nov uporabnik
pozabljeno geslo
RSS Izola.infoIzola.info na TwitterjuIzola.info na Facebooku
Izola.info 
Novice Napovednik Imenik Placi Ustanove Izolani Podjetja Gostinstvo Turizem Vpis
Četrtek, 14. Januar 2016
Župnik je posekal borovce, stanovalci jezni
Izolska župnija ima v Livadah v lasti skoraj 2000 kvadratnih metrov zemljišč, tudi zelenico ob bloku na Marušičevi 3, kjer je pred kratkim posekala šest borovcev. Za tak poseg so se odločili, ker jih je na nevarna drevesa opozoril upravnik bloka, pravi župnik Janez Kobal.
Primorske novice > Okolje Izola
Četrtek, 14. Januar 2016
E-novice ali Novice iz Izole
Občina Izola bo jutri, v petek, 15. januarja 2016, pričela s pošiljanjem dvotedenskih novic po elektronski pošti. E-novice ali Novice iz Izole se bodo na elektronske naslove pošiljale predvidoma vsak drugi petek. Občina Izola si je za enega od ciljev v letu 2016 zadala boljšo informiranost in obveščenost širše javnosti.
Slovensko-morje > Družba Občina Izola
Sreda, 13. Januar 2016
Delavske hranilnice še ni v Izoli
Po prvotnih napovedih bi morala ljubljanska Delavska hranilnica enoto v Izoli odpreti že lani jeseni. A se to ni zgodilo. “Prostore v Izoli urejamo z nekaj zamude,” priznava prvi mož hranilnice Jože Stegne. Razlogov ne navaja in ne omenja niti, kdaj načrtujejo odprtje nove enote.
Primorske novice > Družba Izola
Nedelja, 10. Januar 2016
Intervju z Borutom Hrenom
Ob pričetku aktivnosti v letu 2016 smo trenerja članske ekipe RD Istrabenz plini Izola Borut Hrena povprašali o marsičem. Najprej smo preverili, kako ocenjuje prvi, jesenski del sezone in trenutni položaj na lestvici?
RD Istrabenz plini > Šport RD Istrabenz Plini
Petek, 8. Januar 2016
Izolsko krožišče bo nared s petmesečno zamudo
Po več kot petmesečnem premoru so izolsko krožišče pri Komunali, ki bo omogočalo dostop do hitre ceste Koper-Izola, vendarle spet začeli graditi. Občina pričakuje, da ga bo koprski Grafist končal še ta mesec in da bo 1. februarja po njem že stekel promet. Če bi občina pravočasno zaprosila za gradbeno dovoljenje, bi bilo krožišče nared že avgusta.
Primorske novice > Okolje Izola
Petek, 8. Januar 2016
Ne čakajte na maj, pridite že jutri
Zakaj bi čakali na maj, če si ga lahko pričaramo že na samem začetku mladega leta 2016? To je osnovna želja, misel in obenem naslov Dobrodelnega koncerta, ki bo v Kulturnem domu v Izoli v soboto, 9. januarja, ob 20.00. Vstopnina je 10 evrov.
Regional Obala > Družba Izola
Četrtek, 7. Januar 2016
Izolski radar je bil žrtev petarde, a se bo kmalu vrnil
Stacionarni radar ob izolski občinski cesti Simonov zaliv-Belvedere je bil v iztekajočih se dneh lanskega leta najbrž žrtev petarde. A to še ne pomeni, da bodo vozniki tam poslej lahko vozili brezskrbno. Občina je novo ohišje radarja že vrnila na nekdanje mesto, kmalu bo tudi radar, ki pa je v teh dneh še na popravilu.
Primorske novice > Družba Izola
Četrtek, 7. Januar 2016
Februarja denar za delavce Delmarja
Nekdanji delavci Delmarja, ki je v stečaju od septembra leta 2014, bodo kmalu dobili še del poplačila. Stečajni upravitelj jim bo februarja izplačal drugih 30 odstotkov prednostnih terjatev. Nekdanji zaposleni, skupaj jih je približno sto, so drugi del poplačila že nestrpno čakali. Oktobra lani, dobro leto po stečaju, so dobili prvih 30 odstotkov poplačila, kar je pomenilo dobrih 186.000 evrov, kmalu pa lahko pričakujejo še novih 30 odstotkov.
