nov uporabnik
pozabljeno geslo
RSS Izola.infoIzola.info na TwitterjuIzola.info na Facebooku
Izola.info 
Novice Napovednik Imenik Placi Ustanove Izolani Podjetja Gostinstvo Turizem Vpis
Petek, 18. December 2015
Gasparini spet odličen
Tokratna sreda v evropskih pokalih je bila delovna za štiri primorske odbojkarje. Na tujem je s 14 točkami spet blestel Mitja Gasparini, doma pa so se napredovanja v osmino finala pokala Challenge veselili Kamničani.
Primorske novice > Šport Izola
Petek, 18. December 2015
Sprejet nov rebalans in Odlok o koncesiji za prenovo in urejanje javne razsvetljave
Na 8. redni seji Občinskega sveta Občine Izola so svetniki sprejeli nov Odlok o rebalansu proračuna Občine Izola za leto 2015 in Odlok o koncesiji za prenovo in urejanje javne razsvetljave. Sprejet je bil nov predlog Odloka rebalansa proračuna Občine Izola za leto 2015 kjer sta bistveni spremembi pridobitev valobrana 3 in zadolžitev zaradi povračila kupnine in obresti v višini 1,07 mio evrov podjetju Riba, d.o.o. glede na odločbo sodišča.
Slovensko-morje > Družba Občina Izola
Četrtek, 17. December 2015
Izolsko urgenco bodo odprli šele februarja
Na torkovem sestanku ministrstva za zdravje in vodstvo Splošne bolnišnice Izola (SBI) so sprejeli odločitev, da bo urgentni center Izola svoja vrata odprl konec februarja 2016. Kot so danes pojasnili iz SBI, je bil namreč vložen zahtevek za revizijo, zato je prišlo do manjšega terminskega zamika pri dobavi pohištvene opreme.
Regional Obala > Zdravstvo Splošna bolnišnica
Četrtek, 17. December 2015
Zaradi Ribe drugi rebalans izolskega proračuna
Do včeraj bi morala izolska občina podjetju Riba plačati 1,070 milijona evrov. A tega ni naredila, ker mora občinski svet najprej sprejeti rebalans letošnjega proračuna. V njem bodo predvideli novo zadolžitev, čeprav je bil župan Igor Kolenc še pred enim tednom prepričan, da to ne bo potrebno.
Primorske novice > Družba Občina Izola
Četrtek, 17. December 2015
Kdor je nadomestilo že plačal, naj gre na davčni urad
Finančni uradi vnovič pošiljajo položnice za plačilo nadomestila za uporabo stavbnega zemljišča za letošnje leto - tokrat tistim, ki teh obveznosti doslej še niso poravnali. Koprski finančni urad jih je prav v teh dneh naslovil na izolske, koprske, piranske in komenske občane. Nekaj Izolanov pa pravi, da so jim znova poslali položnice, čeprav so nadomestilo že plačali.
Primorske novice > Družba Izola
Četrtek, 17. December 2015
Ni ukrepal takrat, ko bi lahko vsaj zmanjšal škodo
Izolski občinski svet je s 14 glasovi za in osmimi proti potrdil predlog rebalansa proračuna za leto 2015, ki je bil potreben zaradi dober milijon evrov težke pravnomočno izgubljene tožbe proti podjetju Riba. Rok za plačilo je sicer potekel, vendar se je občina dogovorila, da Riba do konca januarja ne bo vložila izvršbe za plačilo tega zneska.
Regional Obala > Družba Izola
Sreda, 16. December 2015
Istrski župani za odstranitev žične ograje
Župani slovenskega in hrvaškega dela Istre so po današnjem sestanku na mejnem prehodu Dragonja soglasno zahtevali odstranitev žične ograje, obenem pa so pooblastili župana Istrske županije Valterja Flega, da se o tem pogovori s slovenskim premierom Mirom Cerarjem. S tem, da so pooblastili Flega, so želeli pokazati, da je Istra samo ena.
