nov uporabnik
pozabljeno geslo
RSS Izola.infoIzola.info na TwitterjuIzola.info na Facebooku
Izola.info 
Novice Napovednik Imenik Placi Ustanove Izolani Podjetja Gostinstvo Turizem Vpis
Sreda, 29. Julij 2015
V Izoli telefon preklopi na italijansko omrežje
"V Izoli mi je telefon preklopil na italijansko omrežje,“ nam je povedala bralka, sicer naročnica Telekoma. To jo toliko bolj čudi, ker je do do meje, torej do Škofij ali do Sečovelj po 14 kilometrov.
Žurnal > Družba Izola
Ponedeljek, 9. Februar 2015
Župan:"Če ne drugače pa z grožnjo"
Dolgoletni spor med izolsko občino in društvom Drevo življenja glede lastniških razmerij objekta terapevtske skupnosti, ki mu še vedno grozi rušenje, se je pred dnevi preselil na sodišče.
Žurnal > Družba Izola
Nedelja, 21. December 2014
V Jadranu izredno strupena riba
V Jadranskem morju se je pojavila zelo invazivna vrsta strupene ribe. Že majhen grižljaj v njeno meso lahko povzroči paralizo in smrt. Hrvaški inštitut za oceanografijo in ribištvo je na svoji Facebook strani objavil opozorilo vsem ribičem na Jadranskem morju, naj se varujejo ribe vrste srebrnoproga napihovalka (lat.Lagocephalus sceleratus).
Žurnal > Okolje Izola
Sreda, 22. Oktober 2014
Protest zaradi ravnanja z ribiči
Zunanje ministrstvo je danes zaradi najnovejših incidentov v Piranskem zalivu na pogovor poklicalo hrvaško veleposlanico v Sloveniji in ji izročilo protestno noto zaradi ravnanja hrvaške policije proti slovenskim ribičem "na območju, kjer se stališča Slovenije in Hrvaške glede meje na morju razlikujejo".
Žurnal > Kronika Izola
Petek, 17. Oktober 2014
Videli boste več policistov
Drugi del akcije 0,0 šofer. Na cestah bo več policistov, ki bodo preizkušali treznost voznikov. Kdo je potencialni pijani morilec na cesti? Čez vikend tudi Evropska noč brez nesreč, a Slovenija letos ne bo sodelovala v akciji.
Žurnal > Družba Izola
Sreda, 10. September 2014
Vlomilec prišel nazaj, ker je pozabil telefon
ržavljanka Nemčije se je 3. septembra 2014 z možem ob 15.00 pripeljala zavtodomom v Izolo, kjer sta parkirala na plačljivem parkirišču. Mož je odšel v mesto, ženska pa je zaklenila avtodom in odšla v bivalni del. Čez nekaj minut je z vozniškega dela avtodoma zaslišala hrup.
Žurnal > Kronika Izola
Četrtek, 27. Februar 2014
Vsak teden kupi sto glasovnic
V Izoli so ubrali bližnjico, da bi se uvrstili med najprijaznejše turistične kraje. "Neki Američan je Izolo v okviru akcije Dnevnikova turistična izvidnica ocenil precej slabo, zdaj pa se je občina odločila, da vsako sredo kupi sto izvodov Dnevnika in vpliva na izid glasovanja v tej časopisni akciji; ljudje iz turističnega združenja hodijo po Izoli in nam težijo, naj glasujemo in hvalimo svoj kraj...
Žurnal > Turizem Izola
Sreda, 26. Februar 2014
Že tretje leto prazen
Skoraj dva milijona evrov vreden kompleks v Cetorah nad Izolo, zgrajen, da bi v njem zdravili zasvojence, že tretje leto sameva, potem ko so center pred tremi leti zapustili zadnji odvisniki. Odgovorni se namreč niso sposobni dogovoriti o lastniških deležih, spor pa je pripeljal tako daleč, da je gradbena inšpekcija izdala odločbo o rušenju, saj zgrajeni objekt ni skladen z gradbenim dovoljenjem.
Žurnal > Družba Cetore
Ponedeljek, 17. Februar 2014
Trinajstim zasegli droge
Koprski kriminalisti so skupaj s policisti in vodniki službenih psov za iskanje prepovedanih drog konec tedna izvedli poostren nadzor nad drogami v izolski diskoteki in 13 osebam zasegli manjše količine drog. Zoper njih so uvedli hitre postopke. Zaradi suma proizvodnje in prometa z mamili bodo zoper tri osebe podali tudi kazenske ovadbe.
Žurnal > Kronika Policijska postaja
Ponedeljek, 13. Januar 2014
Kalanovi Živčečevi deset mesecev pogojne
Nekdanjo vršilko dolžnosti direktorja Zdravstvenega doma Izola Gordano Kalan Živčec so zaradi zlorabe položaja obsodili na desetmesečno pogojno zaporno kazen s preizkusno dobo treh let. Zagovornik že napovedal pritožbo.
Žurnal > Kronika Zdravstveni dom
Torek, 12. November 2013
Dvomi o predoru do poletja
“Dvomim o tem, da bo predor Markovec zgrajen do prihodnje turistične sezone. Kvečjemu do tiste, ki bo še sledila,” je župan Boris Popovič komentiral napovedan rok za dokončanje del. Dars je pozval, naj se odloči za eno hitro cesto do Hrvaške, saj napovedani dve nista izvedljivi.
Žurnal > Okolje Izola
Sreda, 30. Oktober 2013
Neznanec oropal trgovino v Izoli
V Izoli je ropar odnesel manjšo vsoto gotovine, v Kopru pa je moški iz trgovine hotel odnesti več artiklov, a mu ni uspelo. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.
Žurnal > Kronika Policijska postaja
18. Festival slovenskega filma prinaša rekordno bero filmskih užitkov [34 slik]
Fantastična filmska doživetja 11. Kino Otoka [24 slik]
Izola je zopet postala filmsko mesto [43]
Podobe družbene kritike Uroša Weinbergerja na stenah galerije Salsaverde [40]
Izolski rokometaši ostali praznih rok [70]
Marita Narobe predstavlja lastno blagovno znamko »Marita Wrong« [50]
V Portorožu se je pričel lov na vesne [46]
Od Hangarja in Arrigonija do parka, Lonke in Bazilikijade [24]
V Arrigoniju je zadišalo po (naj)boljših letih [86]
Kino Otok v Izolo prinesel poletje in čarobnost filmske umetnosti [28]
10. izvedbo Kino Otoka je odprla družbeno kritična drama Grigris [26]
V Izoli je vse nared za 10. izvedbo filmskega festivala Kino Otok – Isola Cinema [30]
Glasbeni čas Enza Hrovatina se ni ustavil pri Faraonih [38]
Slovenski animirani film se je vrnil v Izolo [34]
Tesna, a pomembna zmaga plavih v boju za obstanek med elito [48]
Na koncertu Pihalnega orkestra Izola [80]