nov uporabnik
pozabljeno geslo
RSS Izola.infoIzola.info na TwitterjuIzola.info na Facebooku
Izola.info 
Novice Napovednik Imenik Placi Ustanove Izolani Podjetja Gostinstvo Turizem Vpis
Sobota, 29. September 2012
Festival slovenskega filma je v polnem teku
S projekcijo filma Šanghaj se je v četrtek začel 15. Festival slovenskega filma, ki ga tudi letos gosti portoroški Avditorij. Posebnost letošnjega festivala so projekcije v zunanjem amfiteatru. Projekcija filma Šanghaj bo v zgodovino festivala vpisana kot prva digitalna projekcija, slika in zvok pa sta zahtevne filmske ustvarjalce navdušila.
Izola.info > Kultura > Fotoreportaža Izola
Torek, 25. September 2012
Rokometnega čudeža v Kraški ni bilo
Če so domači optimisti pred tekmo potihem upali, da lahko v izolski rokometni dvorani tudi letos padejo na kolena aktualni državni prvaki, je bil velenjski odgovor na terenu jasen. Ekipa Gorenja iz Velenja je suvereno upravičila vlogo velikega favorita in ob koncu tekme slavila z rezultatom 21:35. Izolane v 4. krogu čaka zahtevno gostovanje v Trebnjem.
Izola.info > Šport > Fotoreportaža RD Istrabenz Plini
Ponedeljek, 24. September 2012
Za nami je izolski navtični sejem Slovenian Boat Show 2012
Včeraj popoldan se je v izolski marini zaključil navtični sejem Slovenian Boat Show 2012. Navkljub slabi vremenski napovedi, organizatorji niso imeli posebnih težav z vremenom in tako uspešno spravili pod streho prireditev, na kateri so si obiskovalci lahko ogledali 61 razstavljenih plovil. Boat Show je s seboj prinesel tudi kopico obsejemskih dogodkov, ki so v preteklih dneh razgibali dogajanje v izolski marini in mestnem jedru.
Izola.info > Turizem > Fotoreportaža Marina Izola | Lonka
Sobota, 22. September 2012
Ponos slovenskega ribištva na zadnji poti v večna lovišča
V petkovih jutranjih urah sta iz izolskega ribiškega pomola na svojo zadnjo pot krenili ribiški ladji Riba I in Riba II. Njunega povratka na privez ne bomo nikoli dočakali, saj se je njuna tokratna pot končala v izolski ladjedelnici, kjer bosta razrezani in tako svojo slavno življenjsko pot končali kot kup starega železja.
Izola.info > Gospodarstvo > Fotoreportaža Ribiški pomol
Sreda, 19. September 2012
Vasilij Žbogar odprl letošnji Slovenian Boat Show 2012
S slovesno otvoritvijo je danes svoja vrata odprl navtični sejem »Slovenian Boat Show 2012«. Na letošnjem sejmu se predstavlja 42 razstavljavcev, na ogled je 56 plovil, od katerih bo premierno predstavljenih pet novih modelov. Sejem bo za obiskovalce odprt do nedelje, v času sejma pa bodo potekala zanimiva strokovna predavanja o navtiki in številne kulturne prireditve.
Izola.info > Turizem > Fotoreportaža Marina Izola
Torek, 18. September 2012
V parku je dišalo po bobičih
V soboto popoldne je v izolskem parku Pietro Coppo potekala kulinarično-družabna prireditev »2. Fešta bobičev«, na kateri so se štiri prijavljene ekipe pomerile v kuhanju tradicionalnih istrskih bobičev. Vsaka ekipa je receptu dodala svojo »skrivno sestavino«, na koncu pa so ocenjevalno žirijo najbolj prepričali bobiči iz kotla zasedbe »Pupe Bobitch«.
Izola.info > Družba > Fotoreportaža Park Pietro Coppo | KIŠD
Ponedeljek, 17. September 2012
Obilica dobre volje na »2. Srečanju ulic starega mesta«
Manziolijev trg je v soboto gostil prireditev »Srečanje ulic starega mesta«, ki ga je drugo leto zapored organizirala Krajevna skupnost Izola Staro mesto. Predstavniki ulic in »kontrad« ter številna izolska društva so se predstavili z domačimi specialitetami, nastopili so mladi glasbeniki in plesalci, prvič pa so obiskovalci lahko videli tudi tekmovanje ulic v zabavnih družabnih igrah.
