nov uporabnik
pozabljeno geslo
RSS Izola.infoIzola.info na TwitterjuIzola.info na Facebooku
Izola.info 
Novice Napovednik Imenik Placi Ustanove Izolani Podjetja Gostinstvo Turizem Vpis
Sreda, 16. Februar 2011
Veselko ostaja predsednik Jadralne zveze Slovenije
Jadralne zveze Slovenije je na izredni skupščini izrazila zaupanje svojemu izvršnemu odboru na čelu s predsednikom Gregorjem Veselkom, tako da ta ostaja na svoji funkciji. Izredna skupščina je razveljavila vse sklepe z zadnje redne skupščine, ki je bila 17. decembra 2010 v Kopru, ko so člani izvršnega odbora in Veselko podali svoj odstop.
Primorska.info > Šport Izola
Torek, 15. Februar 2011
Kickboxing: Lamut in Hudales osvojila prvi mesti
V 1. kolu državnega prvenstva v kickboxingu sta Lamut in Hudales osvojila pričakovani prvi mesti, s svojim nastopom pa je tokrat presenetil Zajc.
Primorska.info > Šport Jaka Hudales | KIT
Torek, 15. Februar 2011
Še do četrtka čas za prijave na pustno povorko
V okviru že tretjega Istrskega karnevala bodo poleg bogatega kulturnega in zabavnega programa tudi letos organizirali dve pustni povorki, 3. Istrsko in 2. portoroško pustno povorko, za kateri prijave zbirajo do četrtka, 17. februarja, so sporočili iz koprske občine.
Primorska.info > Družba Izola
Ponedeljek, 14. Februar 2011
Varne točke odslej tudi v Izoli
Tudi občina Izola se vključuje v projekt Varnih točk, ki jih od leta 2003 izvaja Unicef Slovenija. Z Varnimi točkami se vzpostavljajo varni prostori, kamor se otroci lahko zatečejo v primeru stiske. Ciljna skupina so otroci in mladostniki med petim in 18. letom, ki zaradi različnih pritiskov potrebujejo pomoč in varno zatočišče.
Primorska.info > Družba Izola
Torek, 8. Februar 2011
Ekipa Radia Capris priskočila na pomoč družini iz Izole
Ekipa Radia Capris je pretekli teden organizirala dobrodelno akcijo, v kateri so zbirali sredstva za družino iz Izole, ki je v prometni nesreči izgubila očeta. Mati Nafije je tako ostala sama s tremi otroki, ki ne poznajo izobilja, da bi bila nesreča še večja, pa je najmlajši otrok fant s posebnimi potrebami.
Primorska.info > Družba Izola
Petek, 4. Februar 2011
Izola gostila prek sto gospodarstvenikov
Včeraj je izolska občina v sodelovanju z območno obrtniško podjetniško zbornico Izola in Banko Koper organizirala Prvo srečanje izolskega gospodarstva. Dogodka se je udeležilo preko sto gospodarstvenikov, osrednja nit pa je bilo izkoriščanje sončne energije v luči evropskih nepovratnih sredstev.
Primorska.info > Gospodarstvo Izola
Četrtek, 3. Februar 2011
V ZD Izola težave s pitno vodo, Komljanec zahteva odgovore
Nov vršilec dolžnosti direktorja izolskega Zdravstvenega doma Evgenij Komljanec je sporočil, da je včeraj od zaposlenih prejel oceno ustreznosti pitne vode, ki kaže na to, da topla voda ni primerna za uporabo v prehrambene namene.
Primorska.info > Zdravstvo Zdravstveni dom
Sreda, 2. Februar 2011
Gradnja Univerzitetnega kampusa Livade se nadaljuje
Univerza na Primorskem je uspešno zaključila izvedbeni gradbeni del prvega objekta v Univerzitetnem kampusu Livade v Izoli, sporočajo iz izolske občine. Univerza na Primorskem trenutno pripravlja izdelavo projektne dokumentacije za izgradnjo študentskih domov in stavbe B, v predhodni fazi pa bodo na zemljiščih izvajali geološko-geomehanske raziskave, sporočajo iz izolske občine.
