nov uporabnik
pozabljeno geslo
RSS Izola.infoIzola.info na TwitterjuIzola.info na Facebooku
Izola.info 
Novice Napovednik Imenik Placi Ustanove Izolani Podjetja Gostinstvo Turizem Vpis
Ponedeljek, 4. Junij 2012
Zaživela je sobotna tržnica z domačimi kmetijskimi izdelki
V soboto dopoldne je na stojnicah v Drevoredu prvega maja zaživela tržnica z domačimi kmetijskimi izdelki, na kateri bodo pridelovalci vsako soboto kupcem ponujali lokalno pridelano sadje in zelenjavo. Prednost domače tržnice predstavlja princip »videno – kupljeno«, ki onemogoča morebitne zlorabe, ki so pogosto prisotne pri nabavi kmetijskih pridelkov po naročilu.
Izola.info > Družba > Fotoreportaža Drevored 1. maja
Ponedeljek, 4. Junij 2012
Pester festivalski vikend
Tudi na letošnjem Kino Otoku je Izola gostila številne zanimive in pomembne goste. V petek je poleg pevke Urne Chahar–Tugchi, največ pozornosti prav gotovo pritegnil Rade Šerbedžija, ki je skupaj z Mileno Dravić in Snežano Nikšić ob projekciji filma Sedmina pospremil tudi predstavitev monografije o slovenskem režiserju Matjažu Klopčiču. Šerbedžijo so naslednji večer gledalci na Manziolijevem trgu videli še v vlogi šarmantnega ribiča – pesnika v večernem filmu Ime mi je Li.
Izola.info > Družba > Fotoreportaža Izola
Petek, 1. Junij 2012
Na Manziolijev trg se nocoj vrača Urna
Nocoj se bo v letnem kinu Manzioli ob 21. uri odvrtel film Pesem dveh konjev, režiserke Byambasuren Davaa. V filmu glavno vlogo odigra mednarodno priznana pevka Urna Chahar–Tugchi, ki pa Izolo že dobro pozna. Leta 2000 je namreč nastopila na Mediteran Festivalu, zato ne čudi, da je filmski boter nocojšnjega filma dolgoletni organizator Mediteran Festivala, novinar in glasbenik Drago Mislej – Mef.
Izola.info > Družba > Fotoreportaža Izola
Petek, 1. Junij 2012
Wejn & The Genzis zaokrožili letošnji Hangar Springfest
S koncertom izolske zasedbe Wejn & The Genzis so v izolskem lokalu Hangar preteklo soboto uspešno zaključili letošnji niz spomladanskih prireditev Hangar Springfest 2012. V petih večerih od konca meseca marca se je na »hangarskem odru« predstavilo pet lokalnih skupin, njihove nastope pa je vselej spremljalo zavidljivo število obiskovalcev.
Izola.info > Družba > Fotoreportaža Hangar
Četrtek, 31. Maj 2012
Izolani pomagamo mladi družini z žalostno zgodbo
V nedeljo, 27. maja je v izolskem Arrigoniju potekala humanitarna prireditev »Svet smo ljudje«, na pobudo Društva prijateljev mladine Izola, v sodelovanju z društvom Dream iz Ljubljane. Izkupiček humanitarne prireditvev okviru akcije »Izolani pomagamo« je bil namenjen mamici samohranilki iz Izole, ki ji grozi deložacija, na prireditvi pa so sodelovali številni umetniki iz cele Slovenije, ki so se z veseljem odzvali povabilu.
Izola.info > Družba > Fotoreportaža DPM Izola | Arrigoni
Četrtek, 31. Maj 2012
»Preprosto življenje« zaznamovalo uvod v 8. filmski festival Kino Otok – Isola Cinema
Včeraj zvečer se je s projekcijo filma Preprosto življenje tudi uradno začel 8. mednarodni filmski festival Kino Otok – Isola Cinema 2012. Na otvoritvi je direktorica festivala Lorena Pavlič predstavila goste in festivalsko ekipo, v imenu glavnega finančnega podpornika – Občine Izola pa je obiskovalce nagovoril izolski župan. S svojimi mislimi je k ogledu uvodnega filma obiskovalce popeljala prva letošnja filmska botra Nataša Benčič.
Izola.info > Družba > Fotoreportaža Manziolijev trg | Kino Odeon | Svetilnik
Sreda, 30. Maj 2012
Izolski rokometaši so v prvoligaški sezoni spisali lepo zgodbo
V soboto so rokometaši izolskega RD Istrabenz plini sklenili prvoligaško sezono, ki bo izolskim športnim navdušencem prav gotovo ostala v lepem spominu. Kljub temu, da so jih mnogi »poznavalci« slovenskega rokometa pred sezono malodane odpisali, so Izolani dobršen del sezone veljali za največje presenečenje 1. slovenske NLB Leasing lige.
