nov uporabnik
pozabljeno geslo
RSS Izola.infoIzola.info na TwitterjuIzola.info na Facebooku
Izola.info 
Novice Napovednik Imenik Placi Ustanove Izolani Podjetja Gostinstvo Turizem Vpis
Torek, 5. Januar 2016
Uspešno turistično leto v Izoli
V letu 2015 je bilo realiziranih preko 320000 nočitev, kar predstavlja 4 % rast v primerjavi s preteklim letom. Skupno so z 60 % prevladovali domači gostje. Med tujimi gosti je bilo največ avstrijskih državljanov, sledili so jim nemški, italijanski in belgijski gosti. Zabeležili smo pomemben porast nočitev na češkem, poljskem in skandinavskem tržišču. To so tudi države, ki bodo za nas v bližnji prihodnosti zagotovo predstavljale vedno pomembnejša tržišča.
Slovensko-morje > Turizem Izola
Ponedeljek, 4. Januar 2016
Prvi novorojenček v Istri je Rei
Tudi v izolski porodnišnici so dočakali prvega letošnjega novorojenčka. Ime mu je Rei, rodil pa se je včeraj, 3. januarja 2016, okoli 4. ure. Novorojenčka Reia in njegovo mamico, ki prihaja iz izolske občine, so danes obiskali izolski župan Igor Kolenc, piranski župan Peter Bossman, ankaranski župan Gregor Strmčnik in koprski podžupan Peter Bolčič.
Primorske novice > Družba Splošna bolnišnica
Ponedeljek, 4. Januar 2016
Istrski odpadki potujejo po vsej državi in še dlje
V vseh štirih istrskih občinah ustvarijo gospodinjstva približno 36.500 ton odpadkov na leto. Dobrih 16.000 ton jih zberejo po ločenih frakcijah, preostalih 20.000 ton ostankov pa komunalna podjetja razvozijo po vsej državi. Najdlje, vse do Gradca v Avstriji, se peljejo odpadki iz Izole. Letos pa se obeta nekaj sprememb.
Primorske novice > Okolje Izola
Četrtek, 31. December 2015
Od Wajdušne do Talina (foto)
V Izoli, mestu mnogih izjemnih športnikov, so se v torek zvečer zbrali vsi tisti športniki, trenerji in športni delavci z obeh strani meje, ki so v iztekajočem se letu na Primorskem pustili najgloblji pečat. Prireditev je minila v sproščenem vzdušju, kar se ob koncu leta tudi spodobi, sploh ker je bila primorska športna bera letos res bogata.
Primorske novice > Šport Izola
Torek, 29. December 2015
Namesto nakupa voščilnic letos darujejo živalim
V Javnem podjetju Komunala Izola so konec leta tako kot lani sklenili z dobrodelnostjo. Tokrat so namesto nakupa novoletnih voščilnic za poslovne partnerje sredstva v višini 500 evrov donirali Društvu za dobrobit živali Izola, ki jih bo v celoti porabilo za reševanje zavrženih živali.
Regional Obala > Družba Komunala Izola
Ponedeljek, 28. December 2015
Občina Izola pridobila podporno točko programa ADRION
Občina Izola je uradno postala projektni partner v strateškem projektu podporne točke EUSAIR (Strategije EU za Jadransko-jonsko regijo) »Facility point« v okviru transnacionalnega programa ADRION. Jadransko-jonska regija, v kateri živi več kot 70 milijonov ljudi, združuje območje, ki ga prvenstveno določata jadranski in jonski morski bazen. Sestavlja jo osem držav: štiri države članice EU (Hrvaška, Grčija, Italija in Slovenija) ter štiri države, ki niso članice EU (Albanija, Bosna in Hercegovina, Črna gora in Srbija).
Slovensko-morje > Družba Izola
Četrtek, 24. December 2015
V nov dom najmanj 53 občanov Občine Izola
Občina Izola je danes v uradnih objavah in na spletni strani objavila prednostno listo prosilcev, ki izpolnjujejo razpisne pogoje za najem neprofitnega stanovanja. Novim najemnikom bo dodeljenih 27 neprofitnih stanovanj, ki so skupaj vredna približno 2,5 mio evrov. Uradna podelitev ključev novim najemnikom se bo odvila v januarju 2016.
