nov uporabnik
pozabljeno geslo
RSS Izola.infoIzola.info na TwitterjuIzola.info na Facebooku
Izola.info 
Novice Napovednik Imenik Placi Ustanove Izolani Podjetja Gostinstvo Turizem Vpis
Četrtek, 9. Junij 2011
Hudales in Lamuta ponovno blestela
Zmagi Lamuta in Hudalesa na Svetovnem pokalu v kickboxingu v Riminiju in Innsbrucku. Pretekli mesec je v Innsbrucku, v Avstriji, med 1500 udeleženci Svetovnega pokala v kickboxingu, iz 21 držav, sodeloval trenutno vodeči slovenski ter seveda tudi izolski tekmovalec Jaka Hudales. Nastopil je v disciplini semi contact, v kategoriji starejših kadetov in mladincev, sporočajo iz izolskega kluba KiT.
Primorska.info > Šport Jaka Hudales
Četrtek, 2. Junij 2011
Droga Kolinska ne bo selila proizvodnje iz Slovenije
Kot je prvi mož Atlantica Emil Tedeschi na srečanju z novinarji po včerajšnjem obisku predsednika države Danila Türka v proizvodnem obratu v Mirni, bosta Atlantic in Droga Kolinska še povečevala naložbe v proizvodne zmogljivosti, in sicer glede na potrebe na trgu. Tedeschi je z nakupom Droge Kolinske zelo zadovoljen, saj je bil novi lastnik dobro sprejet tako pri zaposlenih kot tudi v lokalnih skupnostih.
Primorska.info > Gospodarstvo Droga Kolinska
Ponedeljek, 30. Maj 2011
Zaplet z uvrstitvijo Izolanov v prvo ligo
Na slovenski rokometni sceni se obeta nov zaplet, ki bo bržkone dobil epilog na sodišču. Na nasprotnih bregovih sta Združenje rokometnih prvoligašev Slovenije (Zrops) in Združenje 1. B SRL, jabolko spora pa so dodatne kvalifikacijske tekme za obstanek oziroma uvrstitev v 1. slovenski rokometni ligi med Slovenj Gradcem in Izolo Istrabenz Plini.
Primorska.info > Šport RD Istrabenz Plini
Ponedeljek, 23. Maj 2011
Izolski študentje poskrbeli za 52 družin
Člani in aktivisti KIŠD (Kluba izolskih študentov in dijakov) so se 21. maja, ko tudi poteka svetovni dan prostovoljstva mladih, priključili k akciji Mlade face. Namen akcije je bil, da v vseh slovenskih regijah posamezniki, društva ali klubi, ki so povezani z mladino naredijo nekaj dobrega za svojo okolico, družbo in nenazadnje tudi zase.
Primorska.info > Družba KIŠD
Sobota, 21. Maj 2011
Na izolskih javnih objektih bodo zaživele fotovoltaične elektrarne
Na včerajšnji novinarski konferenci je župan Občine Izola, mag. Igor Kolenc predstavil projekt postavitve fotovoltaičnih elektrarn na javnih objektih, ki ga je včeraj potrdil tudi Občinski svet Občine Izola. Cilji projekta so sanacija streh javnih stavb, osveščanje občanov in spodbujanje alternativnih virov energije ter predvsem omogočanje dodatnega vira prihodka občine skozi prodajo električne energije.
Primorska.info > Okolje Občina Izola
Četrtek, 19. Maj 2011
V Izoli pobuda za spremembo prometnega režima
Skupina Izolanov je na župana naslovila pobudo za spremembo prometnega režima z namenom omogočanja dovoza in odvoza otrok v Glasbeno šolo Koper podružnica Izola. Kot so zapisali starši otrok, ki obiskujejo glasbeno šolo, se z dneva v dan srečujejo s težavami (predvsem položnice za parkiranje), ki so nastale s spremembo prometnega režima v izolski občini.