Primorska.info > Izobraževanje Izola
Sreda, 2. Februar 2011
Hudales stal na zmagovalnih stopničkah
Na mednarodnem turnirju v kickboxingu, je Jaka Hudales dvakrat stal na zmagovalnih stopničkah. Hudales je v svojem starostnem razredu starejših kadetov, do 63 kg, v katerem je nastopilo 34 tekmovalcev, napredoval iz kola v kolo, ter po štirih borbah zasluženo osvojil 1. mesto. To mesto je le potrdilo, da gre trenutno za enega najboljših, lahko kar zapišemo, svetovnih tekmovalcev v tem starostnem razredu.
Primorska.info > Šport Jaka Hudales | KIT
Nedelja, 30. Januar 2011
Vinčec peti, Žbogar sedmi v Miamiju
Koprčan Gašper Vinčec in Izolan Vasilij Žbogar sta kot edina Slovenca na drugi tekmi svetovnega pokala v novi jadralni sezoni v morju pred Miamijem edina med deseterico Slovencev na tekmovanju nastopila v finalu.
Primorska.info > Šport Vasilij Žbogar
Sobota, 29. Januar 2011
Izolski LDS o izbiri direktorja JP Komunala Izola
Izolska oblast je omogočila, da lahko preko spleta spremljamo seje občinskega sveta. Vsi ki smo spremljali sejo smo dobili sliko kako v svetu delujejo tisti, ki smo jih na lokalnih volitvah izbrali, da predstavljajo Izolanke in Izolane. Ob spremljanju seje sem prišel do spoznanja, da naš župan jemlje vodenje občine kot vodenje manjšega podjetja, ki ga direktor vodi absulutistično.
Primorska.info > Politika Komunala Izola
Sobota, 29. Januar 2011
Kriminalisti v ZD Izola ponovno iskali dokumente
Vršilec dolžnosti direktorja ZD Izola Evgenij Komljanec je za Dnevnik povedal, da so kriminalisti v petek odnesli "kar nekaj dokumentov, med drugim tudi virman, s katerim je Mabra denar neposredno nakazala zdravstvenemu domu, čeprav bi to morala po osnovni pogodbi morala storiti prek Poštne banke Slovenije. Odnesli pa so tudi izbrisno pobotnico za hipoteko, ki jo je imel zdravstveni dom pri Mabri".
Primorska.info > Zdravstvo Zdravstveni dom
18. Festival slovenskega filma prinaša rekordno bero filmskih užitkov [34 slik]
Fantastična filmska doživetja 11. Kino Otoka [24 slik]
Izola je zopet postala filmsko mesto [43]
Podobe družbene kritike Uroša Weinbergerja na stenah galerije Salsaverde [40]
Izolski rokometaši ostali praznih rok [70]
Marita Narobe predstavlja lastno blagovno znamko »Marita Wrong« [50]
V Portorožu se je pričel lov na vesne [46]
Od Hangarja in Arrigonija do parka, Lonke in Bazilikijade [24]
V Arrigoniju je zadišalo po (naj)boljših letih [86]
Kino Otok v Izolo prinesel poletje in čarobnost filmske umetnosti [28]
10. izvedbo Kino Otoka je odprla družbeno kritična drama Grigris [26]
V Izoli je vse nared za 10. izvedbo filmskega festivala Kino Otok – Isola Cinema [30]
Glasbeni čas Enza Hrovatina se ni ustavil pri Faraonih [38]
Slovenski animirani film se je vrnil v Izolo [34]
Tesna, a pomembna zmaga plavih v boju za obstanek med elito [48]
Na koncertu Pihalnega orkestra Izola [80]