nov uporabnik
pozabljeno geslo
RSS Izola.infoIzola.info na TwitterjuIzola.info na Facebooku
Izola.info 
Novice Napovednik Imenik Placi Ustanove Izolani Podjetja Gostinstvo Turizem Vpis
Torek, 28. Avgust 2012
Paride Di Stefano na ulici
V nizu sobotnih razstav pod imenom »Umetnost na cesti«, se je tokrat v Ljubljanski ulici predstavil vizualni umetnik mlajše generacije Paride Di Stefano. Sobotni obiskovalci in naključni sprehajalci so si z zanimanjem ogledovali opus del »Pagus Mundi«, ki jih je Paride ustvaril v letih 2011 in 2012 ter jih spomladi premierno razstavil v Delavskem domu Trbovlje.
Izola.info > Kultura > Fotoreportaža Ljubljanska | Galerija Apeiron
Ponedeljek, 27. Avgust 2012
Četrtkovi večeri v Ljubljanski ulici so pravšnja poletna poživitev
V Ljubljanski ulici tamkajšnji aktivisti neutrudno nadaljujejo z nizom četrtkovih poletnih večerov, ki v stari del mesta prinašajo prepotrebno popestritev, tako za domačine, kot za obiskovalce našega mesta. Predzadnji večer je bil posvečen pokojnemu arhitektu Vojtehu Ravnikarju, nazadnje pa je množico obiskovalcev zabavala »Izolanka iz sosednje ulice« - Marjetka Popovski.
Izola.info > Družba > Fotoreportaža Ljubljanska | Izolani
Ponedeljek, 27. Avgust 2012
Poletna zabava na »Placu Pod Belvederjem«
Pod Belevederjem je z letošnjo poletno sezono začel obratovati lokal »Plac Pod Belvederjem«, ki poleg gostinske ponudbe skrbi tudi za sproščeno večerno dogajanje. V mesecu avgustu ob številnih večerih z gostujočimi dj-ji, redno pripravljajo koncerte, večinoma jazzovsko obarvane.
Izola.info > Družba > Fotoreportaža Plac pod Belvederjem
Torek, 21. Avgust 2012
Utrinki iz Ribiškega praznika 2012 – SOBOTA
Sobotno dogajanje na Ribiškem prazniku je poleg zabavnega programa in gostinske ponudbe, postreglo s prireditvama, ki sta se v zadnjih letih dodobra uveljavili. Na carinskem pomolu je bilo najprej zelo živahno na krstu mladih veslačev in jadralcev, nato pa so se športni rekreativci pomerili na ribiškem plavalnem maratonu.
Izola.info > Družba > Fotoreportaža Izola
Ponedeljek, 20. Avgust 2012
Utrinki iz Ribiškega praznika 2012 - PETEK
Pretekli konec tedna je v Izoli potekal tradicionalni Ribiški praznik, ki bo kmalu obeležil svojo 50-letnico. Poleg gostinske ponudbe, ki je zajemala tradicionalne morske specialitete (sardele, kalamari, pedoči, girice...), so obiskovalci na stojnicah lahko poskusili tudi oljčno olje, istrsko pecivo, domače likerje in naravne kozmetične izdelke.
Izola.info > Družba > Fotoreportaža Izola
Četrtek, 16. Avgust 2012
Ko je živa glasba teater in obratno
Na izolski Lonki je včeraj nastopila umetniška skupina Fekete Seretlek, ki jo sestavljajo mladi glasbeniki in igralci iz Češke, Slovaške in Slovenije. V svojem nastopu so spretno žonglirali z glasbeno-gledališkimi žanri in s svojo igrivostjo ter nepredvidljivostjo odlično zabavali številčno publiko, sestavljeno iz pripadnikov prav vseh generacij.
Izola.info > Družba > Fotoreportaža Lonka
Sreda, 15. Avgust 2012
Šukar so pravi sinonim za sproščen koncertni presežek
Sobotni koncert skupine Šukar na Lonki, vsekakor kandidira za najboljši koncert v nizu letošnjih poletnih prireditev v Izoli. Da je temu tako, lahko trdimo na podlagi dejstva, da je skupina, ki igra pretežno romsko glasbo iz vzhodne in jugovzhodne Evrope, dobesedno spravila na noge in navdušila številno občinstvo, ki je ob podobnih koncertnih priložnostih, bolj kot ne podobno tistemu »gledališkemu«.