Primorska.info > Okolje Izola
Petek, 6. Maj 2011
V boj za občinskega svetnika v Izoli šest kandidatov
V Izoli bodo v nedeljo nadomestne volitve za člana občinskega sveta. Pred časom je namreč odstopil Drago Mislej - Mef (Mef in Izolani). Za izpraznjeno mesto se bo potegovalo šest kandidatov: Ljubo Klanjšček (DeSUS), Miro Vanič (Izola je naša), Boris Mori (LDS), Vanda Zajc (Zares), Valdi Morato (SD) in Iris Prašelj (Oljka).
Primorska.info > Politika Izola
Četrtek, 28. April 2011
Sprememba prometnega režima v Izoli slabo skomunicirana z vsemi zainteresiranimi
V Izolski LDS so prepričani, da je bila nedavna sprememba prometnega režima na Sončnem nabrežju in na Velikem trgu slabo skomunicirana z vsemi zainteresiranimi in je med občani povzročila veliko nezadovoljstva.
Primorska.info > Okolje Izola
Petek, 22. April 2011
V Izoli bo kandidiral tudi Miro Vanič
V Izoli še vedno potekajo predstavitve kandidatov za mesto svetnika v Občinskem svetu Občine Izola. Včeraj se je na novinarski konferenci predstavil Miro Vanič, kandidat Izola je naša skupaj s SDS, IDZ-DDI, SLS in Nsi.
Primorska.info > Politika Občina Izola
Petek, 22. April 2011
Tudi Boris Mori za občinskega svetnika
Boris Mori v ospredje postavlja potrebe ljudi, kandidira pa, ker mu ni všeč, da velika večina politikov pozablja, da so jih izvolili prav oni. Kot je povedal, je v Izoli veliko stvari narejenih dobro, a je mnenja, da bi jih lahko naredili še boljše, dosti pa je tudi »kiksov«. Med predstavitvijo je izpodstavil tudi dejstvo, da morata biti občina in župan servis za občane in da morajo biti tako župan kot svetniki in ostali uradniki prvi med enakimi, zgled za vse ostale občane.
Primorska.info > Politika Občina Izola
Torek, 19. April 2011
Začenja se niz brezplačnih strokovnih delavnic za organizatorje istrskih praznikov
Fakulteta za humanistične študije UP je včeraj predstavila brezplačne delavnice, ki bodo organizatorjem istrskih praznikov v pomoč pri »oživljanju kulturne dediščine«. Delavnice bodo organizirane pod okriljem čezmejnega projekta Heritage Live, izvedli pa jih bodo v petih slovenskih in hrvaških občinah.
Primorska.info > Turizem Korte
Torek, 19. April 2011
Posel med ZD Izola in Mabro neskladen z zakonodajo
Pravni posel med Zdravstvenim domom (ZD) Izola in podjetjem Mabra Inženiring ni bil v skladu z zakonodajo, je razvidno iz poročila komisije ministrstva za zdravje, ki je opravila izredni upravni nadzor. Komisija še ugotavlja, da ima izolski zdravstveni dom vsaj še eno pogodbo, v kateri nastopa kot posojilodajalec, poroča današnje Delo.
Primorska.info > Zdravstvo Zdravstveni dom
18. Festival slovenskega filma prinaša rekordno bero filmskih užitkov [34 slik]
Fantastična filmska doživetja 11. Kino Otoka [24 slik]
Izola je zopet postala filmsko mesto [43]
Podobe družbene kritike Uroša Weinbergerja na stenah galerije Salsaverde [40]
Izolski rokometaši ostali praznih rok [70]
Marita Narobe predstavlja lastno blagovno znamko »Marita Wrong« [50]
V Portorožu se je pričel lov na vesne [46]
Od Hangarja in Arrigonija do parka, Lonke in Bazilikijade [24]
V Arrigoniju je zadišalo po (naj)boljših letih [86]
Kino Otok v Izolo prinesel poletje in čarobnost filmske umetnosti [28]
10. izvedbo Kino Otoka je odprla družbeno kritična drama Grigris [26]
V Izoli je vse nared za 10. izvedbo filmskega festivala Kino Otok – Isola Cinema [30]
Glasbeni čas Enza Hrovatina se ni ustavil pri Faraonih [38]
Slovenski animirani film se je vrnil v Izolo [34]
Tesna, a pomembna zmaga plavih v boju za obstanek med elito [48]
Na koncertu Pihalnega orkestra Izola [80]