Primorske novice > Družba Izola
Sreda, 6. Januar 2016
V Izoli so odprli hotel za pse in mačke
Izola je dobila hotel za pse in muce. Uredila ga je veterinarka Lara Kralj v obrtno-stanovanjski coni, kjer je za skoraj trikrat povečala svoje zmogljivosti in tudi zaposlila dodaten kader - od sedmih zaposlenih sta dva veterinarja in dva tehnika. Samostojna veterinarka je zadnje desetletje, pred tem se je kalila v veterinarski ambulanti v Škocjanu ob boku pokojnega priznanega izolskega veterinarja Jadrana Gombača.
Primorske novice > Družba Izola
Torek, 5. Januar 2016
V Izoli še brez novega proračuna
V izolski občini naj bi proračun za letošnje leto dobili šele prihodnji mesec. Zato je župan Igor Kolenc še pred iztekom lanskega leta sprejel sklep o začasnem financiranju občine. Sklep velja do konca marca. Začasno financiranje temelji na proračunu za lansko leto. V treh mesecih lahko občina porabi največ 3,8 milijona evrov. Skoraj toliko denarja naj bi tudi dobila - z (ne)davčnimi in kapitalskimi prihodki.
Primorske novice > Družba Izola
Torek, 5. Januar 2016
V izolski bolnišnici že prepovedali obiske
V Splošni bolnišnici Izola so na pediatričnem oddelku zaradi povečanega števila bolnikov z virusnimi okužbami zgornjih dihal in prebavil prepovedali obiske, so danes sporočili iz omenjene bolnišnice. Pojavljanje akutnih okužb dihal v običajnih okvirih je sicer za ta del leta običajen, v prihodnjih tednih na NIJZ pričakujejo tudi porast gripe.
Regional Obala > Zdravstvo Splošna bolnišnica
Torek, 5. Januar 2016
Nesrečno padel in umrl
V nedeljo nekaj po enajsti uri zvečer je mimoidoči z izolskega svetilnika poklical policiste in jim povedal, da na tleh negibno leži moški. Policisti so pri svetilniku res našli moškega, ki je ležal na tleh brez znakov življenja. Na kraj so prihiteli tudi reševalci in zdravnik, ki je potrdil, da je moški mrtev. Policisti na truplu niso našli znakov nasilja, po prvih ugotovitvah pa naj bi moški umrl zaradi počenega lobanjskega dna.
Primorske novice > Kronika Izola
18. Festival slovenskega filma prinaša rekordno bero filmskih užitkov [34 slik]
Fantastična filmska doživetja 11. Kino Otoka [24 slik]
Izola je zopet postala filmsko mesto [43]
Podobe družbene kritike Uroša Weinbergerja na stenah galerije Salsaverde [40]
Izolski rokometaši ostali praznih rok [70]
Marita Narobe predstavlja lastno blagovno znamko »Marita Wrong« [50]
V Portorožu se je pričel lov na vesne [46]
Od Hangarja in Arrigonija do parka, Lonke in Bazilikijade [24]
V Arrigoniju je zadišalo po (naj)boljših letih [86]
Kino Otok v Izolo prinesel poletje in čarobnost filmske umetnosti [28]
10. izvedbo Kino Otoka je odprla družbeno kritična drama Grigris [26]
V Izoli je vse nared za 10. izvedbo filmskega festivala Kino Otok – Isola Cinema [30]
Glasbeni čas Enza Hrovatina se ni ustavil pri Faraonih [38]
Slovenski animirani film se je vrnil v Izolo [34]
Tesna, a pomembna zmaga plavih v boju za obstanek med elito [48]
Na koncertu Pihalnega orkestra Izola [80]