Izola.info > Družba > Fotoreportaža Lonka
Torek, 14. Avgust 2012
Na Manzioliju je gostoval Gorni Kramer Quartet
Svež poletni večer na Manziolijevem trgu, je v petek klical po dobri glasbi. Le-to je obiskovalcem podarila zasedba Gorni Kramer Quartet, ki nosi ime velikega italijanskega harmonikarja in skladatelja, enega izmed najbolj zaslužnih glasbenikov za prebuditev jazza v Evropi.
Izola.info > Družba > Fotoreportaža Manziolijev trg
Nedelja, 12. Avgust 2012
Nani je pripravil izvrsten kantavtorski večer
V četrtek se je v Ljubljanski ulici v sklopu »Četrtkovih kantavtorskih večerov« predstavil izolski kitarist in pevec Stevo Pahek, ki mu vsi preprosto pravijo »Nani«. Obiskovalci so bili nad nastopom tako očarani, da jim niti dežne kaplje ob pričetku koncerta, niso pokvarile prijetnega glasbenega večera na ulici.
Izola.info > Družba > Fotoreportaža Ljubljanska
Četrtek, 9. Avgust 2012
Vasilij tudi tokrat doživel veličasten sprejem
6. mesto na olimpijskih igrah je izjemen športni uspeh, saj je tak rezultat plod večletnega treninga, odrekanja ter jeklene volje in želje. Tega se prav gotovo najbolj zavedajo Vasilijevi zvesti navijači, na čelu z navijaško skupino Ribari, ki so izolskemu šampionu tudi tokrat pripravili bučen sprejem. Proslavljanje se je nadaljevalo z druženjem pred Vasilijevim matičnim klubom – JK Burja.
Izola.info > Družba > Fotoreportaža Vasilij Žbogar
Sreda, 8. Avgust 2012
Koncertna glasba v Hangarju ostaja
Izolski lokal Hangar z začetkom meseca avgusta deluje v novi zasedbi, kot vse kaže, pa bodo tudi novi najemniki lokala dobro skrbeli za popestritev dogajanja v Izoli. V naši fotoreportaži vam predstavljamo zadnje dejanje »starega Hangarja« - glasbeni festival »Izola mjuzik fest«, ki se je odvijal konec julija, v soboto pa smo obiskali koncert skupine Matej Kužel Standards trio, ki je v Hangarju otvorila sklop avgustovskih prireditev »Mesec Jazza«.
Izola.info > Družba > Fotoreportaža Hangar | Dance Mamblita
Torek, 7. Avgust 2012
Zvezda Julija zablestela tudi na Manziolijevem trgu
Manziolijev trg je v soboto gostil zmagovalko televizijskega šova »Slovenija ima talent 2011«. Novogoričanka Julija Kramar, ki je septembra lani v stožiški dvorani prepričala komisijo in številne televizijske gledalce, se je predstavila z venčkom opernih arij, pa tudi z nekaj lahkotnejšimi skladbami iz zakladnice slovenske zabavne glasbe.
Izola.info > Družba > Fotoreportaža Manziolijev trg
18. Festival slovenskega filma prinaša rekordno bero filmskih užitkov [34 slik]
Fantastična filmska doživetja 11. Kino Otoka [24 slik]
Izola je zopet postala filmsko mesto [43]
Podobe družbene kritike Uroša Weinbergerja na stenah galerije Salsaverde [40]
Izolski rokometaši ostali praznih rok [70]
Marita Narobe predstavlja lastno blagovno znamko »Marita Wrong« [50]
V Portorožu se je pričel lov na vesne [46]
Od Hangarja in Arrigonija do parka, Lonke in Bazilikijade [24]
V Arrigoniju je zadišalo po (naj)boljših letih [86]
Kino Otok v Izolo prinesel poletje in čarobnost filmske umetnosti [28]
10. izvedbo Kino Otoka je odprla družbeno kritična drama Grigris [26]
V Izoli je vse nared za 10. izvedbo filmskega festivala Kino Otok – Isola Cinema [30]
Glasbeni čas Enza Hrovatina se ni ustavil pri Faraonih [38]
Slovenski animirani film se je vrnil v Izolo [34]
Tesna, a pomembna zmaga plavih v boju za obstanek med elito [48]
Na koncertu Pihalnega orkestra Izola [80]