nov uporabnik
pozabljeno geslo
RSS Izola.infoIzola.info na TwitterjuIzola.info na Facebooku
Izola.info 
Novice Napovednik Imenik Placi Ustanove Izolani Podjetja Gostinstvo Turizem Vpis
Ponedeljek, 21. Maj 2012
V Ljubljanski ulici je zopet zadišalo po zeliščih in začimbah
Ljubljanska ulica je v zadnjem obdobju, predvsem po zaslugi tamkajšnjih aktivistov, postala tista ulica v starem mestnem jedru, ki naključnim sprehajalcem in obiskovalcem Izole poleg številnih umetniških ateljejev ponuja tudi pestro družabno dogajanje. Poleg tega pa se spomladi spremeni v krasen mestni vrt, na katerem se bohotijo številna zelišča in začimbe, ki jim v zadnjih letih ob koncu sezone posvetijo celo svoj mali praznik – Bazilikijado.
Izola.info > Družba > Fotoreportaža Ljubljanska
Ponedeljek, 21. Maj 2012
Prihaja 8. filmski festival Kino Otok – Izola Cinema 2012
V petek so organizatorji mednarodnega filmskega festivala Kino Otok – Izola Cinema 2012 na novinarski konferenci predstavili letošnjo edicijo festivala, ki bo tokrat potekal predvsem v znamenju sodelovanj in povezovanj s sorodnimi »filmskimi otoki« v naši bližnji in daljni okolici. Festival se bo odvijal od srede, 30. maja do nedelje, 3. junija na uveljavljenih in preizkušenih izolskih lokacijah, tudi letos pa so organizatorji v Izolo privabili kopico zanimivih gostov iz filmskega sveta.
Izola.info > Kultura > Fotoreportaža Izola
Četrtek, 17. Maj 2012
Ethnoinsula postregla s fantastičnim koncertom Trans Europe Tria
V torek je v izolski Manziolijevi palači na tretjem koncertu iz programa letošnje Ethnoinsule nastopil Trans Europe Trio. Skupina, ki jo sestavljajo glasbeniki treh različnih generacij in treh različnih pogledov in načinov muziciranja, je navdušila prisotne obiskovalce, ki so imeli priložnost videti in slišati pravi mali skriti biser odlične jazzovske interpretacije.
Izola.info > Kultura > Fotoreportaža Manziolijeva palača | CAN Izola
Sreda, 16. Maj 2012
Hangar Sprinfest zadonel v sozvočju metalcev Almost Rage
Pred poslednjim dejanjem spomladanske sezone so v izolskem Hangarju, v okviru Hangar Springfesta 2012 v soboto gostili obalno trash-metal zasedbo Almost Rage, ki smo jo v v njenih preteklih preoblekah nekajkrat imeli priložnost videti v živo tudi v že pokojnem izolskem koncertnem hramu - Shoto Klubu.
Izola.info > Družba > Fotoreportaža Hangar
Sreda, 16. Maj 2012
Spominjamo se Borisa Benčiča
Prav te dni mineva deset let od prezgodnje smrti izolskega umetnika Borisa Benčiča (1957-2002). V spomin na ustvarjalca, ki so mu bila blizu različna področja umetniškega ustvarjanja, so v izolski galeriji Insula v petek pripravili razstavo fotografij, video-projekcijo in glasbeni program z naslovom »Vezni člen«.
Izola.info > Kultura > Fotoreportaža Galerija Insula
Torek, 15. Maj 2012
Izolski mladi rokometaši tokrat zasenčili svoje vzornike
Rokometaši RD Istrabenz plini so svoj največji cilj sezone - obstanek v ligi dosegli že v prejšnjem kolu, sobotna tekma proti ekipi iz Ormoža pa je veljala za neposreden dvoboj za osvojitev končnega 9. mesta. Največja pozornost in najbolj bučen aplavz je pred sobotno tekmo pripadel izolskim mlajšim dečkom B, ki so pretekli vikend na zaključnem turnirju v Novem mestu, po dolgih letih, s 3. mestom zopet oplemenitili vitrine izolskega rokometnega kluba z odličjem na državnem nivoju.
Izola.info > Šport > Fotoreportaža RD Istrabenz Plini
Ponedeljek, 14. Maj 2012
Kakšna bo Izola v naslednjih desetletjih?
V torek, 15. maja 2012 poteče rok za vložitev pobud za Občinski prostorski načrt (OPN) Občine Izola. V zadnjem času je bila v javnosti največ govora o načrtu za urejanje področja Rikorva, predvsem zaradi peticije »Pobuda o umestitvi ŠRP Rikorvo v OPN Občine Izola«. V četrtek je v Ljubljanski ulici v organizaciji Društva Izolani potekala javna predstavitev stališč do osnutka OPN, kjer so zbrani govorniki predstavili svoj pogled na bodočo, pa tudi preteklo urejanje prostora v izolski občini.
