nov uporabnik
pozabljeno geslo
RSS Izola.infoIzola.info na TwitterjuIzola.info na Facebooku
Izola.info 
Novice Napovednik Imenik Placi Ustanove Izolani Podjetja Gostinstvo Turizem Vpis
Sobota, 18. Julij 2015
Do 2 tisočaka za kvadratni meter, zraven še vinjeta
Ta teden je stekla primopredaja stanovanjske soseske Livade, ki jo je spomladi v partnerstvu z Grafistom in Gasspar Investom kupila Delavska hranilnica. Gašpar Gašpar Mišič je za Finance povedal, da se bo po novem imenovala Rezidenca Livade, kupci pa bodo ob nakupu prejeli tudi brezplačno vinjeto.
Regional Obala > Družba Izola
Petek, 17. Julij 2015
Alternativa hitri cesti Jagodje - Lucija
Kot alternatvino rešitev načrtovani hitri cesti Jagodje – Lucija strokovnjaka Livio Jakomin in Igor Zajec predlagata traso ceste, ki bi na bolj enostaven način povezala Koper z mejnim prehodom Dragonja. V njej bi izkoristila že dokončani odsek hitre ceste Koper – Izola.
Regional Obala > Okolje Izola
Četrtek, 16. Julij 2015
Občina Izola mora Ribi vrniti 890.000 evrov kupnine
Ker izolska občina ni komunalno opremila zemljišča, ki ga je prodala podjetju Riba, mora po odločitvi sodišča vrniti 890.000 evrov, sodne stroške in dve leti zamudnih obresti. Po poročanju Primorskih novic je župan Igor Kolenc že napovedal, da se bo občina na odločitev sodišča pritožila.
Regional Obala > Družba Izola
Sreda, 15. Julij 2015
Predor Markovec odslej dvojezičen
Pred dobrim mesecom dni smo poročali o razburjenju italijanske narodnostne manjšine, saj prvotno ob vhodih v predor Markovec niso bile nameščene dvojezične table, temveč le tabla v slovenskem jeziku. Zaplet je očitno končan, saj so zdaj postavili tablo, ki voznike nagovarja tudi v italijanskem jeziku.
Regional Obala > Družba Izola
Torek, 14. Julij 2015
Naplavitvi delfinov najverjetneje botrovale visoke temperature
Minuli konec tedna je na slovensko obalo naplavilo trupli dveh delfinov, prvega so mimoidoči v soboto opazili pri pasji plaži v Izoli, drugega v nedeljo na obali Debelega rtiča. To sta po podatkih društva Morigenos že drugi in tretji primer v nekaj tednih, a iz tega ne moremo sklepati, da je smrtnost delfinov v slovenskem morju povišana. Po vsej verjetnosti so naplivitvi poginulih delfinov botrovale visoke temperature.
Regional Obala > Okolje Izola
Torek, 14. Julij 2015
Senica: obtožbe v zadevi Delamaris brez razloga
Odvetnik Miro Senica je v odzivu na poročanje POP TV, da je specializirano državno tožilstvo vložilo obtožnico zoper njega, ker da je pri svetovanju pri nakupu delnic Delamarisa k zlorabi položaja napeljeval nekdanjo direktorico Vegrada Hildo Tovšak, s čimer naj bi pridobil 1,35 milijona evrov, zapisal, da za obtožbo ni nikakršnega razloga.
Regional Obala > Kronika Izola
Četrtek, 9. Julij 2015
Žbogar po padcu s kolesa že trenira
Najboljši slovenski jadralec v zgodovini Vasilij Žbogar po padcu s kolesa pred dobrim mesecem dni, ko si je zlomil peto rebro, ponovno trenira. V času rehabilitacije je veliko vadil v fitnesu, tako da je ostal v dobri fizični pripravljenosti, poškodba pa je zdaj tudi že skoraj pozabljena.
