nov uporabnik
pozabljeno geslo
RSS Izola.infoIzola.info na TwitterjuIzola.info na Facebooku
Izola.info 
Novice Napovednik Imenik Placi Ustanove Izolani Podjetja Gostinstvo Turizem Vpis
Ponedeljek, 6. Avgust 2012
Ruske romance sredi vročega poletnega večera
V petek je bilo večerno glasbeno dogajanje na izolski Lonki v znamenju ruskega temperamenta. Zasedba Mar Django je preko interpretacij trpko sladkih napevov, romanc, šansonov in balad pripravila izvrsten koncert, ki pa bi ob kaki drugi priložnosti in malce drugačnemu občinstvu prav gotovo postregel s še bolj globokim intimnim doživetjem.
Izola.info > Družba > Fotoreportaža Lonka
Ponedeljek, 6. Avgust 2012
Poletni četrtkovi zvoki jazza v parku Pietro Coppo
Tudi letošnje poletje obiskovalcem v parku Pietro Coppo ob četrtkih postreže z jazzovskimi zvoki, ki jih prinašajo KIŠD-jevi kulturni večeri. Konec julija so se v večernem mraku in objemu izolskega parka predstavili fantje iz zasedbe Matej Kužel Standards Trio, v četrtek pa je večer pripadel dvojici Denis Beganović »Kiki« & Marko Čepak »Maki«.
Izola.info > Družba > Fotoreportaža Park Pietro Coppo | KIŠD
Ponedeljek, 6. Avgust 2012
V Ljubljanski je dišalo po nostalgiji in lavandi
Tudi konec prejšnjega tedna je bilo v Ljubljanski ulici nadvse prijetno. V četrtek je v okviru »Četrtkovih kantavtorskih večerov« nastopil Enzo Hrovatin in očaral občinstvo, ki je kajpada večinsko pripadalo nežnejšemu spolu. V soboto smo se nato bolj podrobno seznanili z rastlino, katere uporabo in zdravilne učinke ne poznamo ravno najbolje, čeprav je v obalnih krajih prisotna malodane na vsakem koraku.
Izola.info > Družba > Fotoreportaža Ljubljanska | Enzo Hrovatin | Galerija Apeiron
Četrtek, 2. Avgust 2012
V Ljubljanski ulici je živahno tudi v vročih poletnih dneh
Aktivisti iz Ljubljanske ulice (še) niso na dopustu. Prav nasprotno, v preteklem tednu so člani Društva Izolani pripravili izvrsten ulični koncert, v soboto pa so ob obeleženju 25-letnice delovanja izolske galerije Insula, na ogled postavili razstavo grafičnih eksponatov. Nocoj bo večerne obiskovalce zabaval Enzo Hrovatin.
Izola.info > Družba > Fotoreportaža Ljubljanska | Izolani
Sreda, 1. Avgust 2012
Galerija Insula zaokrožila 25-letnico delovanja
Z razstavo »Risba – Disegno«, pa tudi z ostalimi razstavami v galerijah treh obalnih mest in na Krasu, je izolska galerija Insula v preteklih dneh obeležila 25 let svojega delovanja. Ob osrednjem dogodku v sklopu obletnice, so v galeriji Insula razstavili risbe 54 avtorjev, večinoma članov Društva likovnih umetnikov Insula oziroma umetnikov, ki so z društvom tesneje sodelovali.
Izola.info > Kultura > Fotoreportaža Galerija Insula
Četrtek, 26. Julij 2012
3 Big Band plus Rudi Bučar je formula za izvrsten poletni koncert
V petek so na izolskem Manziolijevem trgu svoje glasbene moči združili člani domačega 3 Big Band Orchestra in Rudi Bučar. Preštevilni obiskovalci so ob tradicionalnem letnem koncertu izolskega glasbenega kolektiva, poldrugo uro uživali ob izvrstnih izvedbah, ki so jih popestrili začinjeni vložki Rudija in karizmatičnega dirigenta Aleša Boljeta.
Izola.info > Družba > Fotoreportaža 3 Big Band | Rudi Bučar | Manziolijev trg
Četrtek, 12. Julij 2012
Manziolijev trg je zaplesal v balkanskih ritmih
Manziolijev trg je v torek pokal po šivih. Obiskovalci so v množičnem številu uživali ob nastopu folklornih plesalcev, pevcev in glasbenikov iz Akademskega kulturno umetniškega društva »Kolo« iz Kopra in gostujočega Kulturno umetniškega društva Abrašević iz Valjeva v Srbiji, ob koncu nastopa pa so se še sami prepustilii mamljivim balkanskim ritmom.
