imelo finančnih posledic, pa bi bilo iluzorno pričakovati. Plačilni roki občine se bodo podaljšali, za koliko, še ne vemo,” napoveduje izolski župan Igor Kolenc.
Primorske novice > Družba Izola
Petek, 11. December 2015
Izolska finančna katastrofa
Prvi mož Izole Igor Kolenc je prepričan, da je ravnal pravilno, ko ni spoštoval pogodbe, ki jo je s podjetjem Riba sklenil njegov predhodnik Tomislav Klokočovnik (in ji dodal še aneks le nekaj dni pred koncem mandata). Pa vendar mora občina nastrgati milijon evrov in poplačati Ribo. Milijon ob 21 milijonih prihodkov, kolikor jih predvideva letošnji proračun občine, ne bi smel biti usoden, toda v primeru Izole ni tako enostavno.
Primorske novice > Družba Izola
Četrtek, 10. December 2015
Županova aroganca Izoli povzroča nepopravljivo škodo!
Po odločitvi vrhovnega sodišča, ki je potrdilo sodbo koprskega okrajnega sodišča v primeru Riba d.o.o., so se v Izoli razvnele politične strasti. Kolenc krivdo za vračilo kupnine podjetju Riba z dvoletnimi zamudnimi obrestmi prevrača na prejšnjega župana Klokočovnika. Slednji trdi, da je bil krivde v primeru prodaje zemljišč že dvakrat opran, za nastalo situacijo – v kateri utegne Izola podjetju Riba plačati še slab milijon evrov odškodnine – pa krivi aroganco sedanjega župana Kolenca.
Regional Obala > Družba Izola
Četrtek, 10. December 2015
Blaž Vončina odšel v francoski Tremblay
Naš dosedanji prvi vratar Blaž Vončina je izkoristil priložnost in danes odšel k fancoskemu prvoligašu Tremblayu. Francozi so že konec oktobra zaradi hujše poškodbe ostali brez nekdanjega čuvaja mreže Celja Aljoše Rezarja, težave z vratarji pa naj bi se v zadnjih časih še stopnjevale in tako so se odločili, da angažirajo našega Vončino.
RD Istrabenz plini > Šport RD Istrabenz Plini
Sreda, 9. December 2015
Mačkovšek iz Montpelliera v nemško bundesligo
Slovenski rokometni reprezentant Borut Mačkovšek bo kariero nadaljeval v elitnem nemškem prvenstvu v vrstah Eisenacha. Triindvajsetletni levi zunanji se je odločil za odhod iz francoskega Montpelliera in tamkajšnje slovenske kolonije. Prestop rokometaša iz Izole so potrdili na spletni strani nemškega kluba.
Primorske novice > Šport Izola
Sreda, 9. December 2015
Izolski valobran bo ostal moder
Zid na izolskem valobranu tri, ki so ga Ribari konec oktobra pobarvali v modro, bo takšen tudi ostal. Občina in Komunala, ki upravlja z njim, ga ne bosta vnovič odeli v sivo. Tako so se odločili na ljubo navijaškega društva Ribari, ki deluje že 25 let ter združuje več kot 300 članov in podpornikov. Ti so si izbrali modro, ker velja za barvo Izolanov pa tudi njihovega rokometnega društva in nogometnega kluba.
Primorske novice > Okolje Izola
Torek, 8. December 2015
Izolska kažeta na majavih tleh
Istrska kažeta, ki jo je kot turistično-informacijsko točko na Medljanu postavila izolska občina, stoji na zasebnem zemljišču Kodarinovih, ki so lastniki Turistične kmetije Medljan. Občina je z njimi sklenila 12-letno stavbno pravico, čeprav je njihovo zemljišče obremenjeno s hipotekama v višini 144.387 evrov. A to, da Kodarinovi lahko zemljišče izgubijo, se občini ne zdi sporno.
Primorske novice > Turizem Izola
Torek, 8. December 2015
V soboto proti Krki zadnjič letos doma
Po dobrem tednu težav z virusi se ponovno vračajo obvestila na spletnem mestu RD Istrabenz plini Izola. Med tem časom je članska ekipa odigrala dve tekmi – premagala je Slovenj Gradec z 28:27 in izgubila proti Ribnici z 21:27. Proti prvemu nasprotniku smo blesteli, proti drugemu so nas pokopali zgrešeni streli.
RD Istrabenz plini > Šport RD Istrabenz Plini
Ponedeljek, 7. December 2015
Agraria je Izoli vrnila košček zgodovine
V nekdanji Mercatorjevi prodajalni v Ulici Prekomorskih brigad v Izoli, ki je veljala za najstarejšo samopostrežno trgovino v Istri, so v soboto uradno odprli Agrariino delikateso, v kateri je kupcem poleg svežega sadja in zelenjave ter delikatesnih izdelkov na voljo tudi vinotoč.
Primorske novice > Družba Izola
Ponedeljek, 7. December 2015
V izoli se je s petardo poškodoval otrok
V soboto so bili policisti ob 17.17 obveščeni, da naj bi v Izoli otroci sami izdelovali in pokali petarde. Ko je nenadoma eksplodiralo, je eksplozija poškodovala 13-letnika. Odpeljali so ga v izolsko bolnico, kjer so ugotovili, da ima površinske opekline po obrazu in po hrbtni strani desne dlani. Poškodbe so mu oskrbeli in so ga zadržali na zdravljenju. Policisti so na kraju našli sled zažganega smodnika in prazen tulec petarde Cobra. Nadaljujejo z zbiranjem obvestil.
Slovensko-morje > Kronika Izola
18. Festival slovenskega filma prinaša rekordno bero filmskih užitkov [34 slik]
Fantastična filmska doživetja 11. Kino Otoka [24 slik]
Izola je zopet postala filmsko mesto [43]
Podobe družbene kritike Uroša Weinbergerja na stenah galerije Salsaverde [40]
Izolski rokometaši ostali praznih rok [70]
Marita Narobe predstavlja lastno blagovno znamko »Marita Wrong« [50]
V Portorožu se je pričel lov na vesne [46]
Od Hangarja in Arrigonija do parka, Lonke in Bazilikijade [24]
V Arrigoniju je zadišalo po (naj)boljših letih [86]
Kino Otok v Izolo prinesel poletje in čarobnost filmske umetnosti [28]
10. izvedbo Kino Otoka je odprla družbeno kritična drama Grigris [26]
V Izoli je vse nared za 10. izvedbo filmskega festivala Kino Otok – Isola Cinema [30]
Glasbeni čas Enza Hrovatina se ni ustavil pri Faraonih [38]
Slovenski animirani film se je vrnil v Izolo [34]
Tesna, a pomembna zmaga plavih v boju za obstanek med elito [48]
Na koncertu Pihalnega orkestra Izola [80]