Slovensko-morje > Družba Izola
Petek, 18. December 2015
Gianni Gavioli: Imel sem popolno svobodo
Praznovanja 20. rojstnega dneva kultnega izolskega kluba Ambasada Gavioli, ki so ga organizatorji danes popoldne začeli z dnevom odprtih vrat in ga bodo nadaljevali z žurom do zgodnjih jutranjih ur z glavno zvezdo večera Umka, se je udeležil tudi njen stvaritelj, arhitekt Gianni Gavioli, po katerem je klub tudi dobil ime. “Še danes, po tolikih letih, ko vstopim v ta prostor me prevzamejo številna čustva,” je dejal svetovno znani arhitekt, ki je med drugim zakrivil vrsto arhitekturnih podob različnih klubov po svetu, največ pa v rodni Italiji.
Primorske novice > Družba Ambasada Gavioli
Petek, 18. December 2015
Agatha Ruiz de la Prada v Izoli
Minuli konec tedna so v Miljah in v Izoli odprli 4. bienale sodobnega nakita Filo rosso. Izola se je tako po zaslugi galerije Drat že drugič povezala z Miljami in s projektom, ki je v obe mesti pripeljal 80 avtorjev z vsega sveta. V žiriji je bila tudi znana španska modna oblikovalka Agatha Ruiz de la Prada, ki je bila hkrati botra te prireditve. Ugledna gostja je bila prvič v Sloveniji, nad sprejemom in še posebej nad mladimi glasbeniki, ki so nastopili v palači Besenghi, pa čisto očarana.
Primorske novice > Družba Izola
Petek, 18. December 2015
Jutri nastop Pihalnega orkestra Izola
Tudi letošnji Dan samostojnosti bodo v Izoli počastili z nastopom Pihalnega orkestra Izola, jutri ob 19. uri v športni dvorani Livade. Vstop bo prost. Na tokratnem nastopu pa jih ne bo pospremil šolski pihalni orkester glasbene šole, ker bodo počastili tudi svojo 140. obletnico, ki jim je poleti prinesla občinsko nagrado.
Primorske novice > Kultura Pihalni Orkester
Petek, 18. December 2015
Za Timoteja so le v enem tednu zbrali 3620 evrov
Caprisov mesec dobrodelnosti, v katerem na različne načine zbiramo denar za Ano Jurčić in njenega Timoteja, se počasi izteka. V tem tednu je dobrodelnost doživela vrhunec – zbrali so kar 3620 evrov. V četrtek, 17. decembra, smo na stand-up večeru v Hangar Baru Izola, na katerem je nastopil Boris Kobal, zapel pa zbor Tamariska, kot je povedal sam Kobal, »poskrbeli za to, na kar država pozabi« – na pomoč tistim, ki jo krvavo potrebujejo.
Slovensko-morje > Družba Hangar
Petek, 18. December 2015
Ambasada je upehana, a še pleše
Ura je že odbila polnoč. Industrijsko cesto na obeh robovih cestišča prekrivajo kolone avtomobilov, prispelih z vseh koncev Slovenije ter iz sosednjih držav. Trume ekstravagantno oblečenih in naličenih mladenk in mladeničev romajo v svojo zabaviščno meko. Takšni prizori so bili konec devetdesetih in v minulem desetletju v Izoli ob koncu tedna nekaj povsem običajnega.
Primorske novice > Družba Ambasada Gavioli
18. Festival slovenskega filma prinaša rekordno bero filmskih užitkov [34 slik]
Fantastična filmska doživetja 11. Kino Otoka [24 slik]
Izola je zopet postala filmsko mesto [43]
Podobe družbene kritike Uroša Weinbergerja na stenah galerije Salsaverde [40]
Izolski rokometaši ostali praznih rok [70]
Marita Narobe predstavlja lastno blagovno znamko »Marita Wrong« [50]
V Portorožu se je pričel lov na vesne [46]
Od Hangarja in Arrigonija do parka, Lonke in Bazilikijade [24]
V Arrigoniju je zadišalo po (naj)boljših letih [86]
Kino Otok v Izolo prinesel poletje in čarobnost filmske umetnosti [28]
10. izvedbo Kino Otoka je odprla družbeno kritična drama Grigris [26]
V Izoli je vse nared za 10. izvedbo filmskega festivala Kino Otok – Isola Cinema [30]
Glasbeni čas Enza Hrovatina se ni ustavil pri Faraonih [38]
Slovenski animirani film se je vrnil v Izolo [34]
Tesna, a pomembna zmaga plavih v boju za obstanek med elito [48]
Na koncertu Pihalnega orkestra Izola [80]