Izola.info > Družba > Fotoreportaža Manziolijev trg
Torek, 10. Julij 2012
Zvoki Zappe v parku ob uvodu v KIŠD-jeve kulturne večere
S koncertom superzasedbe »Ya Hozna - The music of Frank Zappa« se je v četrtek v izolskem parku Pietro Coppo pričel niz koncertov, ki bodo zaznamovali poletne četrtkove večere v mesecu juliju in avgustu. Po lanskoletnem uspešnem debiju, so v Klubu izolskih študentov in dijakov (KIŠD) tudi letos prepričani, da bo prireditev pripomogla k poletni kulturni popestritvi dogajanja v Izoli.
Izola.info > Družba > Fotoreportaža KIŠD | Park Pietro Coppo
Ponedeljek, 9. Julij 2012
Podelitev priznanj ob občinskem prazniku pospremil koncert pihalnega orkestra
Občina Izola praznuje svoj praznik 11. julija, v spomin na množičen odhod Izolanov v partizane leta 1944. Letos je slovesnost ob obeleženju tega pomembnega dogodka potekala v soboto na Manziolijevem trgu. Izolski župan mag. Igor Kolenc je ob tej priložnosti podelil letošnja občinska priznanja, nato pa so obiskovalci prisluhnili izvrstnemu koncertu Pihalnega orkestra Izola.
Izola.info > Družba > Fotoreportaža Občina Izola | Manziolijev trg | Pihalni Orkester
Ponedeljek, 9. Julij 2012
Za nami je jubilejni 20. festival rokometa - Eurofest
V petek se je v Izoli s podelitvijo pokalov najuspešnejšim ekipam v svojih kategorijah, zaključil jubilejni 20. festival rokometa Eurofest 2012. Zaradi upada sponzorskih sredstev organizatorji iz agencije Eurofest, d.o.o., ob okrogli obletnici niso uspeli uresničiti vseh ambicioznih načrtov, a so uspeli prireditev, ki je v Izoli in Kopru gostila okoli 3000 ljudi, kljub temu uspešno spraviti pod streho.
Izola.info > Šport > Fotoreportaža Izola
Nedelja, 8. Julij 2012
V galeriji Salsaverde razstavljata »socializatorja bika«
V četrtek so v izolski galeriji Salsaverde odprli razstavo »Risbe«, ki na ogled postavlja dela likovnih ustvarjalcev Zvonka Čoha in Milana Eriča. Zanimiva in nevsakdanja risarska instalacija se izvrstno umešča v prostor galerije, ki s svojo svežo vizijo in iskrenim ter neformalnim pristopom do obiskovalcev, vedno znova dokazuje, da je odprtje umetniške razstave dobra priložnost za prijeten socialni dogodek.
Izola.info > Kultura > Fotoreportaža Galerija Salsaverde
Sreda, 4. Julij 2012
2. Noč na plaži v znamenju DJ Lovra, Michaela Jacksona in Zmelkoow
V Simonovem zalivu je bil sobotni večer v znamenju 25. letnice delovanja DJ Lovra, ki je ob tej priložnosti pripravil prerez 25 let hitov v video-disco obliki (VJ Angelo). DJ Lovro je na oder priklical tudi dekleta, ki so nastopila v okviru modne revije FHM, v koncertnem delu večera pa je nastopila tribute zasedba Jackson Mania ter skupina Zmelkoow.
Izola.info > Družba > Fotoreportaža Simonov zaliv
18. Festival slovenskega filma prinaša rekordno bero filmskih užitkov [34 slik]
Fantastična filmska doživetja 11. Kino Otoka [24 slik]
Izola je zopet postala filmsko mesto [43]
Podobe družbene kritike Uroša Weinbergerja na stenah galerije Salsaverde [40]
Izolski rokometaši ostali praznih rok [70]
Marita Narobe predstavlja lastno blagovno znamko »Marita Wrong« [50]
V Portorožu se je pričel lov na vesne [46]
Od Hangarja in Arrigonija do parka, Lonke in Bazilikijade [24]
V Arrigoniju je zadišalo po (naj)boljših letih [86]
Kino Otok v Izolo prinesel poletje in čarobnost filmske umetnosti [28]
10. izvedbo Kino Otoka je odprla družbeno kritična drama Grigris [26]
V Izoli je vse nared za 10. izvedbo filmskega festivala Kino Otok – Isola Cinema [30]
Glasbeni čas Enza Hrovatina se ni ustavil pri Faraonih [38]
Slovenski animirani film se je vrnil v Izolo [34]
Tesna, a pomembna zmaga plavih v boju za obstanek med elito [48]
Na koncertu Pihalnega orkestra Izola [80]