Izola.info > Družba > Fotoreportaža Izola
Sreda, 9. Maj 2012
Izola Art predstavlja galerije in ateljeje starega mestnega jedra
Od konca aprila lahko sprehajalci na izolski Lonki na razstavljenih informativnih panojih najdejo informacije o umetniških galerijah in ateljejih, ki se nahajajo v izolskem starem mestnem jedru. Postavljena razstava nosi naslov Izola Art »Izola z umetnostjo v duši«, njeno izvedbo pa je omogočila Občina Izola.
Izola.info > Turizem > Fotoreportaža Lonka
Sobota, 5. Maj 2012
Vasilij Žbogar: Moj cilj je jasen vsem
83 dni pred pričetkom letošnjih olimpijskih iger v Londonu, si je izolski olimpijec Vasilij Žbogar med krajšim postankom v svoji Izoli, vzel tudi nekaj časa za druženje s prijatelji, navijači in pokrovitelji. Vasilijev cilj pred prihajajočimi OI je seveda vsakomur jasen, rezultati iz letošnjih velikih tekmovanj pa pričajo, da so Vasilijeva najvišja pričakovanja ob odlični pripravljenosti, želji in izkušnjah še kako utemeljena. Črno piko v pripravah na četrte OI predstavlja le mačehovski odnos na JZS.
Izola.info > Šport > Fotoreportaža Vasilij Žbogar
Petek, 4. Maj 2012
Hangar Springfest so obiskali Oni
V sklopu spomladanskega koncertnega dogajanja so v izolskem lokalu Hangar med prvomajskimi prazniki nastopili zimzeleni glasbeniki, združeni v zasedbi Oni. Čeprav imajo za seboj malo morje uspešnic iz preteklih zasedb, praviloma ne igrajo lastnih skladb, temveč skupaj s publiko preprosto uživajo v preigravanju svetovne blues-rock zapuščine.
Izola.info > Družba > Fotoreportaža Hangar
Sreda, 2. Maj 2012
Izolski rokometaši do ključne zmage za obstanek med elito
S sobotno zmago proti ekipi iz Šmartnega pri Litiji so rokometaši RD Istrabenz plini naredili pomemben korak proti ohranitvi prvoligaškega statusa. V verjetno najpomembnejši tekmi letošnje sezone so Izolani vseskozi gospodarili na igrišču in se z najvišjo letošnjo zmago na najlepši možni način oddolžili številnim navijačem, ki so tudi tokrat dodobra napolnili športno dvorano v Kraški.
Izola.info > Šport > Fotoreportaža RD Istrabenz Plini
Ponedeljek, 30. April 2012
Dan upora proti okupatorju v Ljubljanski ulici
Uradna občinska proslava ob Dnevu upora proti okupatorju je v Izoli potekala že na predvečer praznika, v petek dopoldne pa so aktivisti iz Ljubljanske ulice pripravili še ulično obeleženje praznika. Kot je v teh krajih že v navadi, tudi tokrat v Ljubljanski ulici pri špini ni manjkalo dobrega razpoloženja, glasbe in omamnih vonjav iz kotla, odlično pa so se zabavala tudi dekleta pevskega zbora Kombinat, ki so ob tokratnem obisku slovenske obale praznovala svojo četrto obletnico delovanja.
Izola.info > Družba > Fotoreportaža Ljubljanska
18. Festival slovenskega filma prinaša rekordno bero filmskih užitkov [34 slik]
Fantastična filmska doživetja 11. Kino Otoka [24 slik]
Izola je zopet postala filmsko mesto [43]
Podobe družbene kritike Uroša Weinbergerja na stenah galerije Salsaverde [40]
Izolski rokometaši ostali praznih rok [70]
Marita Narobe predstavlja lastno blagovno znamko »Marita Wrong« [50]
V Portorožu se je pričel lov na vesne [46]
Od Hangarja in Arrigonija do parka, Lonke in Bazilikijade [24]
V Arrigoniju je zadišalo po (naj)boljših letih [86]
Kino Otok v Izolo prinesel poletje in čarobnost filmske umetnosti [28]
10. izvedbo Kino Otoka je odprla družbeno kritična drama Grigris [26]
V Izoli je vse nared za 10. izvedbo filmskega festivala Kino Otok – Isola Cinema [30]
Glasbeni čas Enza Hrovatina se ni ustavil pri Faraonih [38]
Slovenski animirani film se je vrnil v Izolo [34]
Tesna, a pomembna zmaga plavih v boju za obstanek med elito [48]
Na koncertu Pihalnega orkestra Izola [80]