Regional Obala > Družba Izola
Sreda, 16. December 2015
Posebne akcije za posebne priložnosti
Izolska ambasada arhitekture in elektronske glasbe letos praznuje 20. rojstni dan. Ob tej priložnosti bo Ambasada Gavioli tudi odprla svoja vrata, petkov večer pa bodo proslavili kot se za tako obletnico spodobi. Z nastopi priznanih imen iz sveta elektronske glasbe, med njimi največjim slovenskim didžejem, DJ-jem Umekom.
Regional Obala > Družba Ambasada Gavioli
Sreda, 16. December 2015
VDC si ogleduje nekdanjo trgovino v Livadah
V javnem socialnovarstvenem zavodu VDC Koper, kjer imajo sedem enot in eno stanovanjsko skupnost, nameravajo združiti izolsko in portoroško enoto. V teh kriznih časih bi s tem lahko nekoliko privarčevali. Toda najprej morajo najti primeren prostor; ogledujejo si nekdanjo Mercatorjevo trgovino v Livadah.
Primorske novice > Družba Izola
Torek, 15. December 2015
Obalna cesta, največja pridobitev Izole v zadnjem letu
Izolski župan Igor Kolenc še kar zagotavlja, da se bo po izteku tega mandata umaknil, češ da bi županovanje morali tudi pri nas omejiti na dva zaporedna mandata - tako kot v Italiji. “Ko delo postane rutina, ni dobro,” utemeljuje. Za največji dosežek po lanskih volitvah šteje pridobitev obalne ceste. Odnos s koalicijo in delom opozicije ocenjuje kot konstruktiven, vendar mu v opoziciji očitajo, da ni pripravljen sprejemati kompromisov in da zapravlja preveč denarja.
Primorske novice > Družba Igor Kolenc
Nedelja, 13. December 2015
Proti Krki izgubili v končnici
Do 50. minute, ko je bil rezultat 19:20, smo bili Krki povsem enakovredni. Potem pa smo zapravili nekaj žog v napadu in gostje so ekspresno hitro ušli na neulovljivo prednost. Lahko nam je žal, predvsem zaradi truda, ki so ga fantje dotlej vložili v tekmo. Gostje so po tekmi pohvalili športno igro Istrabenz plinov Izole in predvsem najboljšo publiko v državi.
RD Istrabenz plini > Šport RD Istrabenz Plini
Petek, 11. December 2015
Sodobni nakit v Miljah in Izoli
Ob 17.30 bodo v Muzeju sodobnih umetnosti in v Občinski umetniški galeriji v Miljah odprli četrti mednarodni natečaj FiloRosso, posvečen sodobnemu nakitu. Dogodek se nato z organiziranim prevozom seli na slovensko stran, v Izolo, kjer bo odprtje razstave ob 19.30 v mestni palači na Verdijevi ulici in v galeriji Drat.
Primorske novice > Družba Izola
18. Festival slovenskega filma prinaša rekordno bero filmskih užitkov [34 slik]
Fantastična filmska doživetja 11. Kino Otoka [24 slik]
Izola je zopet postala filmsko mesto [43]
Podobe družbene kritike Uroša Weinbergerja na stenah galerije Salsaverde [40]
Izolski rokometaši ostali praznih rok [70]
Marita Narobe predstavlja lastno blagovno znamko »Marita Wrong« [50]
V Portorožu se je pričel lov na vesne [46]
Od Hangarja in Arrigonija do parka, Lonke in Bazilikijade [24]
V Arrigoniju je zadišalo po (naj)boljših letih [86]
Kino Otok v Izolo prinesel poletje in čarobnost filmske umetnosti [28]
10. izvedbo Kino Otoka je odprla družbeno kritična drama Grigris [26]
V Izoli je vse nared za 10. izvedbo filmskega festivala Kino Otok – Isola Cinema [30]
Glasbeni čas Enza Hrovatina se ni ustavil pri Faraonih [38]
Slovenski animirani film se je vrnil v Izolo [34]
Tesna, a pomembna zmaga plavih v boju za obstanek med elito [48]
Na koncertu Pihalnega orkestra Izola [80]