Izola.info > Družba > Fotoreportaža Manziolijev trg
Sreda, 12. September 2012
Glasbeniki iz Šoštanja zaključili letošnje »Nedeljske poletne godbe«
Z nedeljskim koncertom Pihalnega orkestra Zarja Šoštanj se je zaključil letošnji niz nedeljskih prireditev »Nedeljske poletne godbe«, v okviru katerega je Izola v letošnjem poletju gostila številne slovenske orkestre. Tudi ob letošnji izvedbi se je pokazalo, da imajo nedeljske godbe v Izoli številčno in hvaležno publiko, ki zna prepoznati in nagraditi kvalitetno glasbeno izvedbo.
Izola.info > Družba > Fotoreportaža Lonka
Torek, 11. September 2012
Izola je tudi širni svet v malem
Na Manziolijevem trgu je v organizaciji društva Svilena pot v soboto potekala že tretja mednarodna prireditev Interizola. Prireditev, ki jo je povezovala Nataša Benčič, je obiskal tudi predstavnik Ministrstva za zunanje zadeve, državni sekretar dr. Božo Cerar. Izrazil je svoje navdušenje nad dogodkom, ki povezuje, spodbuja medkulturni dialog, presega meje in se odpira proti svetu.
Izola.info > Družba > Fotoreportaža Manziolijev trg | Svilena pot
Ponedeljek, 10. September 2012
Izolski rokometaši prvenstvo začeli z zmago proti Sevnici
V soboto so rokometaši RD Istrabenz Plini Izola v domači dvorani v Kraški pričeli s tekmovanjem v novi sezoni prve slovenske rokometne lige. V prvem kolu so jim nasproti stali rokometaši novopečenega prvoligaša iz Sevnice, ki so prišli v Izolo z željo po prvih točkah v elitni druščini. Izolani so pred svojimi zvestimi navijači že v prvem polčasu pokazali, da so bili načrti gostov preoptimistični in navkljub manjšem padcu v drugem polčasu, tekmo suvereno pripeljali do prve domače zmage v novi sezoni (22:18).
Izola.info > Šport > Fotoreportaža RD Istrabenz Plini
Torek, 4. September 2012
Vonjave četrte Bazilikijade premamile množico obiskovalcev
Če so prve izvedbe Bazilikijade minile kot skromni, a simpatični ulični dogodki, lahko za letošnjo, že 4. Bazilikijado mirno zatrdimo, da je prerasla v pravcati praznik bazilike. Organizatorji iz Društva Izolani so ob podpori stanovalcev starega mestnega jedra, pripravili pestro dogajanje, ki se je končalo z nepogrešljivo pokušino jedi, oplemenitenih s kraljico prireditve - baziliko.
Izola.info > Družba > Fotoreportaža Ljubljanska
Sreda, 29. Avgust 2012
Marko Hatlak & Funtango so začarali Manziolijev trg
Na izolskem Manziolijevem trgu so v petek obiskovalci doživeli izvrsten koncert, ki so ga pričarali glasbeniki iz zasedbe Marko Hatlak & Funtango. Tango v različnih preoblekah in podobah je navdušil pisano množico obiskovalcev, ki so prisostvovali enemu izmed najboljših koncertov letošnje poletne sezone.
Izola.info > Družba > Fotoreportaža Manziolijev trg
18. Festival slovenskega filma prinaša rekordno bero filmskih užitkov [34 slik]
Fantastična filmska doživetja 11. Kino Otoka [24 slik]
Izola je zopet postala filmsko mesto [43]
Podobe družbene kritike Uroša Weinbergerja na stenah galerije Salsaverde [40]
Izolski rokometaši ostali praznih rok [70]
Marita Narobe predstavlja lastno blagovno znamko »Marita Wrong« [50]
V Portorožu se je pričel lov na vesne [46]
Od Hangarja in Arrigonija do parka, Lonke in Bazilikijade [24]
V Arrigoniju je zadišalo po (naj)boljših letih [86]
Kino Otok v Izolo prinesel poletje in čarobnost filmske umetnosti [28]
10. izvedbo Kino Otoka je odprla družbeno kritična drama Grigris [26]
V Izoli je vse nared za 10. izvedbo filmskega festivala Kino Otok – Isola Cinema [30]
Glasbeni čas Enza Hrovatina se ni ustavil pri Faraonih [38]
Slovenski animirani film se je vrnil v Izolo [34]
Tesna, a pomembna zmaga plavih v boju za obstanek med elito [48]
Na koncertu Pihalnega orkestra Izola [80]