Regional Obala > Šport Vasilij Žbogar
Nedelja, 5. Julij 2015
Pasja plaža zaenkrat le v Izoli
Psi na urejena kopališča v Slovenski Istri večinoma nimajo dostopa, se pa štirinožci lahko kopajo tam, kjer to ni izrecno prepovedano. Edina pasja plaža ostaja v Izoli, podoben projekt pa napovedujejo tudi v Piranu, medtem ko v Kopru in Ankaranu pasje plaže, tudi zaradi omejenih površin kopalnih voda, za zdaj ne predvidevajo.
Regional Obala > Družba Izola
Nedelja, 5. Julij 2015
Obalni kampi odlično zasedeni
Zasedenost kampov je v slovenski Istri precej odvisna od vremena. Ker je bilo to v začetku letošnjega poletja turistom precej naklonjeno, je bil temu primerno tudi obisk kampov večji, upravljavci pa so optimisti tudi pred nadaljevanjem sezone. Z začetkom julija je pričakovati tudi gnečo pri iskanju zasebnih sob in apartmajev.
Regional Obala > Turizem Izola
Sreda, 1. Julij 2015
V Kopru se začenja tradicionalni Eurofest
V okviru 23. Eurofesta, ki se v Kopru začenja danes, so v mesto prvi prispeli Danci iz ekipe Herlev - Hjorten, glavnino pa v informacijski pisarni pričakujejo danes čez dan, ko bo dežurala najštevilčnejša ekipa v sprejemni pisarni v Taverni. Dokončno je prijavljenih 152 ekip iz 18 držav, skupaj bo torej v Kopru prisotnih preko 3.000 udeležencev, ki se jim bodo priključili tudi številni obiskovalci prireditve.
Regional Obala > Šport Izola
Sreda, 24. Junij 2015
V Izolo s kickboxerji prihaja tudi Dejan Zavec
Zadnji junijski konec tedna, od četrtka do nedelje, bo v organizaciji Kickboxing zveze Slovenije že tretje leto zapored Kickboxing kamp Izola, na katerem bo sodelovalo več kot sto ljubiteljev te športne panoge iz Slovenije in tujine. Med trenerji bo tudi svetovni prvak supervelterske kategorije po verziji WBF Dejan Zavec.
Regional Obala > Šport Izola
Torek, 23. Junij 2015
Po Piranu in Kopru tudi v Izoli optimistično v turistično sezono
V Turističnem združenju Izola na podlagi rasti števila nočitev in števila rezervacij, ki so jih zabeležili v posameznih objektih, pričakujejo uspešno poletno turistično sezono. Kot so sporočili, bodo izolski hoteli za prihajajoči podaljšani konec tedna polno zasedeni.
Regional Obala > Turizem TZ Izola, g.i.z.
18. Festival slovenskega filma prinaša rekordno bero filmskih užitkov [34 slik]
Fantastična filmska doživetja 11. Kino Otoka [24 slik]
Izola je zopet postala filmsko mesto [43]
Podobe družbene kritike Uroša Weinbergerja na stenah galerije Salsaverde [40]
Izolski rokometaši ostali praznih rok [70]
Marita Narobe predstavlja lastno blagovno znamko »Marita Wrong« [50]
V Portorožu se je pričel lov na vesne [46]
Od Hangarja in Arrigonija do parka, Lonke in Bazilikijade [24]
V Arrigoniju je zadišalo po (naj)boljših letih [86]
Kino Otok v Izolo prinesel poletje in čarobnost filmske umetnosti [28]
10. izvedbo Kino Otoka je odprla družbeno kritična drama Grigris [26]
V Izoli je vse nared za 10. izvedbo filmskega festivala Kino Otok – Isola Cinema [30]
Glasbeni čas Enza Hrovatina se ni ustavil pri Faraonih [38]
Slovenski animirani film se je vrnil v Izolo [34]
Tesna, a pomembna zmaga plavih v boju za obstanek med elito [48]
Na koncertu Pihalnega orkestra Izola [80]