Izola.info > Šport > Fotoreportaža RD Istrabenz Plini | Športna dvorana
Sreda, 30. Maj 2012
Letošnji Kino Otok je zavrtel svoj prvi filmski kolut
S torkovo večerno projekcijo za Izolane je odprla filmska vrata letošnja, že osma edicija mednarodnega filmskega festivala Kino Otok – Isola Cinema. Festival bo potekal od srede, 30. maja do nedelje, 3. junija, ob številnih filmskih naslovih pa bo Izola v naslednjih dneh postala destinacija številnih ljubiteljev filmske umetnosti.
Izola.info > Družba > Fotoreportaža Izola
Torek, 29. Maj 2012
Mladostni dan v Arrigoniju za pravšnjo mišelo dogajanja
Med množico prireditev, ki so v Izoli potekale pretekli konec tedna, se je datumskem obdobju primerno, vendarle našlo tudi nekaj za mlade. V izolskem Klubu študentov in dijakov so v Arrigoniju pripravili celodnevno prireditev »Mladostni dan«, ki je čez dan ponujala pestro paleto različnih aktivnosti, zvečer pa so ob koncertih nastopajočih prišli na svoj račun tudi ostali, ki so čez dan zgolj počivali.
Izola.info > Družba > Fotoreportaža KIŠD | Arrigoni
Ponedeljek, 28. Maj 2012
Tito je v Izoli tudi letos prejel štafeto mladosti
Tito ob Dnevu mladosti v Izoli še zmeraj živi. Dokaz da je temu tako, smo prejeli v petek, ko je na Manziolijevem trgu potekala šesta zaporedna počastitev Dneva mladosti, praznika iz rajnke Jugoslavije, ki ga Slovenija po razglasitvi samostojnosti ni podedovala. Še več, letos so se na Ministrstvu za kulturo in šport z okrožnico odzvali na domnevne napovedi Sindikata vzgoje in izobraževanja (SVIZ), ki je bojda pripravljal letni zbor članov, katerega naj bi krasila Titova štafeta mladosti, kot spomin na »dobre stare čase«.
Izola.info > Družba > Fotoreportaža KD Tito | Manziolijev trg
Ponedeljek, 28. Maj 2012
Tudi uradno se je začela turistična sezona
V soboto je bilo v Izoli dogajanje nenavadno pestro, saj so si prireditve vrstile ena za drugo. Od tradicionalne Bireriade na Šaredu in zadnje tekme rokometašev v tej sezoni, do proslave Društva invalidov, aktivnostih za mlade ob Mladostnem dnevu v Arrigoniju, pa vse do koncertov v Manziolijevi palači in Hangarju. Ob vsem tem je na Lonki potekal festival Bepifest, ki je naznanil začetek turistične sezone.
Izola.info > Turizem > Fotoreportaža Izola
Torek, 22. Maj 2012
V soboto so v Izoli najbolj veselo proslavljali Irančani
Nekaj ur pred sobotnim finalom lige prvakov v nogometu v Münchnu, se je tudi v Izoli odvijala finalna tekma, ki ni bila nič manj napeta in razburljiva kot večerna tekma med Chelseajem in Bayernom. V Izoli je namreč potekal 8. mednarodni golbal turnir slepih in slabovidnih športnikov, na katerem se je za zmago borilo sedem ekip iz štirih kontinentov. V finalu je Iran v tesni tekmi premagal Švede, Slovenci pa so osvojili 4. mesto.
Izola.info > Šport > Fotoreportaža Izola
18. Festival slovenskega filma prinaša rekordno bero filmskih užitkov [34 slik]
Fantastična filmska doživetja 11. Kino Otoka [24 slik]
Izola je zopet postala filmsko mesto [43]
Podobe družbene kritike Uroša Weinbergerja na stenah galerije Salsaverde [40]
Izolski rokometaši ostali praznih rok [70]
Marita Narobe predstavlja lastno blagovno znamko »Marita Wrong« [50]
V Portorožu se je pričel lov na vesne [46]
Od Hangarja in Arrigonija do parka, Lonke in Bazilikijade [24]
V Arrigoniju je zadišalo po (naj)boljših letih [86]
Kino Otok v Izolo prinesel poletje in čarobnost filmske umetnosti [28]
10. izvedbo Kino Otoka je odprla družbeno kritična drama Grigris [26]
V Izoli je vse nared za 10. izvedbo filmskega festivala Kino Otok – Isola Cinema [30]
Glasbeni čas Enza Hrovatina se ni ustavil pri Faraonih [38]
Slovenski animirani film se je vrnil v Izolo [34]
Tesna, a pomembna zmaga plavih v boju za obstanek med elito [48]
Na koncertu Pihalnega orkestra Izola [80]