nov uporabnik
pozabljeno geslo
RSS Izola.infoIzola.info na TwitterjuIzola.info na Facebooku
Izola.info 
Novice Napovednik Imenik Placi Ustanove Izolani Podjetja Gostinstvo Turizem Vpis
Torek, 3. Julij 2012
Pisani utrinki iz uradnega odprtja 20. Eurofesta
Jubilejna 20. izvedba rokometnega festivala Eurofest se je pričela že v nedeljo, včeraj pa je potekala tradicionalna uvodna otvoritev z mimohodom vseh nastopajočih ekip in slovesnostjo na centralnem igrišču na izolski Lonki. Prizorišča tekem bodo v Izoli in Kopru, ob tekmovalnem programu pa bodo potekale tudi družabne prireditve, ob jubileju pa so organizatorji pripravili tudi posebno poštno znamko z logotipom letošnjega Eurofesta.
Izola.info > Šport > Fotoreportaža Lonka
Ponedeljek, 2. Julij 2012
V Izoli se je za vikend »dogajalo«
Prvi pravi poletni konec tedna je v Izoli postregel s številnimi prireditvami. Na Lonki je potekal festival folklornih skupin iz celega sveta – Izola Folk, na Manziolijevem trgu je nastopil Obalni komorni orkester, v Simonovem zalivu so obiskovalce zabavali Zmelkoow, ob družabnem spremljanju finala evropskega nogometnega prvenstva v Arrigoniju pa so se v Izolo že zgrnile množice mladih rokometašev, ki bodo sodelovali na rokometnem festivalu Eurofest.
Izola.info > Družba > Fotoreportaža Izola
Ponedeljek, 25. Junij 2012
Koncert Anje Bukovec ob obeleženju dneva državnosti
Le malo pred pričetkom osrednje slovenske proslave ob dnevu državnosti, ki je izzvala mnoge polemike zaradi »nepovabljencev«, je v petek 22. junija tudi na izolskem Manziolijevem trgu potekala slovesnost, ki za razliko od vseslovenske proslave ni delila na »naše in vaše«. Nastopila je izvrstna violinistka Anja Bukovec, ob spremljavi pianista Igorja Vičentiča.
Izola.info > Družba > Fotoreportaža Manziolijev trg
Nedelja, 24. Junij 2012
Na Svetilniku smo zažurali z Radiom Capris in DJ Hardwellom
V petek se je na Svetilniku zgodil dolgo pričakovani open air dogodek »Caprisovo poletje 2012«. Na ograjenem prireditvenem prostoru se je zbrala pisana množica zabave željnih obiskovalcev iz cele Slovenije, ki so jo zastopali predvsem predstavniki mlajše generacije. Za vrhunec večera je poskrbel nizozemski zvezdnik novega vala DJ Hardwell.
Izola.info > Družba > Fotoreportaža Svetilnik
Petek, 22. Junij 2012
Četrtkovi večeri z izolskimi kantavtorji
V Ljubljanski ulici »pri špini« je po novem pestro tudi ob četrtkih. Tamkajšnji ulični aktivisti so z junijem pričeli z nizom »Četrtkovi kantavtorski večeri«, na katerih se predstavljajo znani in manj znani izolski glasbeniki. Uvodni večer je pripadel Dejanu Semoliču, včeraj pa je s svojim železnim repertoarjem nastopil Željko Jugovič – Žeži.
Izola.info > Družba > Fotoreportaža Ljubljanska
Torek, 19. Junij 2012
Sobotni bazar na Lonki z roko v roki s solidarnostjo
V soboto je na izolski Lonki potekal »Bazar domače umetnosti in obrti«. Na dobro obiskanem bazarju, ki sta ga organizirala KD Svilena pot in Društvo prijateljev mladine Izola, se je predstavilo preko 50 razstavljalcev iz cele Slovenije. Prireditev je bila tudi dobrodelnega značaja, saj so organizatorji ob dobrodelnih delavnicah zbirali tudi prostovoljne prispevke v okviru akcije Izolani pomagamo.
Izola.info > Družba > Fotoreportaža Lonka | DPM Izola | Svilena pot
Ponedeljek, 18. Junij 2012
Partibrejkers spravili v delirij izolski Arrigoni
V organizaciji navijaške skupine Ribari je sobotni večer v letnem kinu Arrigoni ponudil pestro koncertno dogajanje, saj so se v toku večera na velikem odru zvrstile številne glasbene skupine. Višek je bil seveda nastop glasbenikov iz legendarne beograjske zasedbe Partibrejkers, ki so tudi tokrat pokazali, kako se stvarem v pristnem rock'n'rollu streže.
Izola.info > Družba > Fotoreportaža Arrigoni | Ribari Izola
Nedelja, 17. Junij 2012
Prva »Noč na plaži« s starimi znanci Big Foot Mama
Na plaži v Simonovem zalivu se je s petkovim koncertom skupine Big Foot Mama začel letošnji poletni niz prireditev »Noč na plaži«. Ljubljanska zasedba Big Foot Mama je v Izoli nazadnje nastopila pred tremi leti prav v Simonovem zalivu, vmes pa je praznovala že svojo 20. obletnico delovanja, ki jo je leta 2010 obeležila z izidom celovečernega dokumentarnega filma »Tist' dan v tednu«.
Izola.info > Družba > Fotoreportaža Simonov zaliv
Torek, 12. Junij 2012
Na 10. Prazniku oljk, vina in rib
Konec tedna je v Izoli potekal že 10. tradicionalni Praznik oljk, vina in rib. Na etnološki prireditvi se je na stojnicah v Ljubljanski, Koprski in Vedijevi ulici ter na Manziolijevem trgu predstavilo več kot 70 okoliških pridelovalcev in ostalih ponudnikov. Županovo vino, ki ga vsako leto razglasijo ob tej priložnosti, je postal Cipro letnik 2011 iz vinske kleti Slavec.
Izola.info > Družba > Fotoreportaža Izola
Petek, 8. Junij 2012
V Algi se predstavljajo LIK-ovci
V mesecu juniju se v izolski galeriji Alga predstavljata dve domači likovni društvi. Prvi so se včeraj predstavili umetniki iz Likovnega društva LIK, ki so se v zadnjem času ukvarjali predvsem s tematiko »ustvarjalnega oživljanja javnih prostorov«. Čez dva tedna bodo v Algi razstavljali še člani Likovnega društva TUBA.
Izola.info > Kultura > Fotoreportaža Galerija Alga | LIK Izola
Četrtek, 7. Junij 2012
Izvrsten koncert ob 60-letnici izolske glasbene šole
Včeraj je v do zadnjega kotička napolnjenem izolskem Kulturnem domu potekala osrednja prireditev ob 60-letnici izolske glasbene šole. V bogatem koncertnem programu so se zvrstili nastopi mladih glasbenikov, pevskih zborov, ansamblov in jazz skupine, podelili pa so tudi priznanje »zlati violinski ključ«.
Izola.info > Kultura > Fotoreportaža Kulturni dom | Glasbena šola
Ponedeljek, 4. Junij 2012
Odlični vtisi ob zaključku 8. mednarodnega festivala Kino Otok – Isola Cinema
S projekcijo filma Raavanan se je včeraj zaključil 8. mednarodni filmski festival Kino Otok – Isola Cinema. Festival so poleg številnih ljubiteljev filma obiskali tudi številni domači in tuji filmski ustvarjalci, filmski kritiki, publicisti in predstavniki festivalov. Ob odličnem obisku projekcij in izjemno pozitivnih vtisih vseh, ki so v preteklem tednu obiskali Izolo, lahko letošnji festival ocenimo z zares visoko oceno.
Izola.info > Družba > Fotoreportaža Izola
18. Festival slovenskega filma prinaša rekordno bero filmskih užitkov [34 slik]
Fantastična filmska doživetja 11. Kino Otoka [24 slik]
Izola je zopet postala filmsko mesto [43]
Podobe družbene kritike Uroša Weinbergerja na stenah galerije Salsaverde [40]
Izolski rokometaši ostali praznih rok [70]
Marita Narobe predstavlja lastno blagovno znamko »Marita Wrong« [50]
V Portorožu se je pričel lov na vesne [46]
Od Hangarja in Arrigonija do parka, Lonke in Bazilikijade [24]
V Arrigoniju je zadišalo po (naj)boljših letih [86]
Kino Otok v Izolo prinesel poletje in čarobnost filmske umetnosti [28]
10. izvedbo Kino Otoka je odprla družbeno kritična drama Grigris [26]
V Izoli je vse nared za 10. izvedbo filmskega festivala Kino Otok – Isola Cinema [30]
Glasbeni čas Enza Hrovatina se ni ustavil pri Faraonih [38]
Slovenski animirani film se je vrnil v Izolo [34]
Tesna, a pomembna zmaga plavih v boju za obstanek med elito [48]
Na koncertu Pihalnega orkestra Izola [80]